Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (6):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] 5 6 Następna > Ostatnia »
Czy &quot;Bispol&quot; szanuje ludzi?
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Ciekawi mnie to, że skoro jednak są ludzie, którzy nie mają noża na gardle i pracują w takich firmach, które dają im nieuzasadniony wycisk i to bez zapłaty - dlaczego tak rzadko idą do Inspekcji Pracy? nawet po to, aby się zapytać, czy w danej sytuacji można coś zrobić? jak widac - jednak można, przynajmniej spróbować.

20.08.2007 07:02:43
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Ekolog

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 370

Taaa psychoza strachu. Falk wiesz o co biega... Ludzie sie boją o swój chleb powswzedni a prawo nie stwarza im dostatecznej ochrony...
Wiesz jak wygląda życie społeczne w Polce- za przeproszeniem każdy myje cudza d... i sie boi narazić komukolwiek...

Ekolog
20.08.2007 09:51:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Ekolog, Wiem, że są ludzie, któzy nie mają wyjścia i muszą tyrać gdziekolwiek jakkolwiek i za cokolwiek... Bo nie mają wyjścia. jednak WIEM, że są ludzie - którzy pracując dorywczo mogliby sobie pozwolić na to, żeby zrobić jatkę... tylko czy nie robią tego, bo im się nie chce, bo się boją o siebie czy też... boją się o to, że za ich 'dobre chęci' dużo innych ludzi powylatuje z pracy?

20.08.2007 10:09:42
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Ekolog

*

Święta prawda Falk-tu sie z Toba zgodze...

Ekolog
20.08.2007 20:24:19
SunShine

*

Portfel: 1,514

I dziś miałam pierwszy dzień w bispolu. Nie było by źle gdyby nie to, że tak daleko mam do dojazdu :/ ale koszmarnie męczy mnie rowerek żeby dojechac tam i nie lubie stanowsika gdzie wkłada się knoty w te białe cosie i do plastikowych kubeczków bo nienadążam Smile

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
21.08.2007 16:36:25
Ekolog

*

Tak szybkosć to podstawa... Bracie Animatedwink

Ekolog
21.08.2007 20:56:21
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

płacą akordowo?

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
21.08.2007 23:58:07
SunShine

*

[ Dodano: 2007-08-23, 17:22 ]
Nie wiem co Wy chcecie od bispolu Biggrin może troche za ciepło ale ogólnie dzisiaj było super Tongue ośmiałam się że ho, ho kleiłam paseczki. Praca w 'lakierach' nie jest szkodliwa, nie ma tam substancji szkodliwych ponoć Tongue wymiana powietrza jest duzo powyżej normy. Szkoda że tym wszystkim na umowe zlecenie nic nie przysługuje karnety na basen. Współczuje tym którzy w taki upał pracowali na taśmach :/ Ale ogólna atmosfera pracy jest świetna sami zyczliwi uśmiechnięci ludzie.
[ Dodano: 2007-08-26, 11:33 ]
Ha a jednak!
Bardzo dobrze czułam się w bispolu sympatyczni ludzie tam pracują... Ale po tygodniu widze już objawy braku szacunku...

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
22.08.2007 18:17:46
spinarak

Portfel: 11

Ludzie sami posłuchajcie co wy gadacie!!!
każdy tylko narzeka i narzeka fakt że w tym co piszecie jest troche prawdy ale bez przesady.
W większości przypadków opieracie się tylko na wypowiedziach znajomych i kolegów a sami guzik wiecie jak jest.
Jak ja zaczynałem tam robote dostawałem 3.40 za godzine i nie narzekałem bo suma sumarum coś tam na wypłate było własny grosz samemu zarobiony. co do umów to sam byłem rok na zleceniu i wiem jak płacą jeśli pomnożysz liczbe godzin z miesiąca razy stawke z umowy to wyjdzie ci twoja wypłata zawsze tak liczyli i tak liczą i żadnego podatku ci od tego nie odbija to jest g***o prawda.
a to że trzeba zapieprzać to inna bajka pokarzcie mi prosze robote gdzie płacą za nic nierobienie bo mi jakoś nic na te chwile do głowy nic nie przychodzi.
jeśli ktoś wciąż siedzi przed ko0mpem lub TV (nie wszyscy lecz większość) to dla takiej osoby nawet sprzątnięcie pokoju jest wysiłkiem ponad norme. Że niby źle i tak dalej - każdy tak mówi a jak przyjdzie co do czego to ci co najwięcej narzekają pierwsi przychodzą gdy potrzebują roboty i potem stoi cała masa taki ba***ów pod zakładem i czeka.
Nikogo nie bronie i nie oskarżam - mówię tylko żebyście spojrzeli na sprawe i każdej możliwej perspektywy bo jak się czyta niektóre osty to na serio szlag człowieka trafia ale w koncu żyjemy WOLNYM kraju i każdy może mówić i pisać co chce!!!

POZDRO ALL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

01.09.2007 12:43:13
Ekolog

*

Hahah co to za argumenty-[i]uzasadniasz wyzysk tym ,że komuś kto siedzi przed kompem praca dobrze robi, śmieszne i niedorzeczne. [/i]Taka jest prawda, że pracownicy traktowani są jak najgorszy plebs bez żadnych praw.
Zazwyczaqj pracyują tam ludzie ze wsi-znający pojęcie słowo: praca i to oni przez swoja "nieświadomość, strach i psychozę strachu" są najbardziej wykorzystywani. Przykład: kiedyś w tym zakładzie przerwa wynosiła 30 min, teraz wynosi 20 min. Tak , tak to przykład tego,że pracodawca chce jak najwięcej wycisnąć, wycisnąć i jeszcze raz wycisnąć. Tak żyjemy w wolnym kraju i powiem tak bez względu na konsekwencje-
Pracownik też jest człowiekiem a swoje prymitywne i pełne przekleństw ( co świadczy o panu) uwagi Panie spinarak to zostaw dla równie inteligentnych osób co Pan. Tyle..[/b]

Ekolog
01.09.2007 13:11:58
SunShine

*

Faktycznie wprowadzono mnie w błąd Smile Zarabiam 3,70 za godzine a soboty są chyba 150% liczone więc nie jest źle Smile Ale jak dla mnie ujdzie bo jest lepiej jak w remixie, argo itp. A mam mniej więcej dobry dojazd do samego Łańcuta pracując na pierwszej zmianie. Do auchan np. bylo by juz trudniej.

01.09.2007 15:54:05
Ekolog

*

SunShine napisał(a):
Nie zmienia to faktu że traktują tam ludzi jak 'towar'. Ale jak dla mnie ujdzie bo jest lepiej jak w remixie, argo itp

Ale czy musi tak być???

[ Dodano: 2007-09-01, 17:16 ]

SunShine napisał(a):
soboty są chyba 150% liczone więc nie jest źle

Nie jest zle bo nie może byc gorzej-prawo ustala pewne minimalne standardy więc nie masz za co byc wdzięczna....

[ Dodano: 2007-09-01, 17:45 ]
No chyba,że możesz być wdzięczna za to ,że łaskawie przestrzegają prawo-a prawo stanowi o 150 % wynagrodzenia za soboty więc o czym mówimy???
Twója wypowiedz tylko utwierdza mnie w przekonaniu,że nie żyjemy w kraju prawa tylko w kraju bezprawia bo skoro przyjeło się ( co widać w twoim poście),że przestrzeganie prawa jest swoistą łaskką a nie prawem i przywilejem....to ja stąd uciekam!!!

Ekolog
01.09.2007 17:14:05
SunShine

*

Ekolog, na umowe zlecenie nie mamy w sumie żadnych praw. Zawsze coś się zarobi, jeżeli nie miałabym darmowego dojazdu do Łańcuta i często pod sam bispol to bym zrezygnowała. 2ga zmiana tylko mnie nie urządza :O Teraz jak nie ma takich upałów pracuje się napewno lepiej. A jak się dostanie dobre towarzystwo to moze być nawet w pracy przyjemnie Smile
Np w piekarniach po nocach płaca bardzo dużo tyle że ja wieczory mam zajęte czym innym Animatedwink jakby się dało pracowac tylko na 1 zmiane to by było lux. Ale Polacy coś takiego mają. Co by nie robili to będa narzekac Tongue

01.09.2007 18:01:50
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

SunShine, kazdy ma tak ze jakby nie bylo to bedzie narzekal i z tym sie spotykam codziennie. Badz co badz w bispolu nie jest tak tragicznie jak piszesz ale nie jest tez super jak ktos nie ma wyjscia to musi tam pracowac ?!

01.09.2007 18:09:00
Ekolog

*

SunShine napisał(a):
Ekolog, na umowe zlecenie nie mamy w sumie żadnych praw. Nie przysluguje nam nawet przerwa a jednak ją mamy, nie przysługuje większa płatność w sobote a liczone mamy za nadgodziny

COOOOOOOOOOOOOOOOO???? DZIEWCZYNO przecztaj sobie kodeks pracy-nie ma żadnej różnicy czy ktos pracuje na umowę o pracę czy na umowę zlecenie- nie można dyskryminować nikogo ze względu na podstawę prawną świadczonej pracy, przysługuja ci TAKIE SAME PRAWA JAK OSOBOM PRACUJACYM NA STAŁE, POSIADASZ TAKIE SAME PRAWA-PROPONUJE LEKTURE KODEKSU PRACY i nie pisz takich fanaberii...

Ekolog
01.09.2007 18:21:08
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: