Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza [1] 2 3 4 5 Następna > Ostatnia »
Czego kobiety chcą od mężczyzn?
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Czego kobiety chcą od mężczyzn?

Najpierw, drogie Panie, zastanówcie się Smile Czego faktycznie chcecie od mężczyzn? A dokładniej od Waszych obecnych/przyszłych partnerów/mężów?

Tutaj macie artykuł z Onetu - LINK

Krótki fragment:

Cytat:
Znaczna większość mężczyzn sądzi, że kobiety oczekują od nich dobrych zarobków, dyplomu ukończenia studiów wyższych, wspaniałego samochodu, muskularnego ciała i drogich prezentów.

Hmmm?

Tam jest trochę ciakawych rzeczy, ale i tak chciałbym tu na Forum dowiedzieć się Waszych opinii Smile

21.07.2006 11:21:00
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,829

Czego kobieta chce od mężczyzny? hmm

Mysle ze przedewszystkim zeby ja kochal, ale kochal czynami nie slowami Smile tzn nie chodzi mi o ciagle gadanie Kocham Cie Kocham Cie ale pokazywanie tego w inny sposob bardziej ludzki...

Kazde kobieta chcialaby zeby w przyszlosci gdy juz wyjdzie za maz nie zyla w skrajnych warunkach, mam na mysli tutaj pieniadze, ale nie chodzi o to zeby szukac jakiegos nadzianego kolesia ktoremu kasa wypada z rekawa, chodzi o to zeby facet mial perspektywy, mial jakis cel i nie byl bierny, nie czekal ze pieniadze do niego same przyjda...

Kobieta chce wspolnie z mezczyna utrzymywac dom, rodzine, dzieci absolutnie ze nie zeby mezyczyna robil to sam.

Wydaje mi sie ze napewno nie chce byc zalezna materialnie od faceta dlatego sama szuka sobie pracy zajecia, zeby w przyszlosci nikt jej nie wypominal ze jest na jego utrzymaniu i on za wszysko placi ( a bywa i tak).

Nie bede klamac Animatedwink ale prawda jest to ze kobieta chce zeby mezczyzni wlasnie dobrze wygladali, byli atrakcyjni, nie chodzi o muskuly czy cos w tym rodzaju ale o ubior wyglad, zeby nie mozna bylo sie ich powstydzic a byc dumnym ze facet ma doby gust, potrafi sie sam ubrac fajnie i modnie.

Bardzo ale to bardzo wazny jest czas ktory mezyczna poswieca kobiecie, kobieta ktora sie bierze "na powaznie" nie chce byc number 2 nie chce byc spychana na boczny tor, chce czuc sie wazna i doceniana. Nigdy nie zrozumiem ze np ktos nie ma czasu dla swojej kobiety przynajmniej raz na dzien, ze nie moze wyslac smsa, puscic sygnalka czy kliknac, taka drobnostka naprawde wiele znaczy, dzieki niej wiemy ze facet o nas mysli, mimo swoich obowiazkow Smile

Co do wykształcenia to bywa z tym roznie, jedne chca by mezyczna byl po studiach bo mowi sie ze zawsze lepsza praca, niektorym wogole nie zalezy co skonczyl, czy chce sie dalej uczyc... to juz zalezy od typu kobiety i jej wymagan Smile

Prezenty... nie za duzo ale tez nie wcale, kobiety lubia dostawac prezenty nie powiem ze nie, ale z umiarem, nie za czesto bo wtedy mozna sie do tego przyzwyczaic, ale jezeli jest to prezet urodzinowy, rozyczka czy cos jeszcze innego z jakiejs okazji to jest to bardzo mile Smile i napewno duzy plus dla panow.

Czystosc...moze sprawa wiadoma, wiaze sie tez z ubiorem, zadbaniem, poprostu facet powinien byc czysty i dbac o siebie, na marginesie do mojej znajomej przyjechal chlopak na 4 dni ktory nie wzial ze soba nawet drugiej pary skarpetek na zmiane, nie wspominajac o szczotecce do zebow czy dodatkowej koszuli Animatedwink moze wam sie wydawac ze to nie ma znaczenia ale rod kobiecy ma to do siebie ze zwraca uwage na szczegoly nawet nie wiecie jak bardzo Biggrin czasem taka sprawa moze zadecydowac jak potoczy sie dalej zwiazek.

No i oczekujemy zrozumienia, bo jak kazdy kobieta ma czasem lepsze i gorsze dni Smile
To wszystko co w tej chwili mi sie przypomnialo, jak cos jeszcze wydumam to dopisze Animatedwink

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
21.07.2006 12:34:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Guest
Unregistered

Portfel:

Ja osobiscie uważam, że każdy Mop znajdzie własnego Banana.

23.07.2006 19:00:17
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Hmmmm... czyjąc słuszny wywód Iwci, nasuneło mi się tez parę refleksji Smile

- najwazniejsze to kochać (jak tooo truuuudnooo powiedzieć... P. Szczepanik)
- ubiór - tutaj ja przynajmniej mam trochę luźniejsze zdanie na ten temat, ale dobrze, gdy po prostu strój jest jako tako dobrany do sytuacji. jestesmy na luzie, jest luźno, jesteśmy na balu u Królowej Elżbiety - tenisówki ida w kąt, trzbea wdziać frak Smile Noooo ale przyznam też, że czasem można mieć małe kaprysy - skarbie, a jakbyś wzięła tę obciskłą, niebieską, coooooo? Świetnie w niej wygladasz Smile Biggrin
- czas - dzisiejszy świat jest wymagający, wiec każdą wspólną chwilę trzeba szanować i obcować ze sobą jak się da i ile się da Smile
- wykształcenie - ukończona szkoła nie jest równoznaczna z wiedzą i inteligencją... Świadczy może raczej o pracowitości i sile woli...
- prezenty - wedle gustu Smile
- higiena - obowiązek Smile

Pooozdrawiam Smile

23.07.2006 22:11:01
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
magdaaa

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 524

Zgadzam się, że miłość jest najważniejsza w tym wszystkim, ale mam w głowie ciągle powiedzenie, że miłość się kończy jak nie ma co do garnka włożyć. I dlatego mężczyzna powinien być odpowiedzialny, bo to on ma być głową rodziny.Chłopaki inwestujcie w siebie!!!

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
25.07.2006 01:30:12
Falkhor
Administrator
*

magdaaa, Hmmmmm...

Cytat:
mam w głowie ciągle powiedzenie, że miłość się kończy jak nie ma co do garnka włożyć.

Prawdziwa miłośc właśnie wtedy wychodzi na wierzch... Gdy jest lekko i przyjemnie często nie zauważymy pewnych detali, bo... jest nam dobrze. A jak jest dobrze - to często upraszcza się pewne rzeczy...

Cytat:
I dlatego mężczyzna powinien być odpowiedzialny, bo to on ma być głową rodziny.

Tradycyjny model rodziny? Smile Odpowiedzialna powinna być także kobieta, chociaż nie musi być głową rodziny... bo jak wiadomo, facet jet głową, ale kobieta szyją, co tą głową kręci Biggrin /ponoć/ Biggrin

Ale co do samej odpowiedialności... to zgodzę się.
Żeby tylko jeszcze kobieta chciała zauważyc i faktycznie zrozumieć, że tu chodzi o nią, jej dobro a nie tylko o widzimisię faceta (bo często tak to właśnie jest widziane, jeżeli mężczyzna chce podjąć słuszną decyzję)

Cytat:
Chłopaki inwestujcie w siebie!!!

Staramy się cały czas. I czasem inwestujemy w nasze kofane kobiety. Czasem one w nas inwestują. Inwestujemy wspólnie we wspólną przyszłość i lepsze wspólne jutro Biggrin

25.07.2006 06:51:15
magdaaa

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 524

O żeby tak wszyscy faceci myśleli tak jak Ty Falkhor, ale niestety niektórzy nie myślą takimi kategoriami i żyją z dnia na dzień. I gdzie tu odpowiedzialność za przyszłość swoją i rodziny, którą w przyszłości założą i wcale nie chodzi mi o kobietę ale o dzieci.

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
26.07.2006 23:27:05
Falkhor
Administrator
*

magdaaa,

Cytat:
gdzie tu odpowiedzialność za przyszłość swoją i rodziny, którą w przyszłości założą i wcale nie chodzi mi o kobietę ale o dzieci.

Wg mnie takiemu facetowi powinno chodzić i o żonę i o dzieci, nie traktowac jednego lepiej od drugiego czy na odwrót, tylko łącznie, jako rodzinę. odpowiedzialność dzisiaj to nie tylko skłonność do brania na siebie trudnych decyzji, ale tych z pozoru mniej karkołomnych, wyczerpujących i stresujących.

Rodzina to kochani ludzie i Dom.

Poooozdro Smile

27.07.2006 06:40:36
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Portfel: 1,026

Falkhor napisał(a):

Rodzina to kochani ludzie i Dom.

I czasami jeszcze zwierzątka Smile hihi

27.07.2006 10:49:43
Falkhor
Administrator
*

Dlatego napisałem Dom przez duże "D", bo tam się mieści wiele rzeczy i nie chodzi tylko o budynek. Coś jak w angielskim - home i house Biggrin

Dom to bardzo dużo, duzo, duuuużo pojęć. Mieszkań może być wiele, ale dom jest tylko jeden. Podobnie jak Ojczyzna Smile

27.07.2006 10:57:30
Guest
Unregistered

Portfel:

Myśle, że pragnienia miłości takiej czystej i bezgranicznej jedności 2 ciał w jednym. Jedności mysli, uczuc i pragnien. Tego od męzczyzny oczekuje ja, ale niekoniecznie moja opinia może sie zgadzac z opinia innych kobiet. To jest tylko i wyłacznie moja sugestia na ten temat. Pozdrawiam wszystkich

30.07.2006 19:01:13
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Czasem miło by było, gdyby kobieta jak i mężczyzna cieszyli się z samego faktu... że są. Że są razem jak tez i że są jedno dla drugiego Smile Tego czasem sie oczekuje - aby ktos był, czekał, tęsknił, doradził, ochrzanił, przytulił. Czasem jest to wielka miłośc w którejś chwili, jedność duszy i ciał, a czasem jakieś takie małostki i drobnostki dnia codziennego...

Pozdro.

30.07.2006 19:47:52
terelka
Moderator
*

Status: Online
Portfel: 3,494
Re: Czego kobiety chcą od mężczyzn?

Falkhor napisał(a):
Najpierw, drogie Panie, zastanówcie się Smile Czego faktycznie chcecie od mężczyzn? A dokładniej od Waszych obecnych/przyszłych partnerów/mężów?

Poczucia bezpieczeństwa, tego, zeby był ze mna zawsze w trudnych momentach, wspierał mnie... zrozumienia, oddania....

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

11.08.2006 22:28:16
Falkhor
Administrator
*

terelka,

Cytat:
Poczucia bezpieczeństwa
wspierał mnie
oddania

A można to jakoś doprecyzowac, przykładowe sytuacje itp.? Smile

12.08.2006 08:39:38
terelka
Moderator
*

Status: Online
Portfel: 3,494

Poczucia bezpieczeństwa, wspierał - nie chodzi o pieniądze ani o żadne rzeczy materialne; po prostu żebym jak z nim ide czuła sie bezpiecznie, jak jest mi źle żeby mnie przytulil, pocieszył, po prostu był ze mna na dobre i na złe, wtedy gdy jest dobrze i wtedy gdy jest też źle...

Oddania- chciałabym żeby świata poza mna nie widział Biggrin ale wiem, że to jest nierealne, bo każdy ma jakąś swoją pasje i jest jej oddany (i bardzo dobrze, uważam, że każdy powienin sie czymś interesować )

Animatedwink

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

12.08.2006 09:48:19
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: