Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (7):« Pierwsza < Poprzednia 3 4 5 6 [7] Ostatnia »
Czy palisz papierosy
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 0

motonita,

Cytat:
nasi znajomi z którymi spędzamy czas.

Jako młodzi - jednak szybko ulegamy wpływowi otoczenia. Jako starsi - bo wynika z cyferek, ze może zacząłeś palić dopiero około 20tki? To i tak dośc późno, może studia Cię do tego zachęciły? Tongue Znam takich, co dopiero na studiach zaczynają popalać...

26.10.2007 09:27:11
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 6

Falkhor napisał(a):
Znam takich, co dopiero na studiach zaczynają popalać...

Yyyyyy ja równiez i to dość blisko :sweet: :lol-sweat: . Studia to mnóstwo stresów, wyrzeczeń, pracy,examów, zaliczeń itp..... Studia to w wielu przypadkach zupełnie nowe, inne, nieznane środowisko, otoczenie, nowi znajomi a to na początku jest bardzo stresssssujące. Studia to STUDIA i popalić czasami niektórzy muszą, coby poczuć się w pełni lub też tylko trochę zrelaxowanymi.

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
26.10.2007 11:07:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

ziomalka, To niech BEIDNI (bo paczka petów tania nie jest...) studenc walczą ze stresem jedzieniem słonecznika albo pestek dyni Smile Odstresowuje, daje zajęcie, nei śmierdzi Tongue NA PEWNO nie jest takie toksyczne i ma wiele skutków pozytywnych Smile Tłumaczenie się tym, że mam nerwy / egzamin / nudy i zaczynanie palenia - to jakaś żenada...

26.10.2007 11:53:27
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Tłumaczenie się tym, że mam nerwy / egzamin / nudy i zaczynanie palenia - to jakaś żenada...

Ale papierosy naprawdę odstresowują! SERIO SERIO a jeśli ma się jeszcze skłonności to ulegania czyimś wpływom to z góry już ma się przekichane Animatedwink

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
26.10.2007 12:03:47
mnemonick

*

Reputacja: 0

ziomalka napisał(a):
Ale papierosy naprawdę odstresowują

Papierosy nie odstresowują tylko palący tak myśli to jest wmówienie w ramach reklamy czasem ktoś pije wode z jakiegoś źrudełka bo niby działa na raka na tej samej zasadzie odstresowują papierosy to jest wyuczony nawyk inni ludzie idą zagrać w piłke inni idą sie napić jeszcze inni walą głową w mór a są tacy co palą.

Ja paliłem całe trzy dni swojego już tak długiego życia razem z sąsiadem wykupiliśmy wszystkie istniejące marki i wypaliliśmy miałem oczy jak krokodyl i nabyłem wstrętu do papierosów.

Niecierpie ich zapachu i ludzi jak są przesiąknięci tym zapachem, nie cierpie jak ktoś w mojej obecności pali i odczytuje to za obelge równą splunięci w tważ.

Ale nie potępiam ludzi palących mogą chcą niech palą tylko jak najdalej odemnie,.
Nie lepiej dla zdrowia czekjolade lub piwko kupić?? albo samochud po roku?? ^^"

nie badz taki elokwentny bo twoj konwencjonalizm sceptyczny moze doprowadzic do zniwelowania wszystkih twoich argumentow
26.10.2007 14:53:38
SzalonyMściciel

*

mnemonick napisał(a):
Niecierpie ich zapachu i ludzi jak są przesiąknięci tym zapachem, nie cierpie jak ktoś w mojej obecności pali i odczytuje to za obelge równą splunięci w tważ.

Jezu, mnemonick, coś Ty taki nerwowy . Trochę przesadziłeś z tym porównaniem.

"Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę. Wybrali hańbę, a wojnę będą mieli i tak." - czyż to nie pięknie powiedziane? ^^
-----------------------------------------------------------------------
26.10.2007 15:45:14
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Zgadzam się z Mścicielem - mnemnonick chyba troszkę przesadził z tym porównaniem - owszem, palacze są niefajni dlatego, że palą, ze każdy ma swoje nałogi, słabości, co nie znaczy, że trzeba ich skreślać. Jasna sprawa, że niszczy sobie zdrowie, ale czy kategoryzujemy przyjaciół ze wzgledu na to, czy sa paalaczai czy nie? Halasz halasz mnemonick ^^" Pozdr. :lol-sweat:

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
27.10.2007 01:13:31
rudzia

*

Reputacja: 5

mnemonick napisał(a):
Papierosy nie odstresowują tylko palący tak myśli to jest wmówienie w ramach reklamy czasem ktoś pije wode z jakiegoś źrudełka bo niby działa na raka na tej samej zasadzie odstresowują papierosy to jest wyuczony nawyk inni ludzie idą zagrać w piłke inni idą sie napić jeszcze inni walą głową w mór a są tacy co palą.

To jest pawda. Palacz wmawia sobie, że papiero daje mu ukojenie w bólu i nwerwacj a tak wcale nie jest. To jest to samo jak by zamiast papierosa poszedł kupić sobie tone sera i zjadł :lol-sweat: to tez może odstresować...a palenie jest be :lol-sweat: =D

ziomalka napisał(a):
Jasna sprawa, że niszczy sobie zdrowie, ale czy kategoryzujemy przyjaciół ze wzgledu na to, czy sa paalaczai czy nie?

Zdarzają się ludzie, którzy wybierają sobie znajomych własnie w taki sposób. Z facetami tak jest, niektórymi. Czasem jest tak, że dziewczyna nie może palić jeżeli on ma na nią zwrócić uwagę....kurcze jakie czasem to jest przykre :/ odwrotnie też się zdarza, ale nie spotykałam się z tym tak często

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
28.10.2007 11:43:54
mnemonick

*

Troche opacznie mnie zrozumieliście z tym porównaniem ja nie skreślam ludzi którzy palą ba nawet paru dobrych znajomych mam co palą ale nie życze sobie żeby to robili przy mnie to tak jak by ten papieros był ważniejszy odemnie, jeśli masz szacunek to wytrzymasz tą chwilę a jak pujde to i całą paczke może sobie wypalić.
Jednakże stawiam sobie cel aby palaczy nakłonić do żucenia!!
Szkoda że niemam na tyle kasy żeby osobom na których mi zależy zafundować dość skuteczny odwyk ^^"

nie badz taki elokwentny bo twoj konwencjonalizm sceptyczny moze doprowadzic do zniwelowania wszystkih twoich argumentow
28.10.2007 12:35:58
rudzia

*

Reputacja: 5

mnemonick napisał(a):
ale nie życze sobie żeby to robili przy mnie to tak jak by ten papieros był ważniejszy odemnie, jeśli masz szacunek to wytrzymasz tą chwilę a jak pujde to i całą paczke może sobie wypalić.

Tylko czasem jest tak, że głód nikotynowy daje o sobie znać i to bardzo mnocno i człowiek nie skupia się na Twojej osobie tylko na swoich potrzebach...czytaj,że chce mu się palić

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
28.10.2007 13:48:23
Bake

*

papierosy = SZPAN dla dzieci... bądźmy szczerzy

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
28.10.2007 16:22:07
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Bake napisał(a):
papierosy = SZPAN dla dzieci... bądźmy szczerzy

Obawiam się, że za bardzo uogólniasz - a generalizowanie nie zawsze jest w pełni słuszne. Palenie jak każdy inny nałóg to owszem - sposób na zwrócenie na siebie uwagi innych, ale i metoda na oderagowanie stresów każdego dnia. Doskonale zdaję sobie sprawe, że niektórych z Was dym irytuje - doprowadza do szału, ale cóż, bądzmy odrobinę tolerancyjni.

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
28.10.2007 17:30:40
Falkhor
Administrator
*

Szpan jak szpan, z tym paleniem... w szkole siłą rzeczy dzieciak chce być w grupie, chce być akceptowany, taki wiek... dlatego jak jego 4 dobrych kumpli zaczyna popalać i on z nimi nie może nigdzie chodzić, bo się wygada albo co, to mówi, ze dobra, to ja też skosztuję... spróbuję... o, i tak się zaczyna.

Teraz bą ton jest, gdy nie palisz przy innych, a jesli chcesz zapalić - to się pytasz. Czy to to samo co splunięcie w twarz... hmmm... myśle, że splunięcie w twarz jest mniej szkodliwe dla zdrowia, ale bardziej siada na dumę Animatedwink

29.10.2007 08:31:05
Guest
Unregistered

Portfel:

NIE lubie jak ładne dzieczyny (laski,puerty i jak tam je nazywacie) pale to jest ochydne idze taka ładna dziewczynka i nagle zapala faje pokoju blee nie trawie tego

26.11.2007 23:05:34
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

canon, Teraz to nawet jak FACET pali, to już nie wygląda tak fajnie jak kiedyś. Ale że w moim mniemaniu Animatedwink kobiety oceniam estetyczniej Tongueuppyeyes: to faktycznie, ładna dziewczyna i papieros... odpada :/

27.11.2007 09:53:05
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

oko zarabianie w sieci Niemiecki Tłumaczenia apartment rental munich