Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy czujesz się UNIJNIE?
13.05.2007, 22:19:52
Czy czujesz się UNIJNIE?
Cytat:Już niewielu Polaków pamięta, że naszą ziemię mieli wykupić Niemcy, ceny miały oszaleć, a polski ród miał zostać zniszczony przez powszechną aborcję i eutanazję. Tak nas straszono. Teraz chcemy tej Unii jeszcze więcej.

Według dwóch najpoważniejszych ośrodków badania opinii publicznej, w trzecią rocznicę akcesji Polski do UE, która minęła 1 maja, zdecydowana większość Polaków jest zadowolona z naszego członkostwa w Unii Europejskiej. W sondażu TNS OBOP odsetek zadowolonych wynosi 71 procent, a według CBOS aż 86 procent. Zdecydowanymi przeciwnikami wspólnoty było w obu sondażach 6-7 proc. badanych. Nawet ci, którzy mogą komentować te wyniki jako efekt ciągłej propagandy, nie mogą ich lekceważyć. To dlatego ucichły lamenty nad naszą europejską "niedolą i niewolą" ze strony niegdyś jawnie antyunijnych partii jak LPR czy Samoobrona. Bo bycie przeciwnikiem UE już się politycznie nie opłaca.
Źródło - Polish Express w Kiosk.Onet.pl

No tak Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Jakby nie patrzeć, to już kurcze - 3 lata! Kawał czasu... A złotówka dalej złotówką i w baaaardzo popularnym przekonaniu - wszędzie nam dobrze, gdzie nas nie ma. Ale mogę się przecież mylić...

Zmieniliśmy dokumenty, rejestracje, procedury, hasło 'dopłata z UNII' stała suię już u nas wyrażeniem zwyczajowym. Nikogo nie wbija w ziemię fakt, że sąsiad wziął kredyt i dofinansowanie europejskie na otwarcie swojej własnej firmy. UNIA - to słowo samo w sobie zawiera bardzo wiele.

Można sobei zarzucić - że jednak mamy pewne uprzedzenia. Polacy zawsze musieli walczyć o wolnośc, nawet jak byli wolni Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
I chyba weszło to w naszą krew, że lubimy mieć zawsze swoją trzecią drogę.

Czy czujemy się Europejczykami?
Europejskimi Polakami?
Polskimi Europejczyjkami?
Polakami?

Pozdrawiam.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
14.05.2007, 10:01:26

bardzo się cieszę, że przystąpiliśmy do UE =D nie tylko ze względu na tzw dopłaty itp, ale głównie z tego powodu, że WKOŃCU z kopyta ruszyła nasza gospodarka - dzieje się coraz to lepiej: znacznie większe wpływy z eksportu, umocnienie złotówki, DUUUŻE możliwości rozwojowe...wszystko przemawia na welki + xD
Cytat:W sondażu TNS OBOP odsetek zadowolonych wynosi 71 procent, a według CBOS aż 86 procent
wydaje mi się, że ten pozostały procent stanowią ludzie starsi, którzy pamiętają najtrudniejsze dzieje polski i którzy boją się o utratę suwerenności kraju - a przecież nie ma się czego bać xD

Cytat:Czy czujemy się Europejczykami?
TAK:!: czuję się Europejczykiem...Polakiem i Europejczykiem:!:

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
Znajdź wszystkie posty użytkownika
14.05.2007, 10:03:11

no oczywiście że jestem zadowolony z UE Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
wiele się zmieniło na korzyść obywatela Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

jak patrzę na lata z przed 2004 roku to jest różnica Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

dopłaty dopłatami ale i tak jak na razie nie widać autostrad są co najwyżej "auto-straty" :/

ale i tak jest za******ie :]

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
14.05.2007, 11:33:45

Ja jestem bardzo zadowolona z naszego wstąpienia do UE, ale póki co - jeszcze nie z powodu wyników i zmian, jakie zachodzą u nas.
Bywałam w kilku krajach UE, nawet zanim my tam trafiliśmy i to co widziałam podobało mi się. Polsce jeszcze daleko do tego, ale małymi krokami się do tego zbliżamy, nawet mimo Kaczyńskich, Giertycha i Wierzejskiego XP
Będąc za granicą bardziej czułam się Europejką niż w Polsce (no nie wiem, tak jakoś...), ale chyba niedługo będę czuć tą różnicę i to jest najlepsze.
15.05.2007, 06:01:24

Podobnie jak JoyRide - jak popatrze na lata PRZED wejściem, to hmmmmm... Brakowało nam trochę do tego, aby stać się państwem niezależnym Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji A wejście do UE to zależnośc, hehe. Ale my jako naród już tak mamy. Zawsze ktoś musi nam pomagać, popychać, itd.

siss,
Cytat:Polsce jeszcze daleko do tego, ale małymi krokami się do tego zbliżamy, nawet mimo Kaczyńskich, Giertycha i Wierzejskiego
XP XP XP

A ja dodam jeszcze, że my i tak będziemy... najweselszym barakiem w unijnej zbieraninie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Zawsze mamy włąsna drogę Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji :lol-sweat:
15.05.2007, 10:26:12

wiecie ja to tak powiem - mnie to troche wali bo cala unia nie tylko na nas traci ale i zyskuje przeciez ilu ludziow wyjechalo do pracy na zachod>>>>>> i to tylko dlatego ze nie ma problemow z dokumentamic hcesz to jedziesz

dwa to mnie sie tu podoba i uwazam ze mamy najfajniejsze warunki geograficzno przyrodniczo cos tam cos przestrzenne :hihi: wsrod krajow EUROPY i wogole nasza kraina jest the best

czuje sie troche unijnie bo jednak sie ciagle slyszy to tamto doplata komisja europejska strasburg Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji :lol-sweat:

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
15.05.2007, 18:29:45

Demonesssa,
Cytat:dwa to mnie sie tu podoba i uwazam ze mamy najfajniejsze warunki geograficzno przyrodniczo cos tam cos przestrzenne wsrod krajow EUROPY i wogole nasza kraina jest the best
POPIERAM! jestesmy PIĘNYM KRAJEM i Bogatym. Ale mamy trochę kiepskich zarządzających...

Moge powiedziec, że wg mnie Polska juz stała się cześcią Europy. Mamy dużo imigrantów ze wschodu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji i wogóle... tyle jeszcze zarobki jakeiś europejskie nie są...
15.05.2007, 18:55:55

Falkhor napisał(a):tyle jeszcze zarobki jakeiś europejskie nie są...
Tak właśnie. Ale ceny za to bliższe europejskim Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
15.05.2007, 19:00:55

siss, Ceny w porównaniu do zarobków, to są trzy razy europejskie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
15.05.2007, 19:17:07

Falkhor napisał(a):Polacy zawsze musieli walczyć o wolnośc, nawet jak byli wolni
hmm ?? nie rozumiem
ale walka o wolność to przecież dobra rzecz Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

levi napisał(a):wydaje mi się, że ten pozostały procent stanowią ludzie starsi, którzy pamiętają najtrudniejsze dzieje polski i którzy boją się o utratę suwerenności kraju - a przecież nie ma się czego bać
a ja jestem młody, i myślę że jest czego się bać

Falkhor napisał(a):Moge powiedziec, że wg mnie Polska juz stała się cześcią Europy.
a nie była ?? Przecież jesteśmy w jej centrum

ogólnie podobają mi się takie rozwiązania jak wolne granice, wspólne tablice dowody, współpraca gospodarcza ale sama forma unii to już inna bajka.

Czeka nas też euro, wyższe akcyzy, unii nie podoba sie polityka niskich podatków ostatnio rzucała się na niezrzeszoną Szwajcarię że utrudniają konkurencję obniżając podatki O_o , trzeba pamiętać że oprócz tego ze dostajemy z UE pieniądze tez płacimy składki hmm chyba teraz dostajemy więcej niż płacimy, jak narzazie nie znalazłem tych sum i jakie maja wyglądać w przyszłości ale wiem ze np UK płaci więcej niż dostaje

http://www.eurosceptic.com/10_reasons_to...the_eu.htm

ue to jednak też pełen biurokracji twór tworzący masę nie potrzebnych nakazów i zakazów, i wtrącający sie w nasza politykę (jak przyjmiemy eurokonstytucje to dopiero), unie zżera beznadziejna poprawność polityczna, partie pedofilii, legalizacja eutanazji/aborcji/adopcji dzieci przez pary homoseksualne, bezkrytyczność do obco kulturowych imigrantów fakt należą się jej pełne prawa i szacunek do nich, ale wiele rzeczy nie wolno bagatelizować, co się działo we Francji i to znowu po wyborze nowego prezydenta kiedy głownie imigranci zrobili już nie pierwszy raz demolkę bo Sarkozy wygrał... no ale przecież takie są sady demokracji. Muzułmanie też czasem są problematyczni. Zakazy noszenia krzyży, czy wywalanie choinek bo komuś sie podoba....

Co do rozwoju naszych przedsiębiorstw to tak niby jest widoczny, ale są też głosy krytyczne do całej gospodarki UE wróżące nie ciekawą przyszłość.

jednak nie mi tym pisać bo nie mam kompetentnej wiedzy na taki temat, ale przytoczony artykuł zakłada zupełna bezkrytyczność a to chyba nie dobrze Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Związek Socjalistycznych Republik Europejskich
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Socyjalizm każdemu równo nosa utrze: Bogatych zdusi jutro – a biednych: pojutrze... Aleksander Fredro
16.05.2007, 06:00:21

typ,
Cytat:hmm ?? nie rozumiem
Nawet, jak już mamy wolnośc, to sami się ograniczamy wewnętrznie i znowu musimy sobie wyrywać wolność. Taki ciągły konflikt władza - poddani Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Cytat:a nie była ?? Przecież jesteśmy w jej centrum
Ty myslisz geograficznie, a ja kulturowo a nawet gospodarczo Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Cytat:myślę że jest czego się bać
Niestety, tez tak uważam. Jakoś wydaje mi się, że gdy pojawia się włąściwa oferta, to Polacy rozmieniają swój kraj na drobne... a to go osłabia.

Cytat:ue to jednak też pełen biurokracji twór tworzący masę nie potrzebnych nakazów i zakazów
I dosłownie MORZE PAPIERÓW... i trochę absurdów Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
marchewka to owoc, ślimak to ryba, ech Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
16.05.2007, 07:58:35

Polacy to dziwny narod. nie znaczy ze zly od razu ale dziwny i zawsze majacy swoj pomysl na zycie :lol-sweat: :hihi: :hihi: dlatego jak my gdzies wchodzimy to albo sie z kims klocimy, prowadzimy wojne albo wymuszamy pierwszenstwo i traktujemy nasze sprawy jak najwazniejsze Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ma to swoje dobre strony :hihi:

Cytat:unie zżera beznadziejna poprawność polityczna, partie pedofilii, legalizacja eutanazji/aborcji/adopcji dzieci przez pary homoseksualne, bezkrytyczność do obco kulturowych imigrantów fakt należą się jej pełne prawa i szacunek do nich, ale wiele rzeczy nie wolno bagatelizować, co się działo we Francji i to znowu po wyborze nowego prezydenta kiedy głownie imigranci zrobili już nie pierwszy raz demolkę bo Sarkozy wygrał...

to mnie smieszy - ze jak juz sa ludzie ktorzy probuja cos zmienic na lepsze i zeby cos wszyscy razem to sie wszystko rozwala bo wtedy zamiast sie jednoczyc - kazdy patrzy na czubek wlasnego nosa nie chcac sie dostosowac

unia ma ten problem ze jest w europie - a tu kazdy sobie rzepke skrobie

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy