Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Co wójt to skandal
AutorWiadomość
SunShine

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 1,514
Co wójt to skandal

Maria K., wójt gminy Rakszawa, jest podejrzana o poświadczenie nieprawdy w dokumentach i pomoc w usiłowaniu wyłudzenia ok. tysiąca zł. Doniesienie złozył jej poprzednik Jan W., oskarżony m.in. o naruszanie praw pracowniczych.
Śledztwo przeciw Marii K. jest zamknięte. Najprawdopodobniej skierujemu do sądu akt oskarżenia przeciw pani wójt - mówi Krzysztof Kantorowski, zast. prokuratora rejonowego w Łańcucie.
Prokuratura zarzuca wójtowi Rakszawy poświadczenie nieprawdy i pomoc w usiłowaniu wyłudzenia ok. tysiąca zł przez obecną sekretarz gminy Bożenę W-B. Wójt Maria K., jak wynika z ustaleń prokuratury, podpisała jej angaż z referenta na sekretarza ze wsteczną datą. Dokment o powołaniu w 2004 r. na to stanowisko faktycznie został sporządzony pod koniec 2006. Bożena W-B usyszała w związku z tym zarzut usiłowania wyłudzenia wynagordzenia w wysokosci ok. tys. zł.
- Panią W-B. powołałam w 2004 r. i nie wiem, skąd dokument z 2006 roku - komentuje Maria K. Grozi jej do 8 lat więzienia. Podobnie sekretarzowi gminy.
Doniesienie w tej sprawie złozył Jan W. były wójt Rakszawy, odsuniety w 2004 r. od rządzenia z powodu zadłużenia gminy. Maria K. zajęła jego miejsce, była zarządcą komisarycznym przez dwa lata. W ubiegłym roku Jan W. na krótko wrócił na stanowisko. Wystartował w wyborach, ale przegrał je z Marią K. Łańcucka prokuratura oskarzyła go w ubiegłym roku o naruszanie praw pracowniczych i poświadczenie nieprawdy w dokumentach w związku z zadłużeniem gminy.

Żródło - Gazeta Nowiny
Żródło pośrednie

Co się dzieje w tej Rakszawie... Jak nie afera z księdzem to z wójtem, najpierw jednym potem drugim... Jak nie pijany kierowca to złodziej... Ehhh...

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
11.05.2007 13:42:40
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
marcelka

*

Portfel: 765

SunShine napisał(a):
Co się dzieje w tej Rakszawie...

Też się nad tym zastanawiam ^_^ afera za aferą ;/

"Świat bez kar, świat bez wad - to sen
I jak ptak, nieba blask - piękny sen"

11.05.2007 14:19:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,588

Jeden oskarżony człowiek oskarża drugiego... Ech polityka XP

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
11.05.2007 16:43:19
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
pjothrek

*

Portfel: 179

No i pewnie niedługo zaczniemy mówić,że nie kłamiemy tylko politykujemy Animatedwink

Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi....
11.05.2007 16:58:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Rakszawa aferami stoi Animatedwink Muszą tam mieszkać na prawdę żywiołowi ludzie, skoro tyle tam się dzieje i to akurat takich rzeczy...

12.05.2007 08:12:06
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,588

To raczej nie jest powód do dumy <_< Wszyscy mieli nadzieję, że jak obecna pani wójt będzie rządzić, afer nie będzie. Jak była komisarzem pokazała co umie. Dlatego ją wybrali. Może były wójt szuka dziury w całym żeby jej zaszkodzić?

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
12.05.2007 08:15:47
SunShine

*

Portfel: 1,514

Jejku ja głosowałam na innego wójta Tongue z nim napewno nie było by takich problemów Smile Jak zdaży się, że tą panią zdejmą ze stanowiska to może on wejdzie i pokaże co umie Tongue
Ale może ta pani się poprostu POMYLIŁA w dacie, nie poświadczyła żanej nieprawdy hmmm...
W Rakszawie się ludziom w 'tyłkach' (mam nadzieje że to nie jest wulgarne) przewraca i tyle Biggrin Za dobrze tutaj mają Smile
Ale wójt faktycznie może szukać 'dziury w całym'. W końcu ta Pani go wygryzła ze stanowiska jako zarząd komisaryczny, a wójt faktycznie w ogromne długi nas wpędził, ale liczył chyba na refundacje z UE. Ale ja teraz tu gdzie mieszkam nie narzekam na brak chodników, kanalizacji, oświetlenia... Zresztą mam wszystko Smile Na tym odcinku nawet dobrą drogę Tongue Wójt nie wsadził tych długów do swojej kieszeni tylko wpakował w wieś Tongue Aczkolwiek za dużo chyba było pracowników zatrudnionych, za jego kadencji.
Ahh... Głosujcie na mnie ja wystartuje i pokaze Wam co umie :lol-above:

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
12.05.2007 10:27:44
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

SunShine, No mój głos, jak już się kiedyś przeprowadze do Rakszawy Tongue - to masz Tongue Chętnie zoabcze, co umisz Tongue

12.05.2007 14:20:40
Guest
Unregistered

Portfel:

Przecież dokument ten mógł powstać w 2006r. kiedy urzędował poprzedni wójt. Wiadomo co działo się w urzędzie /rozgrywki personalne i nie tylko/ przed powołaniem komisarza oraz po jego powołaniu, wiadomo tez jak w obecnym czasie łatwo jest podrobić datę lub dokumenty urzędowe /mając dostęp do sprzętu i pierwotnego dokumentu/ jakie to proste. Podejrzewam że w tym wypadku to tak było. I zemsta się udała.

12.05.2007 22:09:02
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: