Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Czego mężczyzni chca od kobiet?
AutorWiadomość
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 1,829
Czego mężczyzni chca od kobiet?

Tak wielu Panow skarzy sie ze nie rozumie kobiet, ze niespelniaja meskich oczekiwan, ciagle placza, narzekaja, plotkuja... wogole stworzenia nie z tej ziemi...
czego wiec panowie chcecie od kobiet aby spelnialy wasze oczekiwania?

Ciekawa dyskusja wywiazala sie w podobnym topicu "Czego kobiety chca od mezczyzn" wiec mysle ze tutaj takze bedziemy mogli podyskutowac tym razem na temat mezczyzn i ich oczekiwan w stosunku do Pan.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
30.07.2006 18:10:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
magdaaa

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 524

Dobry temat Iwona, ciekawa jestem co na to Panowie Biggrin Pozdrowienia!!!

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
30.07.2006 18:24:59
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 16,128

Tutaj powinni panie napisać, co mogą panom ofiarować. Prosiłbym o skrócona liste, powiedzmy 40-50 pojęć. Cos się wybierze Biggrin Biggrin Biggrin

Miłości...
Kobiecości...
Czułości, opiekuńczości, szczerości, wierności, ufności...
Inteligencji, wiedzy, własnego zdania...
Poczucia humoru i kreatywności

Wiem, wiem, mało tego Smile

30.07.2006 20:30:49
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

No falkhor jak na Ciebie to faktycznie malo Animatedwink mysle ze panie moga panom naprawde duzo ofiarowac, duzo a nawet wszystko ...

Zapraszamy
30.07.2006 21:22:05
magdaaa

*

Jeśli kobieta jest naprawdę zakochana to jest w stanie bardzo dużo,a nawet wszystko poświęcić dla swojego mężczyzny, nawet swoje marzenia, zmienić dla niego plany...itd.

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
30.07.2006 21:46:03
Falkhor
Administrator
*

iwcia, magdaaa, Czasem zdarza się, że panowie również mogą byc skorzy do takich poświęceń Animatedwink A czasem to nawet nie zwracają na to uwagi, że inni nazwali by to poświęceniem, bo zakochani niekoniecznie muszą umieszczać swoje działania w takich kategoriach, ze się poświęcasz lub czegoś się wyrzekasz.

Najbardziej kardynalną zasadą to będzie chyba zrozumienie Smile A dokłądniej - chęć i staranie się, aby zrozumieć swojego samca Biggrin Bo jak wiadomo, natura tak nas fajnie poróżniła, że te minusy się przyciągają, tylko że trzeba je odpowiednio poukłądać, co by się mogły zazębić Tongue i dlatego w moim mniemaniu - wspaniale jest, gdy kobitka po prostu stara się zrozumieć myślenie faceta, a jeszcze dokładniej - nei działa w amoku i impulsywnie, tylko zastanawia się rpzez chwilkę, co on tak właściwie chciał przez to powiedzieć...

Aha, no i żebyście o nas dbały, bały sie nas, przynosiły zimne piwo i robiły ciepłe obiadki, sprzątały, gotowały, wychowywały (no i oczywiście rodziły Biggrin ) dzieci, zaąłtwiały ubezpieczenia i opłaty za dom... no i jakbyście jeszcze na to wszystko mogły zapracować będąc cały czas ideałem matek, żonek i kochanek - o myslę, że plan średniego minimum będzie wypełniony Biggrin Biggrin Biggrin

31.07.2006 07:41:29
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Falkhor napisał(a):
Aha, no i żebyście o nas dbały, bały sie nas, przynosiły zimne piwo i robiły ciepłe obiadki, sprzątały, gotowały, wychowywały (no i oczywiście rodziły Biggrin ) dzieci, zaąłtwiały ubezpieczenia i opłaty za dom... no i jakbyście jeszcze na to wszystko mogły zapracować będąc cały czas ideałem matek, żonek i kochanek - o myslę, że plan średniego minimum będzie wypełniony Biggrin Biggrin Biggrin

Widze tutaj ze mezczyzni chca od kobiet aby byly kurami domowymi Animatedwink no i robily wszystko totalnie wszystko co robic trzeba, heh i jeszcze oplaty za dom Animatedwink dobre dobre, tylko falkhor po to kobiecie facet, zeby jej pomagal w tym wszystkim co tutaj wymieniles, nawet w rodzeniu dzieci Biggrin jezeli budowac dom to budowac go wspolnie, nie tylko zwalajac wszystkie obowiazki na biedna zcharowana kobiete, ktora bardziej przypomina sprzataczke i pomoc domowa niz ZONE Smile

Zapraszamy
31.07.2006 13:14:12
magdaaa

*

Falkhor napisał(a):
bały sie nas, przynosiły zimne piwo i robiły ciepłe obiadki, sprzątały, gotowały, wychowywały (no i oczywiście rodziły Biggrin ) dzieci, zaąłtwiały ubezpieczenia i opłaty za dom... no i jakbyście jeszcze na to wszystko mogły zapracować

Ja widzę że co niektórzy chcieliby podporządkować sobie kobiety, aby one były całe dla nich.A co z kobietami, gdzie dla nich czas na rozwijanie swoich zainteresowań, na rozwijanie siebie, na rozrywke, na odpoczynek? Niektórzy faceci robią żonom wyrzuty, kiedy one chcą gdzieś wyjść, kiedy chcą się z kimś spotkać czy nawet gdy ktoś do nich zadzwoni, ale facetom wolno wszystko, mogą robić co chca, spotykać się z kim chcą i na dodatek nawet nie pytają się nikogo o pozwolenie.Po prostu wychodzą, a żona zostaje i wychowuje sama wspólne dzieci, sprząta, gotuje, pierze, prasuje i często jeszcze zarabia na dom i piwo dla męża. I martwi sie co do garnka włożyć...!!!

[ Dodano: 2006-07-31, 15:01 ]
A dlaczego kobieta ma się bać własnego mężą? Bać się we własnym domu kiedy on wraca pijany? W końcu bać się o niego kiedy niewiadomo gdzie się podziewa, z kim pije i w jakim stanie wróci itd...

31.07.2006 14:59:18
Falkhor
Administrator
*

Cytat:
Aha, no i żebyście o nas dbały, bały sie nas, przynosiły (...)

To był tylko zart Tongue Pewien przykład i "zgrzewka" krązocych stereotypów. Więc nie bijcie mnie, proszę Biggrin

iwcia,

Cytat:
dobre dobre, tylko falkhor po to kobiecie facet, zeby jej pomagal w tym wszystkim co tutaj wymieniles, nawet w rodzeniu dzieci

Się zgadzam Smile nie wiem co prawda, czy wytrzymałbym te krzyki i widoki, no ale może jeszcze dojrzeję do roli ojca Tongue

magdaaa,

Cytat:
Niektórzy faceci robią żonom wyrzuty, kiedy one chcą gdzieś wyjść, kiedy chcą się z kimś spotkać czy nawet gdy ktoś do nich zadzwoni, ale facetom wolno wszystko, mogą robić co chca, spotykać się z kim chcą i na dodatek nawet nie pytają się nikogo o pozwolenie.

Niom Sad To się zdarza, ale co ciekawe - podobne sytuacje zdarzają się też... panom, gdy mają zaborcze żony. Bardzo zaborcze...

Cytat:
A dlaczego kobieta ma się bać własnego mężą? Bać się we własnym domu kiedy on wraca pijany? W końcu bać się o niego kiedy niewiadomo gdzie się podziewa, z kim pije i w jakim stanie wróci

Ja też nie wiem, dlaczego ma się bać. To bardzo przykre, że czasem facet nie umie wyjaśnić sprawy, wytłumaczyć, pogadać jak człowiek... tylko stosuje siłę, przemoc, upokorzenie... Sad

31.07.2006 16:15:33
grzenio

*

Portfel: 1,393

Czy widziałyście kiedyś mężczyznę w kuchni?? Nie żądajcie tego od nas.

"Kochanie czy jeszcze trzeba smarzyć tą cebulkę??" mówi mężczyzna nad patelnią z cebulką koloru węgla drzewnego.

A po 15 minutach stania przed otwartą lodówką "A gdzie jest masło??"

Są nawet tacy zdolni co i wodę przypalą.
Myślę że przykład z filmu "Poszukiwany poszukiwana" jest rzeczywistością. Raz udało mi się dodać do zupy makaronu-gwiazdek w ilości która spowodowała że łyżka stała na baczność.

Chociaż mężczyźni kucharze są bardzo dobrzy w swoim fachu ale są to wyjątki potwierdzające regułę.

Ale myślę że przede wszystkim konieczna jest wyrozumiałość. Każdy z nas ma swój charakter i prędzej czy później konflikt się pojawi - to jest nieuniknione. Czasem może chodzić o drobiazg. Ale od tego jak się w takiej sytuacji potrafimy zachować wiele zależy. Myślę że powinniśmy nauczyć się czasem zacisnąć zęby, żeby nie powiedzieć o jedno słowo za dużo, a także umieć wyciągnąć do drugiej osoby rękę na zgodę.

edit maciej

31.07.2006 20:02:34
Falkhor
Administrator
*

grzenio,

Cytat:
konieczna jest wyrozumiałość. Każdy z nas ma swój charakter i prędzej czy później konflikt się pojawi - to jest nieuniknione. Czasem może chodzić o drobiazg. Ale od tego jak się w takiej sytuacji potrafimy zachować wiele zależy. Myślę że powinniśmy nauczyć się czasem zacisnąć zęby, żeby nie powiedzieć o jedno słowo za dużo, a także umieć wyciągnąć do drugiej osoby rękę na zgodę.

Dokładnie. Ja pisałem wcześniej o zrozumieniu, Ty o wyrozumiałości, ale w sumie myślimy chyba o jednym i tym samym.

Kłótnie się zdarzają i w sumie powinny być, jeśli zamaist tego czlowiek miałby coś strasznie usilnie w sobie dusić. Tyle że jest różnica między sprzeczkę/różnica zdań a masakryczną kłótnią z tłuczeniem talerzy i obrzucaniem się wyzwiskami.

Mało osób potrafi się opanować, wysłuchać racji, opinii, zdania, marzeń czy też... narzekania drugiej strony i najzwyczjaniej w świecie powiedzieć swoje myśli a potem jedna i druga strona dążą do kompromisu.

Czasem co prawda... Kłótnia i podporządkowywanie się może mieć mały smaczek w życiu Smile Tylko tutaj trzeba wyczucia i trzeba się dobrze znać Biggrin Skarbie, ale dlaczego?? Bo TAK!

Pozzdroooo Biggrin

01.08.2006 09:04:04
magdaaa

*

Ja bym powiedziała nawet, że kłótnie są potrzebne w związku, gdyż kobieta i mężczyzna się poznają, poznają swoje wzajemne reakcje i zachowania nie tylko jak jest sielanka i wszyscy są dla siebie mili ale właśnie jak się kłócą.Można się dowiedzieć jak partner zachowuje się gdy wyjdzię z tzw.równowagi, a myślę że to jest ważne. Być może to jest związane z tzw. docieraniem się.

[ Dodano: 2006-08-01, 09:57 ]
Ciekawe,że piszecie o tym że kobieta powinna być wyrozumiała.Co ma rozumieć? Czy wyrozumiałość w tym przypadku nie wiąże się z pobłażaniem ?

01.08.2006 09:55:48
iwcia
Moderator
*

grzenio tak widzialam mezczyzne w kuchni i to nie jednego Smile i mysle jednak ze kobiety beda zadac pomocy a nie tylko podaj pod nos i zabierz z przed nosa a potem jeszcze umyj. Wiem wiem ze niestety rzadko ktory facet umie gotowac ale wezcie pod uwage to samo w inna strone, to troche takie stereotypowe myslenie ze kobieta ma stac przy garach, naprawde jest masa kobiet nieumiejacych gotowac, ktora musza sie nauczyc bo maja faceta ze no wlasnie "nawet wode potrafi przypalic". Naprawde nawet zwykle gotowanie moze stac sie przyjemne jezeli jest we dwoje, i jezeli widac jakies checi a nie tylko czekanie na jadlo Animatedwink

Kłotnie hmmm Magda no tak dobrze jest jezeli widzimy jak druga osoba sie zachowuje, czy rzuca w nas talerzami Animatedwink czy nie odezwie sie ani slowem Tongue kiedy my toczymy swoje wywody Smile ja nie jestem zwolenniczka klotni, oby ich bylo jak najmniej, no i mysle ze jestem naprawde tolerancyjna kobita, ale niestety jezeli sie troche spraw nazbiera to potrafie sie troche "powsciekac" co chyba nieuniknione Animatedwink

Zapraszamy
01.08.2006 10:40:09
Falkhor
Administrator
*

Kłócić to się trzeba umieć Smile

Ale czasem przyznam, ostrzejsza bura od partnera potrafi być dość motywująca. Chodzi czasem nawet o siłę przekazu, bo facet czasem lepiej reaguje, jak ma cos głośno nakrzyczane. No i wiadomo, my, samce, niekiedy dośc ciężko łapiemy zawoalowane aluzje Tongue

11.08.2006 19:58:51
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: