Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Czy lubisz okres Świąt Bożego Narodzenia ?
AutorWiadomość
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 1,286
Czy lubisz okres Świąt Bożego Narodzenia ?

Jak spędzamy ten czas. Czy jest to dobre Święto ?

Pozdrawiam Maciej
16.12.2006 03:19:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Totti

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 276

Uwielbiam te swieta .Sa rewelacyjne i takie rodzinne.Wkrada sie do nich przez ostatnie lata lekka "amerykanizacja" ,ale ja tam wole nasze polskie z pieknymi kolendami !

16.12.2006 10:52:30
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,494

Taak Smile lubie a nawet uwielbiam. Święta Bożego Narodzenia lubie najbardziej Smile Wtedy przyjeżdża do mnie cała rodzina, dawno nie widziane przeze mnie osoby, można spokojnie usiąść i porozmawiać, pośpiewać razem kolędy, podzielić się opłatkiem i złożyć sobie życzenia Smile no i Mikołaj przyjdzie do mnie i zostawi prezent pod choinką (przynajmniej mam taka nadzieje Biggrin )

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

16.12.2006 12:36:49
iwcia
Moderator
*

Reputacja: 3
Portfel: 1,829

Świeta hmm tak lubie... chociaz wolalabym zeby byly inne i kiedys chociaz raz prawdziwe...

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
16.12.2006 19:59:59
Falkhor
Administrator
*

Portfel: 16,128

Ja lubię Smile Chociaz szczerze przyznam, ze dopiero od jakiegoś czasu zdołałem wychowac swoją rodzinę Smile dawniej święta to bvyło 3 dni zasuwania przed i objadanie się Smile Teraz, powiedziałem tak - lepiej, zebysmy więcej czasu mieli dla siebie, niż tylko zasuwać. Dlatego wieskzośc prac robimy z tygodniowym wyprzedzeniem, odpicowwywanie zostaje na ostatni dzionek. A tak - to cóż można powiedziec....

Wszyscy są wtedy dla siebie milsi, bliżsi, wyrozumialsi... ech, aż szkoda, ze to nie może trwać tak zawsze Smile

16.12.2006 22:46:14
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Zuziaaa

*

Portfel: 1,399

święta ..... czasem lapie sie na tym, ze roznia sie od innych dni tylko choinka ...
czasami brakuje atmosfery, po kolacji kazdy idzie do siebie albo na TV,
ale mimo to lubie siieta, ale tak jak iwcia,

iwcia napisał(a):
wolalabym zeby byly inne i kiedys chociaz raz prawdziwe...

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
17.12.2006 20:01:33
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

Ja nie lubie żadnych świąt :/ trzeba siedzieć w domu, jeździć do rodziny, którą nie zawsze sie lubi, ja np. zawsze na takich zjazdach siedze przy stole i zasypiam bo nie mam nikogo w swoim wieku w rodzinie i nie mam z kim gadać :/ strasznie sie ogólnie nudze w święta. Musze siedzieć w domu nie moge iść do znajomych bo święta spędza sie z rodziną :/ ale jeśli mam wybierać to wole Boże Narodzenie od Wielkanocy, jakoś tak atmosfera fajniejsza ale i tak nie lubie świąt

17.12.2006 20:47:49
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Hmmm... u nas, gdy przystepujemy do kolacji wigilijnej... Wyłącza się radio, TV... i spokojnie, tzn. przede wszystkim - POWOLI - je się potrawy i mozna rozmawiać. Tzn. przy barszczyku raczej rozmów nie ma, bo wszyscy mają tak wyostrzony apetyt, że GRRRRR Smile Ale późneij, jak jest drugie danie... i w pewnym odstępie czasu gołąbki - to siedzi się przy stole, rozmawia, jest bardzo miło i wesoło. Dopiero później, można włączyc tv i oglądnąć sobie razem jakiś film, najczęściej jest to coś lekkiego, komedia albo przygodówka. Czasem też idziemy na spacer, żeby trochę się poruszać po tym obżarstwie.

Ja ogólnie mogę powiedzieć, że jestem człowiekiem, dla którego rodzina jest bardzo ważna, tak samo jak poczucie czegoś, co jest domem, a nie mieszkaniem. Święta to po prostu czas rodzinny i nigdy nie traktowałem ich tylko jako czasu wolnego od nauki czy pracy. Na to jest reszta roku.

19.12.2006 09:47:08
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

tylko czasami w niektórych domach nie ma takiej atmosfery prawdziwego domu i święta są naprawde męczące... :/

19.12.2006 13:18:11
Street Fighter

*

Portfel: 108

Kto by nie lubiał----> wolne od szkoły Tongue Tongue pospać mozna pojeść Animatedwink

...if you never try you`ll never know...
19.12.2006 16:16:56
Falkhor
Administrator
*

Street Fighter, Nie da się ukryć, że... 'silną' stroną polskich świąt jest... JEDZENIE. I na Boże Narodzenie, i na Wielkanoc, Komunię, Ślub, Chrzest, Bierzmowanie... Zawsze stoły się uginają, przynajmniej w większości domów lub także tam, gdzie sa możliwości, aby się uginały.

19.12.2006 17:47:16
lukascompl

*

Portfel: 149

CO Z ABEZSENSOWNE-WG MNIE PYTANIE ANKIETOWE- CHYBA KAŻDY NORMALNY CZŁOWIEK POWINIEN LUBIĆ SIĘ CIESZYĆ A ŚWIĘTA, A W SZCZEGÓLNOŚCI BOŻEGO NARODZENIA TO TAKI CZAS WSPANIAŁY WYJĄTKOWY.....MAGICZNY

edit maciej
Proszę nie krzyczeć Animatedwink

20.12.2006 10:31:36
Falkhor
Administrator
*

lukascompl, Niekoniecznie... niektórzy nie mają rodzin, albo mają rodziny skłócone, niepełne, obarczone różnymi przeżyciami, może komuś odszedł ktoś bliski albo też... przestał wierzyć w święta?

nie da się tego aż tak uogólnić. Poza tym czasem brak ludzi, którzy innym, tym potrzebującym tej atmosfery, nie pomogą... Śmieszne to, a raczej tragiczne, że dla niektórych puste miejsce przy stole jest tylko dekoracją, a gdyby do ich drzwi zapukał bezdomny lub samotny - wygoniliby go...

Pozdro.

20.12.2006 11:20:29
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 335

lukascompl napisał(a):
KAŻDY NORMALNY CZŁOWIEK

a co to znaczy "normalny czlowiek"??

ja swieta lubie dosyc, chociaz ostatnie(2005) byly dla mnie i mojej rodziny straszne, ale co tam te beda lepsze Smile

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
20.12.2006 12:13:26
iwcia
Moderator
*

Portfel: 1,829

Lucascompl absolutnie sie z toba nie zgadzam, rozne sa sytuacje i zyciu i roznie sie swieta spedza wiec... nie uogolniaj, tylko ciesz sie ze dla Ciebie sa one magicznym czasem...

W tym roku świat nawet troche sie boje, moze nie tyle samych swiat, co spedzania tego czasu w gronie "rodzinnym" narazie to jeden wielki znak zapytania.

Kiedys mam nadzieje w przyszlosci, ze bede na to patrzec troszke inaczej, bo bedzie poprostu tak jak byc powinno...

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
20.12.2006 13:56:59
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: