Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
Cienka czerwona linia ....
AutorWiadomość
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 1,026

Jest ryzyko jest przyjemność.... cóż wiecej dodać Chcieć to móc.... itd Smile Wychodze z założenia ze wszystko jest do osiągnięcia jedynie wymaga czasu, chęci i ogromnego oddania dla sprawy Nigdy kosztem innych!!!

31.07.2007 01:17:30
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 6
Portfel: 4,364

profesoq napisał(a):
Wychodze z założenia ze wszystko jest do osiągnięcia jedynie wymaga czasu, chęci i ogromnego oddania dla sprawy Nigdy kosztem innych!!!

Podpisuję się pod tymi słowami - jednakże nie zawsze zdaje sobie sprawę, że wszystko da się zrobić, czasem brakuje mi uporu, czasem pewności siebie, czesto zamodyscypliny no i wychodzi z tego wieele rozczarowań.

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
31.07.2007 08:33:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Reputacja: 5
Portfel: 2,409

profesoq napisał(a):
Wychodze z założenia ze wszystko jest do osiągnięcia jedynie wymaga czasu, chęci i ogromnego oddania dla sprawy Nigdy kosztem innych!!!

Tak zgadzam się z tym, że powinno się ocalic tylko tych ludzi, na których Ci naprawdę zależy. Teraz zyjemy w takich czasach, że nie ma litości dla drugiej osoby. Jak byśmy chcieli się liczyc ze wszytskimi to by nas tutaj juz dawno nie było. Wokoło nas jest przecież tyle osób, które czekają na nasze niepowodzenie. Nie wolno się cackac z ludzmi a przynajmniej nie z tymi, których nie znamy. Prawda jest taka, że jeżeli my czegos nie zrobimy to oni prędzej czy później nas pogrążą:/

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
05.08.2007 08:08:30
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

prawdziwe oddanie dla sprawy, szczere chęci, itepe... Sorry, ale wg mnie w ustach wielu ludzi są to słowa puste :/ nie rozumieją ich prawdziwego znaczenia tak samo, jak słów 'kocham Cię' albo nawet 'rozumiem Cię'.

Nigdy nie imponowało mi przekraczanie tej cienkiej czerwonej linii tylko po to, aby ją przekroczyć. Doceniałm najbardziej tych ludzi, którzy wiedzieli, ze gdy przekroczą tę linię, będzie im trudniej.

05.08.2007 13:41:06
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Falkhor napisał(a):
Nigdy nie imponowało mi przekraczanie tej cienkiej czerwonej linii tylko po to, aby ją przekroczyć. Doceniałm najbardziej tych ludzi, którzy wiedzieli, ze gdy przekroczą tę linię, będzie im trudniej.

Jeżeli ktoś to robi dla zabawy i igra z losem to to jest jak najbardziej głupie i niedorzeczne, bo po co ryzykowac skoro sie ma wszytsko. Dla zabawy ?? nie to jest głupie. Ale decydowac sie na ryzyko tylko po to, żeby udowodnic coś przedewszytskim sobie i całemu światu to już jest coś Animatedwink Wtedy człowiek ma jeszcze większą satysfakcję, że mu się udało Smile Nie wiem czy to co ja zrobiłam przez ostatni rok było balansowaniem na czerwonej linii ale jednak mnie się udało i muszę powiedziec, że jestem z siebie dumna Animatedwink

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
06.08.2007 20:32:46
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

rudzia, Prawdziwym wyzwaniem jest rpzekroczenie tej lini i zmeirzenie się z konsekwencjami, które tak na prawdę są następną czerwoną linią.

Gdy jest to w imię udowodnienia sobie czegoś albo i innym przy okazji, np. jakiś sukces zawodowy - uzyskanie tytułu, stopnia, awansu - to tak, jak najbardziej, ale ja tu myślałem w tym temacie - jednak o trochę innym ryzyku.

07.08.2007 11:50:33
rudzia

*

Falkhor Ale wiesz doskonale, że sa różna rodzaje ryzyka. I tak samo jest i w tym przypadku. Albo Ci sie uda i triumfujesz, albo ponosisz porażkę i ludzie uważają Cię za taka osobę jaką byłeś!!

Falkhor napisał(a):
Prawdziwym wyzwaniem jest rpzekroczenie tej lini i zmeirzenie się z konsekwencjami, które tak na prawdę są następną czerwoną linią.

Konsekwencji swego postepowania można dostapic w kazdej sytuacji. Chodzi o to, że po przekroczeniu tzw. czerwonej linii są wieksze i nie zawsze człowiek jest w stanie się z nimi uporac. Tutaj dużo zleży od psychiki człowieka

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
08.08.2007 08:41:30
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: