Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Cienka czerwona linia ....
AutorWiadomość
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 6
Portfel: 4,364
Cienka czerwona linia ....

Czy jesteście w stanie zaryzykować baaardzo dużo, żeby jeszcze więcej osiągnąć? Nie mówię tu o hazardzie, raczej bardziej o życiu ... - czy są sprawy, których za nic w świecie nie bylibyście w stanie poswięcić? Jak daleko jesteście zdolni posunąć się z decyzjami życiowymi, by cele swoje osiągnąć? Czy lubicie ryzyko, czy też wolicie stabilizację? Czy były sytuacje, w których żałowaliście podjetego ryzyka? Co wogóle rozumiecie przez pojęcie "ryzyko"? Czy macie takie sytuacje, kiedy poważnie zastanawiacie się, czy wogóle opłaca się ryzykować cokolwiek?
Peace Cool

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
10.07.2007 19:01:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Reputacja: 5
Portfel: 2,409

Hmmm....czy chodzi Ci o to, czy jesteśmy w stanie dażyc do swojego celu za wszelką cenę??!!

Czy zaryzykowac duzo?? Nie wiem czy gra byłaby warta świeczki. Ważne jest to czy to o co walczymy jest dla nas ważne a jeżeli tak to jak bardzo. Najpierw trzeba rozważyc czy to o co gramy jest warte ryzykaSmile

Nie jestem aż takim ryzykantem chociaż nigdy nie miałam takiej sytuacji, że musiałabym postawic wszytscko na jedna kartę. Myślę jednak, że bym sie nie odwazyła :/

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
10.07.2007 19:41:31
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

ziomalka, Nie będe ukrywał - jestem zwolennikiem wyważonego ryzyka. Zależy też, czy tyczy się ono tylko mnie, czy np. kogoś jeszcze. jesli tylko mnie - noooo to tolerancja na ryzyko wzrasta.

Co to jest ryzyko - prawdopodobieństwo, czy coś się uda bądx się nie uda. gdy mówi się że ryzyko jest wielkie - to że szansa na powodzenie jest bardzo mała. Ale wtedy też najczęściej stawka do wygrania jest niebagatelna.

Nie wiem, czy w swoim obecnym życiu - musze jakoś strasznie ryzykować. Zrobiłem już wiele, wypracowałem jakotaką stabilizację i od czasu do czasu ryzykuję trochę, starając się coś w mym życiu poprawić.

11.07.2007 08:56:49
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Jeżeli chodzi o mnie nie ide po trupach przyjaciół ani nawet wrogów. Przyjaciół nawet w ostateczności... zawsze cel staram osiągnąć się sama lub przy pomocy innych. Jeżeli cienka linia znaczyy nadużycie przedsięwziętych środkówjestem w stanie ją przekroczyć ale dla czegoś naprawde istotnego, rzadko materioalnego.

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
11.07.2007 09:25:17
rudzia

*

Megg napisał(a):
Jeżeli chodzi o mnie nie ide po trupach przyjaciół ani nawet wrogów.

To są ludzie nietylakni. Możesz coś chciec osiągnąc za wszelką cenę ale ich sie nie tylka, to jest przeciez taki motor , który pomaga pchac Ci cały ten wózek do przodu...

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
12.07.2007 06:07:50
Danka28

*

Reputacja: 0
Portfel: 134

Ja chętnie podejmuję ryzyko, ale zależy oczywiście jakie! Był taki czas, że zmieniłam (prawie jednocześnie): pracę, stan cywilny i całkowicie miejsce zamieszkania - to było dla mnie ryzyko, ale jak widać, warto było!

12.07.2007 12:08:56
Falkhor
Administrator
*

Ryzyko to etż danie szansy sobie samemu Smile na bycie kimś innym - a kto spróbował, ten wie, jak wielkie to jest ryzyko...

12.07.2007 20:32:26
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Ryzyko to etż danie szansy sobie samemu Smile na bycie kimś innym - a kto spróbował, ten wie, jak wielkie to jest ryzyko...

Wie też jakie to jest ryzyko ten, który zaryzykował i został odrzucony, nie dośc że stracił ochotę by cokolwiek ryzykować w czymkolwiek, to traci niejako chęci do szukania tej drugiej połówki .... Animatedwink
A ryzyko czasem popłaca, czasem nie, niektórzy mają szczęscie w miłości, a w grze nie - a niektórym ani w tym ani w tym się nie udaje, życie czasem rozdaje okrutnie karty .... :/

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
12.07.2007 20:55:23
rudzia

*

ziomalka napisał(a):
A ryzyko czasem popłaca, czasem nie, niektórzy mają szczęscie w miłości, a w grze nie - a niektórym ani w tym ani w tym się nie udaje, życie czasem rozdaje okrutnie karty ....

Ale tylko czasem Sad w zyciu jest różnie i czasem szczęscie to za mało. Bo tak naprawdę zycie to jest gra, zabawa a my jesteśmy w niej tylko pionkami. Od nas tak naprawdę zależy jak się to wszytsko potoczy i czasem warto zaryzykowac, ale wydaje mi się ze to jest dla ludzi o moznych nerwach. Nie zawsze się wszuytsko udaje. W gruncie rzeczy jak w zyciu się coś uda to już jest jakic sukces

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
18.07.2007 08:08:51
Falkhor
Administrator
*

rudzia, Trochę marudzisz. Od chwili, gdy się obudzisz, zacznij dostrzegac wiele cudów i przyjemności, jkie masz w życiu. A problemy? nawet, gdy są wielkie, to jest ich kilka. A małych radości - setki. Tak przynajmniej mnie się wydaje.

Wtedy, aby przekroczyć cienką czerwoną linię - wiele trzeba. Owa linia jest dla desperatów - bo myślę tu i jakimś na prawdę drastycznym posunięciu. A tak o - to poza tą czerwoną linią trzeba w życiu przekraczać inne, mniejsze granice.

18.07.2007 08:58:26
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,588

"Kto nie ryzykuje, ten nie zwycięża"
Ryzyko czasem trzeba podjąć, nawet jeśli nie daje pewnego zysku. Czasem się coś straci, czasem coś zyska. Ale jeśli nie podjęłoby się wyzwania, nigdy nie dowiedzielibyśmy się czy warto. Smile
Czasem więc ryzykuję, ale wolę raczej mniejsze ryzyko. To jeszcze zależy od sytuacji, bo jeśli chodzi o coś na czym bardzo mi zależy to jestem gotowa zaryzykować więcej, jeśli mogę bez tego żyć nie podejmuję zbędnego ryzyka.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
18.07.2007 12:04:35
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Gothka =) napisał(a):
Ryzyko czasem trzeba podjąć, nawet jeśli nie daje pewnego zysku. Czasem się coś straci, czasem coś zyska. Ale jeśli nie podjęłoby się wyzwania, nigdy nie dowiedzielibyśmy się czy warto. Smile

To jest właśnie jeden z uroków ryzyka, postawiasz wszystko na jedną kartę i popłaca, bo zyskujesz o wiele więcej Animatedwink Ryzyko jest czymś co warto podjąć Smile

Cytat:
Śmiejąc się ryzykujesz, że wezmą cię za głupka.
Płacząc ryzykujesz ckliwość i czułostkowość.
Wyciągając rękę ryzykujesz zaangażowanie.
Zdradzając uczucia ryzykujesz odkrycie siebie.
Mówiąc o swoich marzeniach ryzykujesz poniżenie.
Miłością ryzykujesz odrzucenie.
Życiem - śmierć.
Nadzieją - niespełnienie.
Podejmowaniem prób - niepowodzenie.
Musimy ryzykować.
Największym niebezpieczeństwem jest
nieryzykowanie niczego.
Dla tych, którzy nic nie ryzykują,
nie robią, nie mają - przeznaczone jest nic.

Smile

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
18.07.2007 13:01:26
Bake

*

Portfel: 1,335

ja już mam dość słuchania o nim. Każdy wie ze kręci a tu takie cuś ... :/

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
26.07.2007 16:08:52
Ekolog

*

Portfel: 370

Ryzyka to powiew wiatru w górach, nigdy nie wiesz kiedy i z której strony zawieje i poniesie Cie na gór szczyty. Ryzyko to powiem wolnosci w duszy, ryzykujac nie myslimy o ryzyku.

Ekolog
27.07.2007 15:29:37
zegfryd

*

Portfel: 562

Tak, czuję czasem ten wiatr, bo nigdy nie wiem czy wiatr powije dym z fajki na na moją twarz czy czasem nie na kogoś kto mnie oskarży o "nie wiem co" i będę musiał się udać na grunwaldzką, ale nie do liceum. Osobiście lubię rydzykować.

Zaczarowany pierniczek
27.07.2007 23:16:12
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: