Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Czas na Homo Syntheticus
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Czas na Homo Syntheticus

Artykuł z Kiosk Onet PL LINK

W nauce już wyprostowanie się człowieka zasłużyło na nazwanie go odrębnym terminem. Póxniej naziści odnaleźni wiele dowodó na istnienie rasy aryjskiej, nadludzi, uprawnionych przez naturę do walki o bezkresny lebensraum. Teraz zaś powstaje kolejna wersja człowieka, ale czy na pewno udoskonalona?

Cytat:
Rano preparat witaminowy dla zdrowia plus środek pobudzający, by sprawdzić się w pracy, wieczorem lek nasenny – oto jak wygląda dziś dieta wielu ludzi. A laboratoria już pracują nad tym, by dostarczyć nam jeszcze więcej tabletek szczęścia.

Hmmm... czy to aby na pewno świadczy o rozwoju, o większej wolności, o doskonałości?

Cytat:
W dziedzinie narkotyków służących rozrywce czekają nas nowe odkrycia. Niektóre, jak halucynogeny krótkiego działania, już istnieją. Obecnie chemicy pracują nad preparatami, które dostarczałyby pozytywnych wrażeń, ale uniknęły dwóch podstawowych wad dotychczasowych produktów: długiego czasu oddziaływania (jak LSD) i efektów ubocznych typu nawroty halucynacyjne. Te wymagania spełnia dość znany środek DMT (dimetylotryptamina), nazywany również halucynogenem przerwy obiadowej lub biznesmena, wywołuje bowiem wizje na żądanie, trwające nie dłużej niż godzinę.

Echhhhh... Ulegniesz wypadkowi drogowemu, przywiozą Cię na salę operacyjną, ale chirurg dyzurny akurat "ogląda" sobie King Konga... To i tak w sumie dobrze, bo kierowca karetki mógł myslec, że włąśnie gra w Need For Speed (sta techniczny karetek jednak pominął...).

Ja osobiście najcześciej używam... witaminy C Biggrin Czasem po prostu łyknę sobie rutinoskorbin. I jakos od chyba dwóch lat nie byłemu lekarza z niczym, co mogłoby wynikać z braku czegoś tam. I gdzie tu rozsądek? A moze robię błąd? Może nie chce byc superludziem? Biggrin

Pozdrawiam.

30.06.2006 08:12:44
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 1,026

Jak tak sie dzieje w Ameryce to za kilka lat bedzie to HITEM w Polsce.....(brak rozsadku). Społeczenstwo czerpie wzorce nie z tego z czego powinno ;/ Za kilka lat dzieci i młodzież z przedziału 2-13 lat bedzie takimi grupasami..... jak USA Smile A czemu ? Przez niezdrowy tryb życia Fast Food, chore depresje co juz teraz w społeczeństwie Polskim daja o sobie duze znamie....... Ludzie nie potrafia cieszyc sie zyciem i wszystko widza w ciemnych kolorach. Ja dochodze do takiego wniosku ze im {ludziom} w dziwsiejszym świecie jest za dobrze i uwazaja ze wszystko im sie nalezy, dopiero jak zdazy sie cos strasznego niemiłego np choroba, śmierc bliskiej osoby dopiero wtedy otiweraja sie im oczy i zaczynają dostrzegac świat w innych koloroach......

30.06.2006 10:52:59
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Wiele reczy zaczyna się od mody. Depiluj nogi, jedz margarynkę mix, zażywaj witaminki plus, stosuj krem hiphiphurra. Tylko właśnie - ZDROWY rozsądek. To się tak nie da zrobić, żeby jedna tableteczka zastąpiła porządne śniadanie. Naukowcy lizneli prawdziwej genetyki, a do końc anie wiedzą, co jest w liściu sałaty. Tak jak pomarańcz i witamina C - a na przeciw niej Rutinoscorbin Smile Przecież w pomarańczu może byc 10 innych skłądników, które czynią go prawdziwie lepszym źródłem witamin niż jakis syntetyk! Zdrowy rozsądek ucieka przy nadejściu lenistwa i wygody. Pomarańczkę trzeba wybrac, kupic, przynieśc do domu, obrać albo jakis czas prechowywać w chłodzie. No, i jeszcze po sobie posprzątać... A pigułeczka? Siup w dziób i chlust, jestem super odzywiony Smile

Swoją drogą - jeden biznes rodzi drugi. W JuEseJ są sklepy, w które wchodzisz za 3 dolary. I jesz tyle, ile dasz radę. Możesz nawet peknąć... profesoq - A jak dodamy jeszcze te fast foody, o których wspomniałeś... Ja powiem tak - nie pamieam już, kiedy zjadłem paczkę czipsów Biggrin Z używek najbardziej lubie piwo i wyszukaną herbatę Biggrin Ale jem tak różnorodnie, że zestaw Centrum mnie chyba ni dogoni Biggrin

Pozdro.

30.06.2006 11:12:57
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,829

Szczerze mowiąc nie wierze w takie tebletki tego typu ktore moga nam zastapic jaka kolwiek zywnosc, wogole od jakiegos czasu jestem jakas antytabletkowa, jak jestem chora to z trudem jem tabletki, nie lubie tego i wogole mam jakas mala wiare w to ze one wogole cos pomagaja, wydaje mi sie ze bardziej pomaga nasza swiadomosc, ktora wierzy ze jak zjam tabletke to bede sie np lepiej czula...
Co do fast foodów u nas jak narazie nie jestesmy na to az tak bardzo nauczeni, kazdy je to co lubi, ale wiekszosc ludzi jednak woli domowe normlane jedzenie, wkoncu czerpiemy wzorce od rodzicow i ich kuchi, ale to tez sie zmienia z roku na rok. Napewno na fast foody i tycie narazone sa najbardziej dzieci, spedzajace pol dnia a MCdonaldzie, jestem za tym zeby od czasu do czasu zjesc cos "innego" nie domowego, napic sie shake czy cos w tym rodzaju, ale nie za czesto...wogole jedzenia z MCdonalda nie lubie kiedy slyszlalam od jednego goscia ktory tam pracowal, co niekiedy wrzuca sie ludziom do hamburgera. Jaki swiat bedzie za kilkanascie lat o tym decydujemy teraz my wszyscy, bo to wlasnie MY samo kreujemy swiat i od nas tez w pewnym sensie zalezy co przekażemy nastepnemu pokoleniu.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
30.06.2006 18:45:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Iwcia

Cytat:
mam jakas mala wiare w to ze one wogole cos pomagaja, wydaje mi sie ze bardziej pomaga nasza swiadomosc, ktora wierzy ze jak zjam tabletke to bede sie np lepiej czula...

Leki homeopatyczne wogóle raczej działają tak jakby na sam organizm, by sobie pomógł, ale ogromna kasa koncernów produkujących "tradycyjne" leki zdecydowanie deklaruje nieprzydatnośc i nieskuteczność tego typu leków. Ponoć z jednej kaczki można wyprodukować kilka-kilkanaście tysięcy homeo-tabletek przeznacoznych na jakieś chorzenie. Aha - i bez kontekstu politycznego Tongue

Cytat:
Co do fast foodów u nas jak narazie nie jestesmy na to az tak bardzo nauczeni, kazdy je to co lubi, ale wiekszosc ludzi jednak woli domowe normlane jedzenie, wkoncu czerpiemy wzorce od rodzicow i ich kuchi, ale to tez sie zmienia z roku na rok.

Znaczenie ma tu brak czasu. Zamiarst guzdrac się po sklepie, taszczyć zakupy, przyrządzac potrawę i po niej sprzątać - zahaczamy o MCkaczora /kaczki są wszędzie.../ tudzież inne fastfoody i podobnie jak w juesej - robi sie to z roku na rok - co raz popularniejsze...

Cytat:
jedzenia z MCdonalda nie lubie kiedy slyszlalam od jednego goscia ktory tam pracowal, co niekiedy wrzuca sie ludziom do hamburgera.

No z tym to byw aróżnie, bo nie da się ejdnoznacznie ocenić, gdzie Ci wrzucają szczura do hamburgera agdzie nie - generalizacja bywa krzywdząca. jednak szczerze mówiąc - wolę zjeść zapiekankę niż cokolwiek z MC'kaczki.

I jeszcze na koniec - znacznie bardziej opłaca się kogoś leczyc, niż wyleczyć. Wpędzanie w otyłośc tanim i szybkim jedzeniem tak młodego i starego stwarza wdzięczny materiał dla klinik, poradników, dietetyków, salonów SPA itd. Niby błędne koło, ale składające złote, wysokokaloryczne jajka...

30.06.2006 20:03:08
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,829

Falkhor Animatedwink ladnie wszystko przeanalizowales hehe Smile co do tego Mcdonalda i "szczura" hehe to nic takiego nie powiedzialam ale nasluchalam sie nieco o higienie i takich roznych sprawach ktorych nie chcialabym wyciagac tutaj. Nie wrzucam wszystkich Mcdonaldow do jednego worka, ale wiem ze w niektorych napewno zdarzaja sie jakies przekrety, zreszta jaka gwarancje mamy ze w jakims zwyklym podrzednym barze nie jest tak samo ? zalezy od ludzi ktorzy sie tym zajmuja, pracownikow, jezeli przestrzegaja zasad to wszystko napewno jest oki.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
30.06.2006 20:17:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: