Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Czy homoseksualiści mogą zakładac rodzinę?
AutorWiadomość
magdaaa

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 524
Czy homoseksualiści mogą zakładac rodzinę?

Natknęłam się na artykuł dotyczący zawierania związku małżeńskiego homoseksualistów. Ciekawa jestem co Wy na ten temat sądzicie, czy tacy ludzie powinni zawierać związki małżeńskie? Czy mogą adoptować dzieci i wychowywać je? To niewątpliwie trudny temat, ale spróbujmy się nad tym zastanowić. Spójrzmy na homoseksualistów jak na ludzi, którzy poza swą odmienną orientacja seksualną są takimi samymi ludżmi jak my i również mają prawo do szczęścia.

Więcej na ten temat :
LINK

22.08.2006 11:08:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
Portfel: 1,286

homoseksualizm jest taka sama choroba jak alkoholizm,narkomanizm itp. Z tego da sie wyleczyc, tylko o tym sie niemowi, przez co media wtlaczaja nam ze to normalne... Wszystkie te choroby sa od bardzo dawna, i ludzie dalej to robia. Tylko zadajmy sobie pytanie czy narkoman i alkocholik to zwykly szceliswy czlowiek ?? Sam pewnie powie ze tak. Ale my jako osoba trzecia tez tak powiemy widzac go ?? Tak samo jest z homoseksualista. Rodzina hmm Czy narkomani , alkocholicy czyli ogolnie ludzie chorzy zakladaja rodziny ?? Animatedwink

Pozdrawiam Maciej
22.08.2006 12:10:58
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Online
Portfel: 3,494

Myśle, ze tacy ludzie nie powinni wychowywać dzieci... bo to całkowicie zmieni obraz patrzenia dziecka na świat... będzie miało 2 mamy, albo dwóch tatusiów... i będzie myslalo, ze to normalne... do momentu az pojdzie do szkoły, wtedy dzieci będa go wytykac palcami i smiać sie z niego...
Ja jestem przeciw małżenstwom homoseksualnym... maja inna orientacje - uwazam, że nie powinni tego wyrażac, np. w miejscu publiczym...

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

22.08.2006 21:12:22
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 3
Portfel: 1,829

Ja takich ludzi nie krytykuje a nawet staram sie zrozumiec, jednak uwazam ze im potrzebne jest leczenie. Absolutnie nie popieram malzenstw homoseksualnych. Ludzie innej orientacji nie powinni wychowywac dzieci, tak jak pisze terelka takie dziecko w szkole byloby wytykane palcami. Dla dobra dziecka zakladajac rodzine powinien byc ojciec i matka, tak swiat jest uksztaltowany od poczatku. Dziecku trzeba meskiej reki i matczynej troski a niestety pary homoseksualne dziecku tego nie zapewnia. Nawet w przyszlosci dziecko wychowane w takiej rodzinie moze miec problemy natury psychologicznej ze soba oraz z otoczeniem w ktorym sie znajdzie.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
22.08.2006 21:17:06
magdaaa

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 524

Ja myśle, że jeśli takie pary są ze sobą szczęśliwe i nie robią krzywdy nikomu to nie przeszkadzają mi i niech sobie będą razem. Inaczej jest gdy w gre wczodzi dziecko. Wydaje mi się że nie powinni adoptować dziecka dla jego dobra. I nie chodzi tylko o to że będzie wytykane w szkole palcami ale również o to że dziecko patrząc na rodziców dużo się uczy, poznaje pewne wzorce zachowań itd. Będzie mu ciężko jak potem będzie musiało się zmierzyć z inną rzeczywistościa niż ta na którą się w domu napatrzył.
Poza tym jestem przeciwna paradom równości. I tak naprawdę nie wiem co mają na celu, bo chyba nie to że wszyscy jesteśmy równi?

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
22.08.2006 22:25:06
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Hyymmmm... No to... no cóż. Bede szczery.

O samym homoseksualiźmie... Prawdziwy homoseksualizm nie jest chorobą. Jest w naturze czymś... zwykłym. Z reguły dotyczy to 2% danej populacji i fakt, można to uznać za odmiennośc, ale nie chorobę. Seksualność człowieka jest bardzo skomplikowana. Ludzie mogą być homo, hetereo, bi... 9mówię o zwiżakch międzyludzkich Biggrin ) Ale na pewno nie jest to choroba. Dlaczego tak mówię? Bo poza tymi 2% są homo, którzy... chcą tego spróbować i bierze się to z czystej ciekawości...

Są pary homo, gdzie kobieta kocha kobietę, men kocha mena... i szczerze mówiąc, stanowią te dwa procenty. Ale takie dwa procenty, że mogliby być wzorem związku dla ludzi żyjących w związkach hetero.

Co do wychowywania dzieci. Ja tego nie popieram. Ale... nie do końca. Dlaczego? Póki co, nie było żadnych BADAŃ, ani obserwacji, by stwierdzić, ze dziecko wychowane przez parę homo BĘDZIE homo.

Ciekawe to, prawda? No bo tak jest. Ustalenie tego za fakt musiałoby trwać wiele, wiele lat. Ponadto nie ma żadnych przesłanek, że dziecko będzie miało problemy ogólnie ze swoję seksualnością, będzie bardziej agresywne, albo wręcz odwrotnie, naiwne, opgraniczone, itd.

Ta sprawa jest zbyt trudna.

Póki co - mówię nie, bo... ludzie NIC o tym nie wiedzą. Wszyscy (a raczej więszość), praktycznie mówiąc - społeczeństwo - jest oparte na stereotypie - para heter + dziecko = rodzina. Tego trzymam się i ja.

Uważam, że para hetero daje dziecku najszerszy punkt widzenia i możliwości rozwoju w naszym świecie.

Kobeity i mężczyźni są równi, ale RÓŻNI. I jako rodzice po prostu się uzupełniają w wychowaniu dziecka. Pary homo - nawet jakby się bardzo starały, to jednak nie zdołąją zniwelować wszystkich ograniczeń, jakie nakłąda im taki związek.

28.08.2006 18:34:37
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: