Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (6):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 5 6 Następna > Ostatnia »
Czy &quot;Bispol&quot; szanuje ludzi?
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Prot,

Cytat:
panowała tam rodzinna atmosfera, wszyscy sie szanowali bez względu na staż pracy. Do pracy jechało sie z miłą chęcią.

Tak na prawdę, to pracodawca musi dostac porządnie w koniec pleców, aby zaczaić, że to nie jest dobrze. Wiem, wiem, niby jak ktos dostał, to potem leje innych. Ale ja myślę, że włąśnie leserzy i kombinatorzy, którzy dorwali się do włądzy, najmniej szanują innych.

29.03.2007 20:53:37
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Cerberion

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 378

troche przesadzacie - zalezy jaka prywatna firma - pracowalem w kilku i nie da sie powiedziec, zeby mnie tylko gnoili, poganiali i ponizali - dostalem wykaz, co mam zrobic i jak wywiazalem sie z tego - bylo ok. w prywatnych firmach nei da sie pozwolic na straty - tam trzeba od kreski do kreski, proste. Bo tu dziur panstwo nei zalata.

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
01.04.2007 08:01:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Tomi

*

Portfel: 131

Witam ... we wtorek zacząłem prace w tej firmie. Ogólnie nie polecam, zalezy jak dla kogo i na czym w kórej hali i przy czym pracuje. Kobiety mają dużo lżej biorą 3,70 za godzine faceci 4 zł. Wolał bym 3.70 i robic to co kobiety ! Jeśli chodzi o mnie to przez ten tydzięń dostałem w tyłek jak nigdy. W umowie o prace pisze mi jakie czynnosci mam robic, z wymienionych robiłem tylko jedną. Raz wysłano mnie na budowe LOL w deszcze w samym podkoszulku z taczkami z łopatą z piaskiem i płytami betownowymi do rozwalania młotem i trzeba to było poźniej nosic, piach równać itd itd niechce mi sie wspominać bo po 8 godzinach na nogach mam do dzisiaj dość ! Za tą budowe powinienem mieć podobno 10 zł za godzine a robiłe normalnie za 4 i to jest wyzysk.

Zależy kto gdzie trafi na jaką hale i pod jakiego kierownika. Ja jadąc codzień do pracy boje sie co bede robił i oby nic przewalonego. Robią w ten sposób że np na jednym stanowisku stała ostatnio dziewczyna i kolega, kierownik kazał im iść co innego robić a ja ich miałęm zastąpić, nie było możliwości dać sobie rade, trzeba było biegać i tak jest co dzień, całe 8 godzin non stop nie usiadłem jedynie co to na przerwie przez 10 minut siedziałem nogi poprostu wchodzą w tyłek.

Jedyną motywacją jest to ze chce sobie rowerek kupić i czekam na te 600 zł Smile Podpisałem umowe do końca wakacji i musze sie z niej wywiązać więc jakoś musze dać rade, ale wiem jedno .... nie wróce tam napewno jeśli bym miał tak pracować jak pracuje. Pod koniec tych 8 godzin marzy mi sie wanna, obiadek i łóżeczko hehe po pracy w Bispolu już sie nic niechce. Chyba że tylko ja mam takiego pecha że tak tam zap*****. Luźniej mają operatorzy maszyn i mają 5 zł co prawda są na nogach tez długo ale mają okazje usiąsc i nie noszą jakiś cieżkich rzeczy czy nie biegają z pudłami zniczy żeby zdążyć scągnąć z taśmy i ułożyć na palecie.

Ogólnie podsumuje ............. osobiscie taką prace jaką ja tam wykonuje odradzam, kto pracuje tam dłużej ma ciut ciut lepiej, jeśli miał bym iśc tam jeszacze raz, nie poszedł bym.

Dobra bo sie rozpisałem ....... życzcie mi powodzenia żebym dotrwał do końca hehe

Spodziewaj się zawsze najgorszego to się nigdy nie rozczarujesz
14.07.2007 20:09:15
SunShine

*

Portfel: 1,514

Narzekacie! Mnie by nawet w tym bispolu praca ucieszyła! Ale możliwości tam pracować narazie nie mam, bo po pierwsze nie jestem facetem po drugie tam jescze nie pracowałam :/ może będzie łatwiej jak skończy sie sezon.

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
16.07.2007 09:44:27
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

SunShine, Oj, Sun - jest różnica - skoro robis zrobotę za 10 zł o dostajesz 4, to nie jest nic innego jak tylko to, co napisał Tomi - wyzysk. Gdyby tak zapierniczał, jak opisuje - to powinien dostawać te 10 zeta za godzinę, to by przynajmniej wiedział, że za coś robi, prawda?

Tomi - powodzenia...

16.07.2007 09:50:39
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

Moja koleżanka tam pracuje - bardzo narzeka właśnie na wyzysk :/ Tomi wcale nie musisz czekać! Możesz złożyć wymówienie - przy okresie próbnym trwa jakies 2 tyg max!
Naprawde teraz o pracę jest łatwo. LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ WYKORZYSTYWAĆ...
Ja się średnio starałem znalazłem ciekawą prace, i do teraz do mnei dzwonią inni pracodawcy, ostatnio TPSA i Media Markt Biggrin

P.S wq media markcie są duże upusty cen sprzetu dla pracowników Smile

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
16.07.2007 10:00:03
SunShine

*

Może jest rożnica ale o prace w której bym się dobrze czuła NIESTETY NIE JEST TAK ŁATWO Sad bo tyle CV ile ja już składałam i ochodziłam się na masowe zatudnienia i wszędzie albo nie pasue, że chce zaocznie studiować, albo że jestem kobietą, albo że jeszcze w tej firmie nie pracowałam, albo że za daleko jest moje miejsce zamieszkania od miejsca pracy. Tak jak dziś zatrudniali w bispolu, masa ludzi przyszła nie bojąca się wysysku szukała poprostu JAKIEJKOLWIEK PRACY i większość odeszła 'z kwitkiem'. Jak coś komuś nie pasuje w pracy można się zwolnić i dać popracowac innym Tongue Składałam CV w MediaMarkt nikt nie oddzwonił. Zresztą po całym Rzeszowie składałam gdzie się tylko dało, i gdzie była praca o jakiej bym się nadawała. Bo niestety praca typowo kobieca to nie dla mnie, szczególnie jeżeli zależy ona od bezpośredniego kontaktu z klientem.

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
16.07.2007 10:05:36
Tomi

*

Jakoś dam se rade, odkąd tam pracuje nie mam czasu na nic bo jak wracam to albo o 24 albo po 25 i nie mam sły nic zrobic jak umyć sie zjeść i iść spać, dzisiaj jedynie co to teraz wrócięłm bo na orlenie jak wracalismy to po piwku i pogadać. Do końca sierpnia mam nadzieje ze tam wytrzymam po d*** sie nieźle dostaje ale mam motywacje bo potrzebuje kasy i nie dam sie! Jesli miał bym 2 raz iść do roboty to szukał bym gdzie indziej napewno. Choć tyle że pracuje z fajnymi ludźmi o ile trafi mi sie to miejsce gdzie ostatnio czesto pracuje bo zdarza sie ze przychodze i kierownik mnie uwali gdzieś indziej Sad W paru słowach .... tam trzeba na wysokich obrotach non stop na nogach jelsi ktos tego nie da rady to nie ma po co tam sie pokazywać ZERO obijania chyba ze już tacy co dłuższą chwile tam robia to znają ludzi dobrze i klimat jaki tam panuje. Trzba ok tygodnia zeby załapać mniejwiecej jak sie tam robi co i jak zeby dać rade. W teostatnie gorące dni to masakra jest! Stałem np dzisiaj przy zgrzewarce 155 stopni maszynka przez która przejezdzają znicze i dmucha z tego gorącym powietrzem i wiadomo jak grzeje ostatnio, z człowieka sie leje jak z kranu nogi bolą plecy od ciągłego schylania itd itd .... takie uroki pracy, kto chce kase musi sobie dać rade. Najgorsze jest jak np ze stanowiska gdzie powinny być dwie osoby wsadzą jedną bo ta druga potrzebna gdzie indziej, ja tak mam ostatnio że nabiegam sie za 2 osoby. Dość narzekania hehe ! Licze na kase ...... aaaaa jutro od rana u kolegi odrabiam dojazd do pracy, ale interes Sad

21.07.2007 03:11:15
Eisenhower

*

Portfel: 252

Zle trafiles niestety. Nie wiem czemu tyle osob ciagne teraz do tego Bispolu na wakacje kazdego roku. W stosunku do tego co sie tam wykonuje, płace to groszowe sprawy. Teraz w okresie letnim sporo firm remontowych i budowlanych poszukuje mlodej sily roboczej. Zwykle sa to ocieplenia badz tez odwodnienia budynkow, szpachla, malowania i te sprawy. Co prawda pracuje sie okolo 11 godzin, ale wynagrodzenie dzienne to okolo 60 zl. Przede wszystkim nie ma takiego zapierdzielu, jak przykladowo w Bispolu.

21.07.2007 16:22:03
Dubi

*

Portfel: 210

szczerze al mi niektorych osob... oczywiscie rozumiem ze kasa sie przyda,trzeba pracowac tam gdzie jest praca,ale jak czytam niektore wypowiedzi... wiem ze to wszystko szczera prawda, pracuje tam rowniez moj dobry kolega i z jego wypowiedzi rowniez wiem jak ciezka praca za jak marne pieniazki czekaja w Bispolu... sam gdybym nie wyjechal za granice byc moze pracowalbym wlasnie w tej firmie ...
dobra rada, zastanowcie sie czasem czy nie podjac ryzyka i nie wyjechac za granice, jak nie w tym roku to w najblizszym, mi osobiscie nikt nie pomogl,zaczalem od zera,chodzac po agencjach i z prac dorywczych ( typu : fabryki - pizza,kanapki,sluzby porzadkowe przy stadionach itp) zarabisz tu okolo 25 zllotych za godzine,godzine w ktorej albo pracujesz dosc ciezko,albo siedzisz i sie... obijasz,doslownie. Praca w Polsce,a ta zagranica,w tym przypadku - Szkocja - rozni sie diametralnie.
nie chcialbym zeby ktos zle mnie zrozumial,ale poki jestes mlody i chcialbys zarobic sobie w okresie wakacyjnym i nie tylko,ba,przede wszystkim,sprobuj swych sil zagranica.
pozdrawiam i trzymam kciuki zarowno za tych ktorzy pracuja zagranica i przede wsyztskich tych ktorzy postanowili zostac w kraju.

24.07.2007 20:21:27
Prot

*

Reputacja: 1
Portfel: 457

Tomi, weżto olej to czysty wyzysk... a właściciele firmy mają to w D.... tyłku... dzięki takim jak TY oni się dorabiają... a z pachołków się śmieją i mają ich daleko gdzieś bo zawsze ktoś Cię zastąpi... Nie warto marnować zdrowia za te parę groszy w bispolu!

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
24.07.2007 23:16:57
Bake

*

Uciekać stamtąd jak najdalej jak najszybciej ...

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
26.07.2007 19:10:16
Tomi

*

NIe, nie jeszcze tego nie oleje... pod tym względem powiedziałęm sobie, bede twardy, potrzebuje kasy na coś i przerobie tam do końca choćbym miał paść. Ostatnio kierownika mi zmienili bo wcześniejszy sie naj*** w robocie i robił obore. Teraz mam kierownika takiego w miare co nie zmienai faktu ze czasem jest zapierdziel. Powiem tak ... z czasem i człowiek sie przyzwyczaja, poznaje ludzi z czasem robi sie ciut łatwiej ale nie dokońca bo robota cały czas taka sama.

Myśle, że ze względu na przyjecią do Bispolu każdy co wakacje tam idzie. Z przyjeciem do pracy bynajmniej ja nie maiłem żadnych problemów. Jeszcze w ten sam dzień w którym byłęm sie zapytać o prace to pracowałem! Wyzysk na maxa! Wiem jedno .... przerobie tam do końca umowy i wiecej mnie tam nie będzie chyba ze mnie brak kasy kiedyś jeszcze przyciśnie i nie bedzie innych pomysłów jak tam.

Co mnie denerwuje to to że ... np operatorzy maszyn mają tak luzz często że szok! Z nudów plątają sie po hali albo stoją i gadaja sobie w dodatku mają większe wynagrodzenie niż ci ludzie którym sie pot z tyłka leje i patrzeć jak drugi siedzi i sie nudzi a samemu biegać bo trzeba sie streszczać to jest troche nie wporządku. No cóż, sam tam poszedłem, niewiedząc jak tam jest i niebede sie do nikogo odzywał że jest źle i niedobrze tylko trzeba przeboleć bo powie ktoś jak nie pasuje to dowidzenia, jutro przyjdzie nowy i będzie zapier*****

28.07.2007 14:50:01
Bake

*

Cytat:
Co mnie denerwuje to to że ... np operatorzy maszyn mają tak luzz często że szok! Z nudów plątają sie po hali albo stoją i gadaja sobie w dodatku mają większe wynagrodzenie niż ci ludzie którym sie pot z tyłka leje i patrzeć jak drugi siedzi i sie nudzi a samemu biegać bo trzeba sie streszczać to jest troche nie wporządku

szkołe życia masz:/ to się nazywa równi i równiejsi Smile

28.07.2007 17:35:55
SunShine

*

No tak ale wystarczy zrobić kurs na operatora np. wózka widłowego Smile ja zastanawiam się nad zrobieniem Animatedwink może by mnie w końcu gdzieś przyjeli Smile

28.07.2007 19:40:20
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: