Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza [1] 2 3 4 Następna > Ostatnia »
Co "kręci" mężczyzn?
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Co "kręci" mężczyzn?

Artykuł w interia.pl LINK

Dosyć ciekawa rozmowa Magdy Jankowskiej (dziennikarki magazynu ELLE oraz Tomasza Szlendaka, doktora socjologii)

Cytat:
Jak zbadano, kiedy facet spotyka kobietę, najpierw patrzy na twarz, następnie na nogi, biodra, w końcu na biust. Ale potem przeprowadza szybką syntezę: wygląda super lub nie. Kłopot w tym, że kobiety czynią ze swoich ciał autorzeźnię, parcelując się na nogi do wydepilowania, piersi do podniesienia, usta do wyeksponowania. A rzadko spotyka się mężczyznę, który analizuje: świetna dziewczyna, ale miała niedokładnie wydepilowane nogi. Albo niedoskonały pępek. Świetna to świetna i już.

Cytat:
Zbadano, że mężczyźni lubią widzieć wszystko, nagość absolutną, ale tylko przez 15 minut! Potem ich nudzi. U nas powoli będzie się działo to, co u Aborygenów i Afrykanów z okolic równika. Nie zasłaniają ciał na co dzień. I tam kobiety ubierają się w celach erotycznych! Żeby zachęcić mężczyzn, którzy tak się przyzwyczaili do widoku gołych ciał, że tylko osłonięte budzą ciekawość i ekscytację.

Hmmm... jakies złote mysli? Biggrin

Pozdro.

18.08.2006 16:32:48
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
grzenio

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 1,393
Re: Co "kręci" mężczyzn?

Cytat:
A rzadko spotyka się mężczyznę, który analizuje: świetna dziewczyna, ale miała niedokładnie wydepilowane nogi. Albo niedoskonały pępek. Świetna to świetna i już.

I to jest prawda. Kobieta która patrzy w lustro widzi cos zupełnie innego niż mężczyzna który by na nią patrzył z miejsca w którym jest to lustro. Kobiety są w stosunku do siebie bardzo krytyczne. Zauważają jakieś drobne skazy na które większośc mężczyzn nie zwróciłaby uwagi, natomiast ich zdaniem stanowią wielki problem. Ale są równiez spostrzegawcze pod tym wzgledem w stosunku do innych kobiet.

18.08.2006 17:13:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,829

Kobieta poprostu jest inna niz mezczyna...
Przekonalam sie o tych kolosalnych roznicach mase razy. Myslenie jest calkowinie odmienne, zachowanie, zwracanie uwagi na drobiazgi itp.

Facet nigdy nie zrozumie niektorych potrzeb kobiety, jak np spedzanie czasu przed lustrem. Nie myslcie ze robimy to tylko dla mezczyzn, glownie dla samych siebie zeby czuc sie ladnymi, i zeby inni tez zweracali na nas uwage, kobieta zle ubrana z potarganymi tlustymi wlosami, troche brudna itp mysle ze czulaby sie nieatrakcyjna i stalaby sie bardzo nietolerancyja wzgledem samej siebie, stad to czeste siedzenie przed lusterem i dbanie o siebie.

Hmm mowicie ze facet nie analizuje peka brzucha itp? Wydaje mi sie ze jednak analizuje i czesto nawet mowi glupie komentarze na glos typu: ale miala wielki tylek, ale ma "balony" i rozne tego typu powiedzonka.

"Ale są równiez spostrzegawcze pod tym wzgledem w stosunku do innych kobiet."

Dokladnie tak, kobiety sa bardzo sposptrzegawcze, zwracaja uwage na szczegoly, no i jezeli pierwszy raz widza faceta to mysla sobie czy jest on przystojny czy nie Animatedwink potem patrza na ubior, jesli jest modnie i fajnie ubrany to jest plus, oczywistosc czystos gra tez wazna role, czasem w 5 minutach kobieta potrafi przeanalizowac wzrost faceta, usmiech, twarz, zeby, rece, kolor skarpetek (czy pasuje czy nie) czyste- brudne buty Biggrin i cala reszte Smile
Czasem jeden szczegol potrafi zepsuc wszystko, np za niski Animatedwink lub za wysoki Animatedwink

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
18.08.2006 18:33:39
Falkhor
Administrator
*

iwcia, Ooo kurcze..... To ja chyba zmienię zdanie. Nigdzie dziś nie wychodzę. Koniec ze światłem słonecznym Tongue

Cytat:
kobiety sa bardzo sposptrzegawcze

Powiedziałbym, ze to prawda, ale z tym zastrzeżeniem, że... wybiórczo Tongue Wam, jako i NAM, samcom, też często różne rzeczy umykają. I w sumie jedna płec i druga wykazuje wyrachowanie, gdy skaluje kogoś od stóp do głów i punktuje wszystko, co zoabczy a dopiero potem wychodzi z rozmową Tongue

Szczerze rpzyznam, że gdybym kierował się powierzchownością, nie poznałbym wielu fajnych osobowości Biggrin

Wg mnie faceci dzielą kobiety na fajne, niefajne oraz na miłości swego życia Biggrin

18.08.2006 20:33:35
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Portfel: 1,829

Falkhor poprostu wiem z doswiadczenia jak to wyglada Smile Jezeli chce sie porozmawiac i zawrzec znajomosc to nawet z takim oszacowanym facetem to sie zdarza Biggrin Nie mowie ze taka osobe sie skresla bo nie ma np czystych butow hehe, absolutnie nie, poprostu kobiety zwracaja uwage na szczegoly, mezczyzni mniej, czasem ma to znaczenie, czasem wogole zalezy od osoby.

Bywa ze facet dla kogos calkowicie nieatrakcyjny, nie ubrany modnie itp podoba sie dziewczynie do szalenstwa Biggrin za sprawa tego "czegos" co przyciaga mimo jakichs mankamentow Biggrin w takich wypadkach powierzchownosc spada na ostatni plan Smile

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
18.08.2006 20:39:10
Falkhor
Administrator
*

iwcia, Ufffff, a już traciłem wiare w rodzaj ludzki BiggrinNo bo jak to sie mówi - nie szata zdobi człowieka, ale człowiek szatę Biggrin Biggrin

Poza tym zauważyłem, ze to kobiety chcą i chyba muszą nosić się modnie... modnie w sensie "na czasie". A facet... niekoniecznie Smile może byc totalnie niemodny, ale mieć klasę Tongue I swój włąsny styl. Teraz to się trochę zmienia, ale facet jest pod meniejszą presją mody. Hmmm... jak dla mnie... to ja się nawet nie interesuję tym, co JEST modne. kupuję to, co mnie się podoba, w czym dobrze będe się czuł. I jakieś swoje włąsne pojęcie elegancji tez mam Tongue nikt nie musi mi wtłączać prasą kolorową, co jest teraz modne Biggrin

19.08.2006 07:05:06
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

No Panowie, co Was "kręci" ?

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

27.04.2007 21:43:22
levi'
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,304

terelka,

Cytat:
No Panowie, co Was "kręci" ?

oj temat rzeka xD
- oczy :sweet: najlepiej duże i niebieskie :sweet:
- usta :sweet: poprostu muszą kręcić i ukazywać erotyzm xD
- twarz :sweet: musi być taka...hmmmm...słodka ale zarazem niewinna xD i oczywiście o szczupłych i szlachetnych rysach :sweet:
- włosy :sweet: pachnące, nie za długie...KUCYCZEK (ale to już moje zboczenie małe) :hihi:
- ubiór =D seksowny, ale nie wyzywający =D podkreślający urode kobiety

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
28.04.2007 12:45:13
Qmar
Moderator
*

Portfel: 3,541

wybacz Levi ale jak czytałem twoj post to normalnie :lmao: :lmao: :lmao: Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl :lol-above: :lol-above: :lol-above: :lol-above: hehe Animatedwink

28.04.2007 12:58:53
levi'
Moderator
*

Qmar,

Cytat:
wybacz Levi ale jak czytałem twoj post to normalnie

wow ziom co jest :?: :?: :?: :!: :hihi: na humorek cię tak naszło :lmao:

a to co napisałem to kropla w morzu...hihi =D <śmiech>

28.04.2007 13:01:32
Padlinka

*

Reputacja: 1
Portfel: 1,431

ładne wymagania Smile ale w sumie to co napisał Levi jest obrazem ładnej , skromnej i znajacej swoja wartosc kobiety :]

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
28.04.2007 15:36:24
levi'
Moderator
*

Padlinka,

Cytat:
w sumie to co napisał Levi jest obrazem ładnej , skromnej i znajacej swoja wartosc kobiety

o o o :sweet: lepiej bym tego nie ujął xD
właśnie o to chodzi (i to kolejna rzcz, która NAS kręci): dziewczyna musi wiedzieć czego oczekuje od życia - musi mieć swoje przekonania, swoje zdanie, swoje plany, marzenia itp...jednym zdaniem: musi wiedzieć czego chce :lmao:

30.04.2007 09:03:45
siss

*

Portfel: 791

Dalej panowie. Czekamy niecierpliwie na dalsze wypowiedzi.
Chciałabym wiedzieć, czy to, że faceci są wzrokowcami, ma największy wpływ na "wybór"? :letssin:

30.04.2007 10:59:09
levi'
Moderator
*

siss,

Cytat:
Chciałabym wiedzieć, czy to, że faceci są wzrokowcami, ma największy wpływ na "wybór"?

oj chyba każdy facet NA POCZĄTKU kieruje się estetyką xD natomiast większość z nich bardziej sobie ceni wnętrze dziewczyny =D
ale siss masz rację: faceci są wzrokowcami :sweet:

30.04.2007 15:23:31
Qmar
Moderator
*

Portfel: 3,541

levi napisał(a):
faceci są wzrokowcami

to jak zobacza pierwszy raz jakas dziewczyne Animatedwink pozniej rozpatruja ja coraz głebiej Animatedwink

30.04.2007 15:36:46
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: