Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Co sądzicie o sado-maso?
AutorWiadomość
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 5
Portfel: 1,335
Co sądzicie o sado-maso?

Pewien artykół na o2 b. mnie zaintrygował. Jakie jest Wasze zdanie w tej kwestii? Ja się od takich zabaw odcinam. Dla mnie jest to troszkę nienormalne... Co sądzicie?

[code:1]http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=10007[/code:1]

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
19.11.2007 15:18:18
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Bake,

Cytat:
Dla mnie jest to troszkę nienormalne

Jak już Bake mówi, że coś jest neinormalne.... Animatedwink Animatedwink

Może zaczniemy od tego, co to właściwie jest sadyzm?

Cytat:
Sadyzm - rodzaj zaburzenia seksualnego (parafilii), w którym jednostka odczuwa podniecenie seksualne w wyniku zadawaniu partnerowi fizycznego i psychicznego bólu oraz upokarzania go. Jego przeciwieństwem jest masochizm, dlatego związki sado-masochistyczne mogą stanowić źródło satysfakcji dla obu stron. Przeważającą większość sadystów (jak i masochistów) stanowią mężczyźni.

Cytat:
Potocznie terminu sadyzm używa się nieprawidłowo także ogólnie na określenie okrucieństwa zadawanego człowiekowi, bez kontekstu seksualnego.

Skąd - http://pl.wikipedia.org/wiki/Sadyzm

Zatem... Sadyzm a sado-masochizm to już coś innego. Bycie sadystą oznacza więszy egoizm, związek sado-masochistyczny - już frajde obopólną.

Tylko Co można uznać za sadyzm akceptowany? Tylko sado-masochizm. Sadyzm przejawiany przez jedna stronę jest nie do zaakceptowania.

Nie rozwodząc się na razie za bardzo - co kto lubi, to lubi... czasem może to być klaps, czasem ściśnięcie obroży, a czasem krwawa chłosta... :O

19.11.2007 23:44:42
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Joy_ride

*

Reputacja: 0
Portfel: 703

Cytat:
no wąski idziemy

Cytat:
wąski buda

to mi się podobało :letssin: taki salon odnowy biologicznej ;D

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
20.11.2007 09:31:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
siss

*

Portfel: 791

Kiedyś na Discovery Ch. oglądałam program o SM. Pokazywali specjalne "szkółki" dla par, czyli: jak bić żeby nie zbić ^_^
Wydaje mi się, że jest sporo ludzi, którzy odczuwają podniecenie na myśl o bólu podczas zabaw z partnerem, ale większość nie przyznaje się do tego nawet sobie.
A termin sado-maso kojarzy się (przynajmniej mi) z obrazkami i filmikami, gdzie przeważnie kobieta ubrana w skóry i kolce hłoszcze klęczącego w pozycji pieska partnera XP
Wg tego programu SM nie powinno sprawiać krzywdy, tylko przyjemność i na tym to chyba polega. Kto co lubi...

22.11.2007 08:56:36
Falkhor
Administrator
*

W sumie to się zastanawiałem, czy jakaś kobieta się tutaj wypowie Animatedwink

siss,

Cytat:
jak bić żeby nie zbić

Nooooo to już powiedziałbym byłaby zabawa z serii aranżacji i symulacji Smile Coś tak trochę podobnego np. do przebierania się w strój policjanta i więźnia xD Kota na drzewie i strażaka XP No i ogólnei wiele wariacji XP

PS. Wino z rana jak śmietana XP XP XP

22.11.2007 09:36:22
Joy_ride

*

Portfel: 703

Falkhor napisał(a):
podobnego np. do przebierania się w strój policjanta i więźnia xD Kota na drzewie i strażak

falk zadziwiasz mnie Tongue od tej strony cię nie znałem :lol-above:

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
22.11.2007 15:14:07
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

Falkhor, widać że lubisz ostra jazde Animatedwink może jakiś NFM KLUB SM?

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
22.11.2007 15:22:27
Kuru

*

Portfel: 1,066

A teraz offtop:

siss napisał(a):
jak bić żeby nie zbić

Zupełnie jak w niektórych "poradnikach dobrego Islamisty"... Jak bić żonę by śladów nie było, "Bijcie lżej niż wielbłąda"...

Link1

22.11.2007 19:56:46
Falkhor
Administrator
*

Bake, Joy_ride, Nikt nie doczytał mojego PS.?? Tongue

Cytat:
PS. Wino z rana jak śmietana XP XP XP

Tongue

Kuru,

Cytat:
"Bijcie lżej niż wielbłąda"...

Albo róbcie to pod parasolem, żeby stwórca tego nie widział? Echhh... Dobra. Ale temat jest o SADO MASO. Więc trzeba założyc, że już mamy jakiś związek i jeden chce bić, drugi chce być bitym.

Czy mają prawo czuć się szczęśliwi w... taki sposób? Czy jakbyście słyszeli dźwięk chłosty przez ścianę ale wiedzieli, że 'oni tak po prostu lubią', to... to co?

23.11.2007 23:26:20
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364
RE: Co sądzicie o sado-maso?

Ojj gdybym słyszała dzwięk chłosty lub też inne nie mniej przerazliwe odgłosy, automatycznie skojarzyłabym sobie to z okrucieństwem, bólem i byłabym przerażona. Owszem, każdy człowiek ma prawo do okazywania uczuć na swój, czasem bardzo orginalny sposób, ale z drugiej strony takie dzwięki brrrrrrrr nie są chyba pożądane przez ludzi i pozytywnie odbierane. Sado-Maso to specyficzny typ ludzi, powinno się ich tolerować ale....wszystko ma swoje granice.

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
27.12.2007 01:50:31
Falkhor
Administrator
*

Ziomalka: 'wszystko ma swoje granice. '

W '11 minutach' Coelho jest taki wątek sado-masochistyczny. Przez cierpienie do wolności i rozkoszy... Tyle, że są tu co najmniej dwie drogi. jedna to ból i szukanie rozkoszy dlatego, że szuka się czegoś nowego, druga droga - to autentyczne cieprienie i posuzkiwanie własnych granic.

Czyli SĄ JEDNAK jakieś granice Smile

27.12.2007 07:31:54
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Oczywiście, znam ten cytat, znam tę książkę. Pięknie ująłeś w tym fragmencie dwie opcje cierpienia.
Są jednak tacy ludzie, którzy LUBIĄ, jak coś ich boli, jak czują, że z ich ciałem przynajmniej w małym stopniu jest coś nie tak, wydaje się być to chore, nienormalne i dziwne, ale tak jest. Każdy ma swoje zachcianki, swoje fantazje i wyobrażenia wspaniałego życia, niekoniecznie podobne do tych, jakie mają zwykli śmiertelnicy Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
20.01.2008 12:20:08
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

co do lubienia bólu przypomnial mi sie artykul z focusa o gosciu ktory ma kolczyki na roznych czesciach ciala - jezyk tez - prqacuje w curky wieszajac sobie na tych kolczykach rozne ciezkie przedmioty - skomentowal to mowiąz ze lubi czuc ból Biggrin - on chyba lubi wyznaczac sobie granice Biggrin

20.01.2008 13:12:16
Falkhor
Administrator
*

Qmar - albo uzależnił się od bólu Smile To jest możliwe - ludzki organizm produkuje różne ciekawe związki chemiczne, gdy odczuwa ból. Zwłąscza - gdy bardzo silny, wtedy sam się znieczula. Takie endogenne znieczulenie, uzależnienie... narkotyczne? :> Cool

20.01.2008 19:04:11
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

wiem cos o tym Animatedwink jak poraz kolejny musze przywalic reką w rekę partnera na treningu w celu utwardzenia jej a juz nie czuje bólu to rzeczywiscie moglo by to byc ale ja tam bólu tak znowu nie lubie Biggrin zeby sepcjalnie go sobie zadawac Biggrin zwlszcza w czyms zwiazanym z tematem Biggrin

20.01.2008 19:14:53
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: