Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] Ostatnia »
Ciążoschiz
AutorWiadomość
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 5
Portfel: 1,335

i najbardziej wkurza mnie to że kościół księża tak podchodzą do tego tematu.... zapomnieli chyba że średniowiecze się skończyło!

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
30.07.2007 11:45:08
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Bake napisał(a):
i najbardziej wkurza mnie to że kościół księża tak podchodzą do tego tematu.... zapomnieli chyba że średniowiecze się skończyło!

Księża są baaardzo konserwatywni i nie ida z duchem czasu - trudno jest im zaakceptować to, że czasy sie zmieniają a z nimi zmienia się stosunek ludzi do róznych spraw. Ja osobiście sadzę, że kosciół z jednej strony nawołuje - rozmnazajcie się, a z drugiej robi wszystko, by zniechęcić ludzi do zakładania rodziny.

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
30.07.2007 11:49:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Księża zachęcają do pomnażania grona wiernych - al na zasadach wiary. Czasem cięzko to zrozumieć, ale to własnie siła tradycji - opierający się zmianom czar konserwatyzmu. Wg mnie - w ciągu ostatnich 30 lat kościół katolicki wręcz gna ze zmianami. I sądze, że na prawdę będzie ewoluował.

Dodam, że jak dla mnie to kościół jest znakomitym partnerem do przygotowania człowieka do życia w rodzinie. Wiara katolicka zawiera bardoz dużo tej wartości, począwszy na świętej rodzinie a kończąc na tym, by czcić ojca swego i matkę swoją. I jeszcze wiele innych, ukazywanych w przypowieściach np.

Może to się bierze sątd, ze duchowni doskonale wiedzą, jak islnym jest popęd seksualny i jak prędko może pchnąć w stronę grzechu?

02.08.2007 01:15:03
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Może to się bierze sątd, ze duchowni doskonale wiedzą, jak islnym jest popęd seksualny i jak prędko może pchnąć w stronę grzechu?

Powiem szczerze, że nie wiedzą tego w takim stopniu co zwykły śmiertelnik, dlategoż, że żyja w celibacie i nie są im do końca znane tajniki spraw sexualnych przecietnego Kowalskiego.

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
02.08.2007 02:28:34
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 16,128

ziomalka, Ummmhhh... zaoponuję. Co jak co, ale jak dla mnie, FACETA, życie w celibacie szczególnie MOCNO ukazywałoby to, jakim silnym popędem jest seksualność... Sukcesem jest nad nim wygrać.

02.08.2007 18:57:26
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,829

Falkhor napisał(a):
Co jak co, ale jak dla mnie, FACETA, życie w celibacie szczególnie MOCNO ukazywałoby to, jakim silnym popędem jest seksualność... Sukcesem jest nad nim wygrać.

No własnie wygrac, tylko ze nie kazdy ksiadz wygrywa...
coraz czesciej zdaza sie ze ksieza maja dzieci, albo uprawiaja seks i wcale nie zyja w celibacie. Rozumiem to jak wielka jest pokusa -ksiadz tez czlowiek, ale jednak podjecie takiej decyzji jak kaplanstwo zobowiazuje i dla mnie prawdziwym ksiedzem jest wlasnie taki ktory zyje w celibacie.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
02.08.2007 19:29:06
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Księża uważają sie za Bóg wie jakich znawców sexualnych spraw ludzkości, a tak naprawdę nie wiedzą zbyt duzo o bliskim kontakcie z kobietą, choć, jak słusznie iwcia przyznała, szala zaczyna się przehylac na niekorzyść duchownych. Nie potrafią zapanować nad - powiedzmy wprost - pierwotnymi ale i normalnymi dla każdego człowieka popędami no i kończy się to tak, jak się słyszy, czyta ....
Uważam, że księża nie mają prawa wypominać ludziom tego, jak wygląda w ich życiu sprawa sexu, bo sami nie dają ostatnio najlepszego przykładu wierności złożonym ślubom.

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
02.08.2007 20:25:06
iwcia
Moderator
*

Portfel: 1,829

Hmm dla mnie nawet jezeli ksiadz bylby przystojny, meski i niewiadomo jaki swietny, to jest KSIEDZEM, nawet gdybym byla sama i to nie odwazyla bym sie poderwac takiego ksiedza Animatedwink
zaskakuja mnie kobiety ktore czesto same prowokuja sytuacje jakoby takiego ksiedza wyprobowac, np zakladanie obcislych bluzek, krotkich spodnic, glebokie wyciete dekolty... osobiscie mnie to dziwi, bo przeciez skoro jakis czlowiek zdecydowal sie na bycie ksiedzem, zycie w celibacie to po co jeszcze dodatkowo go kusic? Lepiej chyba uszanowac jego wybor.

ziomalka napisał(a):
Uważam, że księża nie mają prawa wypominać ludziom tego, jak wygląda w ich życiu sprawa sexu, bo sami nie dają ostatnio najlepszego przykładu wierności złożonym ślubom.

No tak jezeli ksiadz nie ma "nic" na sumieniu to prosze bardzo z checia wyslucham jakichs pouczen na temat zycia seksualnego, ale jezeli sam nie kontroluje swoich rzadzy to pouczenia sa nic nie warte, bo nie zgodne z jego zyciem ktore przeciez ma byc przykladne.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
26.08.2007 21:07:27
Gothka =)
Moderator
*

Reputacja: 0
Portfel: 1,588

To że ksiądz jest księdzem nie znaczy, że już nie jest mężczyzną.

Cytat:
"Więc Magda myli Kościół z plebanią. Uważa, że pracownicy plebani powinni być czymś zbliżonym do aniołów. A tymczasem te anioły przychodzą "po cywilnemu" do jej baru i rozglądają się po "biustach laseczek" i to ją absolutnie "przekonująco dołuje". Mówiłam jej, że to są także ludzie. Że testosteron nie znika wraz z pojawieniem się powołania. Że kiedyś byli chłopcami i mieli polucje, a teraz są mężczyznami i z pewnością mają erotyczne sny."

[fragm. "Martyna" J. L. Wiśniewski]

Nie bronię księży, bo rzeczywiście niektórzy mogliby mieć lepszą reputację, tym bardziej, że reputacja księdza wpływa na reputację Kościoła.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
27.08.2007 08:10:55
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: