Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (6):« Pierwsza [1] 2 3 4 5 Następna > Ostatnia »
Czy "Bispol" szanuje ludzi?
AutorWiadomość
Gall

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 208
Czy "Bispol" szanuje ludzi?

Witam forumowiczów! Mam małe zapytanie. Czy pracowaliście w "bispolu", jak tak to podzielcie się swoimi wrażeniami z tego zakładu pracy. Bo z tego co słyszałem nie najlepiej się tam traktuje ludzi.

25.03.2007 10:27:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
SunShine

*

Portfel: 1,514

Dużo wymagają. Ale czasami jest miło Smile Chyba zależy od humoru 'szefów' Biggrin

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
25.03.2007 11:26:44
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Padlinka

*

Reputacja: 1
Portfel: 1,431

SunShine tak sie składa ze moj kolega tez tam pracuje i jest bardzo niezadowolony . Niestety Bispol okrywa sie ciemna chmura bo płaca mało a wymagaja dużo . I taka jest prawda pracuje sie nadgodziny za mała kase :O

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
25.03.2007 12:22:17
Gall

*

Wyzyskiwanie na maxa za najniższą srednią jaka istnieje. Na wakacjach niektorzy studenci rezygnowali po paru dniach. Jesli podpadli kierownikowi hali mieli przewalone.

25.03.2007 12:43:48
Padlinka

*

Portfel: 1,431

Gall a interesuje Cie praca w Bispolu ??
szczerze bardziej doradzam truskawki

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
25.03.2007 12:44:47
siss

*

Portfel: 791

Pracowałam tam kiedyś na wakacjach, 2 razy nawet. Pracowałam na wszystkich halach i nawet w jakimś baraku (zimno tam było jak diabli). Te tygodnie wspominam bardzo źle i nikomu nie poleciłabym zatrudnienia się tam, ale jak się nie ma wyjścia, to i w takim Bispolu trzeba pracować.
Atmosfera okropna: baby złośliwe, obgadują każdego kto się nawinie. Zdarzały się poważne kłótnie i bójki nawet między młodszymi dziewczynami. Faceci się obijają, ale mają lżejszą pracę i lepsze pieniądze (tacy ulubieńcy kierowników). Ogólnie pracownicy są źle traktowani, niesprawiedliwość jest okropna. W ogóle tragedia. Nerwów się człowiek naszarpie za marniutkie pieniążki.
Powiem wam, że na produkcji płaca wzrosła o 50 gr w stosunku do tej, jaka była 6 lat temu :eek:
Właściciele jeżdżą brykami za kilkadziesiąt tysięcy, wycieczkują kilka razy w roku, zakład się rozwija, zyski coraz większe, ale nie płace oczywiście. Nie szanują ludzi, bo wiedzą że pracę w rejonie trudno znaleźć, a za coś trzeba wyżyć.

25.03.2007 13:29:09
Gall

*

Dzięki za wasze opinie! Niech ludziska wiedzą w co się pakują idąc tam do pracy. Przynajmniej na forum można w miare swobodnie prowadzić krytykę! BO w ptacy trzeba tylko potakiwac choć na codzień by się nawet nie chciało gadać z niektórymi ludzmi z tamtejszej kadry. Kolega ktory tam pracował mowi ze czesto padaja takie durne zdania w stylu : "bez żaby jesteś nikim.." (żaba-wozek widłowy). Niektórzy pozwalają sobie za dużo w stosunku do kobiet a przeklenstwa to oczywiscie standard.

[ Dodano: 2007-03-25, 13:46 ]
choć oczywiście tak jak wszedzie trafiają się naprawde spoko ludzie z którymi można normalnie pracować! tak zeby nie było tylko na nieSmile

25.03.2007 13:44:47
Teddy_85

*

Portfel: 275

Wiem z kilku źródeł jak wygląda praca w tej "firmie". Jak ktoś ma znajomości w kierownictwie, to może sobie wychodzić wcześniej z pracy - mam przykład...

Co do pracy - zależy na jakim się jest stanowisku. Ludzie, którzy pracują tam "na stałe", tudzież dłużej niż na umowę - zlecenie - mogą liczyć na trochę inne warunki pracy. Ale ogólnie są złe - przynajmniej z opowiadań moich znajomych - bo sam nie miałem "przyjemności" - i raczej nie zamierzam tego sprawdzać Animatedwink

Mam wiele do powiedzenia na ten temat, ale - jak to było... "ściany mają uszy" Animatedwink

25.03.2007 19:53:26
Totti

*

Portfel: 276

A słyszeliscie kiedys zeby w prywatnem zakładzie szanowano ludzi ......?????? Bo ja jeszcze nei słyszałem .......

25.03.2007 21:28:51
Prot

*

Portfel: 457

Totti napisał(a):
A słyszeliscie kiedys zeby w prywatnem zakładzie szanowano ludzi ......?????? Bo ja jeszcze nei słyszałem .......

dokładnie....
Pracowałem miesiąc w bispolu oczywiście praca załatwiona "za znajomościa" jak to w Łańcucie... nie polecam nikomu, choć ja nikomu nie podpadłem widziałem jak kierownicy wyżywaja się na pracownikach... traktują ich gorzej niż zwierzęta... chamstwo na każdym kroku!! ja nie potraktowałbym tak nawet psa...
Jeśli ktoś chce wiedzieć coś więcej to proszę na PW. Pewnego dnia jedąc do pracy zawróciłem z drogi (po 30 dniach przepracowanych....) i zadzwoniłem że dziękuję za ich prace...
na tym skończyła się moja "kariera" w bispolu. Nie polecam nikomu!!!!!!!!!!!

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
28.03.2007 01:29:25
Gall

*

na lokalnejgieldzie.pl jakis facet zjechał z nazwiska kogos z bispolu. Ponoć sprawa skończyłą się w sądzie.

28.03.2007 11:05:37
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Gall,

Cytat:
na lokalnejgieldzie.pl jakis facet zjechał z nazwiska kogos z bispolu. Ponoć sprawa skończyłą się w sądzie.

Gdzie by to nie było - jakby nie tak zjechali, to tez bym dochodził swoich praw... Skrytykować kogoś to jedno, ale nawymyślać - to drugie. Zgaduję, bo nie znam konkretów sprawy.

Prot,

Cytat:
Pewnego dnia jedąc do pracy zawróciłem z drogi (po 30 dniach przepracowanych....) i zadzwoniłem że dziękuję za ich prace...

Chyba najlepsze, co mogłes zrobić, jeśli było tak, jak opisałeś...

28.03.2007 13:52:33
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Teddy_85

*

Portfel: 275

Co do szanowania ludzi - to pracuję w prywatnej firmie - i tutaj jakoś wszyscy się nawzajem szanują. Tak konkretnie to o Polmos chodzi Smile

28.03.2007 14:01:46
siss

*

Portfel: 791

Gall napisał(a):

Szanująca się firma szanuje swoich pracowników. Przecież to jest ta siła napędowa! Zadowoleni pracownicy się starają, dbają o swoją pracę, stanowisko. Są bardziej produktywni.

Nie wiem, kto w Bispolu zajmuje się zatrudnieniem i pracownikami, ale to co wyprawia nie daje mu najlepszego świadectwa. Kto zwalnia w jeden dzień 20 osób, twierdząc, że nie ma pracy, za dużo ludzi itd., żeby za tydzień przyjąć 40 osób?! Jakoś nie doszukałam się w tym logiki...

28.03.2007 19:07:38
Prot

*

Portfel: 457

Falkhor napisał(a):
jeśli było tak, jak opisałeś...

oj było było... nie pałam nienawiścią do tej firmy ale denerwujące jest to jak traktują ludzi mając tak ogromne zyski. Przez pierwsze kilka dni mówiąc właścicielom "Dzień dobry" i nigdy nie słysząc odpowiedzi lub choćby nawet skinienia głową zaprzestałem tego i przechodziłem obok nich jakby ich tam nie było...

siss napisał(a):
Szanująca się firma szanuje swoich pracowników. Przecież to jest ta siła napędowa! Zadowoleni pracownicy się starają, dbają o swoją pracę, stanowisko. Są bardziej produktywni.

Dokładnie! Pracując w kafejce internetowej InFast w Rzeszowie panowała tam rodzinna atmosfera, wszyscy sie szanowali bez względu na staż pracy. Do pracy jechało sie z miłą chęcią.

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
28.03.2007 22:15:32
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: