Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (6):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 5 6 Następna > Ostatnia »
Czy &quot;Bispol&quot; szanuje ludzi?
AutorWiadomość
Ekolog

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 370

Smile W zwiazku z tematem-to zależy, wiele firm szanuje ludzi, inne nie-tak to juz jest na tym świecie.

Ekolog
30.07.2007 15:29:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Na pewno nie brakuje ludzi na tyle zdesperowanych, że złapią się dosłownie wszystkiego. To boli, że praca na zmywaku u nas a w Irlandii / Anglii to pod względem pensji - niebo a ziemia. Oglądał ktoś film Restauracja paradise? Dobrze tam to jest pokazane...

Zysk powstaje przez wyzysk. Nic tego nie zmieni. Ale są pewne granice wyzysku. Oraz godności ludzkiej. Popatrzyłem, co jest na LG, ale w sumie ścierają się zdania tych, którzy pracowali tam i było ok z tymi, którzy są bardzo niezadowoleni. Nie wiem więc, czy wynika to z nadmiaru pracy i niskiej płacy, czy rzeczywiście uwłaczaniu godności ludzkiej. Bo to diametralnie dwie różne sprawy...

02.08.2007 01:40:00
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
SunShine

*

Portfel: 1,514

Eh... kolejne podejście pod bispol i znowu nic z tego Sad przyjmują męzczyzn i kobiety które juz tam pracoway... Kolejne przyjącia ponoć w poniedziedzoałek Sad Trudno że jest wyzyk... Takie prawa rynku, mają w czym wybierać bo chętnych jest dużo. Teraz łatwo znaleźć prace jako kelnerka, sprzedawca czy przedstawiciel handlowy. Czyli to do czego ja się nie nadaje...

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
08.08.2007 17:09:59
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Ekolog

*

Fakt-wyzysk to jedno-ile ci płacą tyle ci placą-to ich prawo....
Ale jestes człowiekiem, masz swoje prawa i godność...

Będąc kobietą z pewnością masz w tym zakładzie łatwiej...
Będąc mężczyzną robisz wszystko- tylko nie to co masz zapisane w umowie-zleceniu...

No i te 3.70...no teraz chyba już całe 4.00 zł na godz. -pełna radość. Praca dobrze płatna, do tego nikt się do ciebie nie rzuca, pełna kultura, nikt nie przeklina-nie to co w innych zakładach.... :lmao:

Gorąco polecam- chłopaki z Anglii i Irlandii wracajcie!!! Czeka na was w Polsce fucha niesłychana. I do tego ta kultura pracy...

Podobnie z religijnoscią, wszyscy wierzą, biegają do Kościoła ( szczególnie taki starszy pan)...a na następny dzień dostajesz "pochwałe" z samego rana-sam nie wiesz za co.

Ekolog
09.08.2007 17:55:28
SunShine

*

Portfel: 1,514

Ekolog, gdybym miała mozliwość to siedziałabym juz w Angli. Ale takowej mozliwości nie mam, bo nię mogę zarabiać duzo Smile mnie zadowala minimalna krajowa + moja renta. Jeżeli komuś warunki nie odpowiadają wcale nie musi tam pracować.

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
09.08.2007 18:39:17
Ekolog

*

Dokładnie nie musi tam pracować- tylko,że jak juz ktoś tam pracuje to czy musi to oznaczać to co oznacza ( patrz moj post wyżej) Zdanie typu-jak ci nie pasuje to spier....j jest typowym przejawem idiotyzmu.
Państwo prawa ma to do siebie, że jego ustawy obowiazują wszedzie-także w zakładach pracy-i w równym stopniu obowiazują zarówno pracownika jak i pracodawcę.
To nie jest tak,że ktoś ma prawo, a słabsza strona-czytaj-pracownik-nie ma żadnych praw.
Proponuje dokładną lektur\ę Konstytucji a następnie Kodeksu Pracy.

Ekolog
09.08.2007 22:05:56
Tomi

*

Portfel: 131

NO i teraz robie na lakierni, acetonem (jak zmywacz do paznokci) śmierdzi i lakierem ale przeżyje! Mam fajnego kierownika, jest dużo roboty ostatnio także cały czas 8 h / 6 dni w tyg na nogach, Dosłży mi pracujące soboty za które słyszałem ze bedzie 4,50 a normalnie dostaje 4 hehe. Trzyma mnie tam w soboty tylko to ze może dostane premie na koniec, moze ok 100zł i to ze kolega jezdzi bo jak by nie to nei chicało by mi sie w weekend.

Ogólnie jest ok, jestem zadowolony z lakierni hehe, wiele osób uciekało z tego miejsca bo śmierdzi bule brzucha zawroty głowy itp, mi sie nic niedzieje pozatym ze od wąchania tego spać sie chce.

No too ....... happy wakacji Wam życze ! Ja niestety nie poimprezuje, wakacje bede miał jak sie zacznie szkoła Smile

Spodziewaj się zawsze najgorszego to się nigdy nie rozczarujesz
11.08.2007 00:06:43
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

Tomi, respect ..... naprawde podziwiam samozaparcie...

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
11.08.2007 11:25:56
Ekolog

*

Tomi-powiadasz ,że cie głowa i brzuch od lakieru boli, ciekawe, ciekawe....
A wiesz co ci powiem-może zamiast lepszego samochodu własciciel zadbałby o lepsze warunki pracy w tej lakierni-np nowoczesna wentylacja i inne udogodnienia...
Tylko po co?
Wy robole jesteście i tyle, możecie zdychać...nikt się wami nie przejmie...

[ Dodano: 2007-08-11, 12:35 ]
Wiesz Tomi-jestes innym człowiekiem, nie masz prawa do zdrowia, a co masz w umowie-pakowanie zniczy, tak? W takim razie co robisz na lakierni. Dam Ci radę-potrzebujesz pieniędzy-wiem, ale szkoda twojego cennego zdrowia żeby zapychać kieszenie jakiemuś.... XP

Ekolog
11.08.2007 12:32:18
Prot

*

Reputacja: 1
Portfel: 457

Ekolog napisał(a):
szkoda twojego cennego zdrowia żeby zapychać kieszenie jakiemuś.... XP

no z tym sie muszę zgodzić, nikt Ci zdrowia nie odkupi, a za te marne grosze nawet nie będzie Cię stać na specjalistę bo takie opary lakierów robią dziury w mózgu...

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
12.08.2007 23:03:44
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

To przykre, ze niektózy MUSZĄ pracować w takich warunkach i tracić zdrowie, bo nie mają innego sposobu nawet na te kilka złociszy za godzinę :/ nie jestem w takiej sytuacji, dlatego może nie przemawia za mna doświadczenie, ale jednak bałbym sie stracić swoje zdrowie :/

13.08.2007 07:37:59
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

Falk zawsze jest jakieś wyjście, zawsze można CHOCIAŻ SPROBOWAĆ!

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
13.08.2007 09:42:09
Tomi

*

Portfel: 131

Jak to mój tatko powiedział "robicie tam jak trutnie" hehe. W umowie jest wymienionych kilka rzeczy co miałbym do robienia np ... skadanie pudełek 4zł - 600sztuk. No ale kto by tego przestrzegał. Dam se rade, ludzie wojne przeżyli. Pozdro all ! Wakacjujcie puki czas Tongue

Spodziewaj się zawsze najgorszego to się nigdy nie rozczarujesz
13.08.2007 11:58:49
Ekolog

*

Kto by tego przestrzegał-ano właściciel -pracodawca powinien <tego> przestrzegać... inaczej predzej czy pózniej ktoś mu sie za d..e chyci, czego mu z całego serca życzę.
A tak na marginesie - wiecie co to jest Państwowa Inspekcja Pracy. Podobna instytucja jest podobno w Chinach i Wietnamie i jeśli mnie dobrze zrozumiecie :lmao: to w tych krajach ma ona podobną skuteczność jak jej polski odpowiednik. :eek:
Jak to mozliwe,że umowa-prawo swoją drogą a praktyka....tu juz nawet o innej drodze szkoda mówić, to juz rynsztok wyzysku!!

Ekolog
15.08.2007 01:35:58
Prot

*

Reputacja: 1
Portfel: 457

Ekolog napisał(a):
wiecie co to jest Państwowa Inspekcja Pracy. Podobna instytucja jest podobno w Chinach i Wietnamie i jeśli mnie dobrze zrozumiecie :lmao: to w tych krajach ma ona podobną skuteczność jak jej polski odpowiednik. :eek:

wiesz chyba tylko ty wiesz co to znaczy... skoro uważasz się za takiego "gieroja" w przepisach (choć to dla mnie jest masło maślane z twojej strony) to pomóż kolegom z forum i napisz im parę pism do inspekcji pracy lub do sądu pracy a później do sądu apelacyjnego Smile

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
18.08.2007 02:55:57
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: