Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co sądzicie o jakości kazań z parafii Łańcut fara?
10.12.2006, 12:54:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
10.12.2006, 12:57:03

Polityka wplatana w słowo Boze .Zenada !!!! :560:
10.12.2006, 16:15:49

Nudne <-- krótki i zwięźle.

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
10.12.2006, 19:39:13

Nie niosą (niezawsze) ze soba jakiegos ciekawego przeslania. Czasem sie zdarza takie ze az sie sluchac chce i dociera to do ludzi ale z reguly to takie na sile z elementami polityki i dlugie oraz nudne... o ogłoszeniach juz nie wspomne

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
11.12.2006, 10:27:15

Jakość kazania... Hmmm... chodzi tu o wypadkową sposobu jego wygłaszania oraz treść? Hmmm...

Pod względem treści - bywa po prostu różnie. Chociaż szczerze przyznam, że mało jest kazań chwytających człowieka za myśl, za serce. Wiem, że dzieje się w kraju wiele ważnych wydarzeń, afer, bywają wybory - jednak od tego może być PRASA kościelna. Kazanie... wg mnie ma właśnie łapać za serce, zachęcać ludzi do odkrywania prawdy o miłości, miłosierdziu, grzeszności ludzkiego żywota oraz o tym, że WARTO się zmienić, warto coś tworzyć, a nie niszczyć.

Przyznam, że bywam na mszach w różnych kościołach - w Łańcucie we dwóch, w Leżajsku tez we dwóch i jeszcze w pewnej wsi. Dlatego tak mówię - że RZADKO zdarza się słyszeć prawdziwe kazanie, naukę, morał, mądrość... ale też słowa otuchy, zrozumienia... Dla mnie takie ma byc kazanie. Gdy słyszę jawne politykowanie, wyłączam się... Nie jestem wzorem chrześcijanina, nie ukrywam tego. Jednak podczas mszy chciałbym zapomnieć o wielu sprawach i znaleźć coś, czego nie widzę codziennie na czołówkach gazet, w TV, w necie i radio.

Na mocy powyższego wywodu - jakoś jest przeciętna z małym minusem. Zdarzają się kazania błyskotliwe, budujące, wizjonerskie. Jednak jest ich mało.

Długość kazania... hmmmm... człowiek nauczył się słuchać. Przynajmiej tak jest w moim wypadku i mowa 20 minutowa nie wydaje mi sie długa. Jest jednak za długa, gdy ktoś ma niewiele do powiedzenia.

Hmmmmmm... to chyba tyle, niewiele przychodzi mi do głowy, może ktoś jeszcze cos dorzuci, to się wypowiem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
11.12.2006, 13:29:39

Moi drodzy, cieszcie się, że nie macie okazji słuchać kazań proboszcza Bazyliki Karmelitańskiej w Krakowie. Tu wychwala się pod niebiosa szanowne Radio Ojca R. No i ciekawa jestem, co Wy na to Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ja osobiście słuchać tego już nie mogę, najgorsze jest to, że lud słucha i lud się zgadza, że Ojciec R jest the best.

Jesli chodzi o naszą Farę, już daaawno nie miałam przyjemności słuchać z wiadomych powodów tam kazań, ale z tego, co pamiętam, jedynie proboszcz ma czasem uwagi o podtekście politycznym, ja sama już teraz przestałam na to reagować, ale nie uważam takich uwag za potrzebne i istonte w kazaniu. Wiem, ujęłam to delkatnie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdrawiam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
05.01.2007, 23:27:18

Ziomalka, a czy Ty w ogóle kiedykolwiek odwiedziłaś Kościół ? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Noo może jakieś 20 lat temu, więc nie sądze żebyś co kolwiek z tego zapamiętała Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Czasem ludzie to gnoje dbają tylko o swoje
Nie pomogą nikomu, a trzeba pomóc
Zabijają wzrokiem pełnym zawiści
Uważają, że są czyści, egoiści...
06.01.2007, 08:36:29

W okresie świątecznym miałem mołżiwość pobyć trochę na kazaniach w Leżajsku i trochę w Łańcucie... Tym razem wyszło jednak tak, że więcej polityki było... w Łańcucie. ALE na szczęście takiej dość delikatnej Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
09.01.2007, 19:36:54

NiceAngel napisał(a):Ziomalka, a czy Ty w ogóle kiedykolwiek odwiedziłaś Kościół ? Noo może jakieś 20 lat temu, więc nie sądze żebyś co kolwiek z tego zapamiętała

Owszem przyznaje, że przez ostatnich pare miesięcy z czysto tecnicznych powodów - 175 km od Fary - nie mogłam uczestniczyć w mszach, ale tego, że nie pamiętam z nich niczego, juz całkowicie nie uznaje. Jest to wiedza bezpodstawna no a za to czarni ludzie lubią się mścić, szczególnie, jeśli mówi im to ktoś nieznajomy. Więc albo się przedstawisz i wyjaśnisz wszystko albo :560: Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
13.01.2007, 00:20:54

A nie czasem przez kilka ostatnich lat ? 175 km ? Wydaje mi się sąsiadko, że raptem 2km dzieli Cię od Fary, ale może tylko mi się tak wydaje ? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

13.01.2007, 02:38:09

kazania jak kazde inne nuda nuda nuda ,podczas kazan dobrze mi sie śpi Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
13.01.2007, 08:22:14

michas, Hmmm... No to trochę zbyt łatwe generalizowanie... nawet jkabym sie uparł, to jednak nie moge powiedzieć, że WSZYSTKIE kazania są nudne... Niektóre na prawdę są interesujące. Chociaż fakt, NIE WSZYSTKIE są takie, jak powinny być...

Ale spać w kościele...? Hmmm... No to nie bardzo wiem, czy to dobry sposób na uczestniczenie we mszy. nawet, jak leci jakaś polityka, to trzeba trochę samemu myślec, oceniać, a nie... spać Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
13.01.2007, 18:07:17

Troch nudne ale da sie znieść Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

[ Dodano: 2007-01-13, 20:59 ]
Nudne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
14.01.2007, 00:29:43

Kvbvś, a rozumiesz chociaż te "nudne" kazania ? Nic dziwnego, ze tak twierdzisz skoro nie za bardzo wiesz o co w tym wszystkim lata ? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

14.01.2007, 02:55:50

Jak dla mnie najlepsze kazania ma - miał - ks.Krzysztof Szczygielski Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Takie życiowe no i ta gestykulacja Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji a teraz- hmmmm sama nie wiem, bo rzadko mam okazję i przyjemnośc usłyszeć kazania naszych księży. Zresztą nie znam nawet ich imion Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
Odpowiedz 

Skocz do: