Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Chluśniem bo uśniem, wypijem bo odwykniem?
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 0
Chluśniem bo uśniem, wypijem bo odwykniem?

Artkuł w Kiosk.onet.pl .LINK
Autor: Piotr Mieśnik, Trybuna

Cytat:
Sierpień jest ogłoszonym przez Kościół miesiącem trzeźwości. Już od ponad 25 lat biskupi nawołują, aby w sierpniu nie zaglądać do kieliszka

Ciekaw jestem, jak wiele osób o tym widziało... i jak wiele to wyegzekfuje...

Cytat:
Pan Wiesław spotkany w sklepie przy ul. Miedzianej nie przejmuje się apelami biskupów. Jak dosadnie stwierdza, od dawna ,,ma wszystko w dupie''. Za 1,79 kupuje piwo w plastikowej butelce z napisem strong. Osusza je w kilka sekund.

Takie tez pytanka do Was mam...
1. Czy wybranie misiąca sierpnia jest włąściwe?
2. Czy akcja informacyjna o czymś takim jest dobrze prowadzona?
3. Czy to FAKTYCZNIE ma jakiś wpływ na ludzi??

Cytat:
Facet w markowym garniturze i krawacie jest wymęczony jak inni, ale nie chce rozmawiać. Taksówkę zamawia dwie przecznice dalej, chyba się wstydzi. Pani Ala z córką przyszły przed izbę, bo dowiedziały się, że jest tam ich mąż i ojciec. - Cały wieczór i noc dziada szukam - mówi starsza z kobiet. - Na policji nic, w szpitalach też nie. Dopiero tu - dodaje córka. Ojciec czuje się dobrze, ale musi jeszcze odpocząć.

I jeszcze to...

Cytat:
48-letnia babcia z Będzina imprezowała w barze mając pod opieką trzyletnią wnuczkę. Była tak pijana, że przewracała się w drodze powrotnej. Do domu jakoś dotarła, ale bez wnuczki pozostawionej na ławce pod barem.

Pozdro.

18.08.2006 16:23:17
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0

Ja słyszałam o tym Smile Ksiądz w Kosciele również mówił, że sierpnień to miesiąc abstynencji... hmm ale niewiem czy to odnosi jakis skutek, szczerze mówiąc nie znam osoby, która by dała sobie postanowienie, że nie pije w sierpniu...

Ja ogólnie mało pije, raczej tak okazjonalnie..., czasami jakies piwko i tyle, i dlatego takie postanowienie nie jest dla mnie potrzebne...

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

20.08.2006 09:53:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

terelka, ja również okazjonalnie... i równbież nie wiedziałem nic o tym sierpniu... Dziś w kościółku w Leżajsku nie byłio żadnego przypomnienia. A ludzie, którzy poszli na zaupy, to poza kiełbachą i akcesoriami grillowymi kupowali... piwo.

Alkohol jest dla ludzi.

Tylko niestey, nie wszyscy ludzie potrafią z niego korzystac...

20.08.2006 19:40:48
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Dokładnie - alkohol jest dla ludzi - ale gdy pije sie go z rozwagą i nie codziennie, bo wiadomo do czego to prowadzi... ja uważam, że takie postanowienia o abstynecji powinni robić sobie Ci, dla których to naprawde będzie wyrzeczenie... Ci którzy nie mogę żyć bez piwa, czy vódki...

20.08.2006 20:02:41
Falkhor
Administrator
*

terelka, Ymhhhhh... No niektórzy piją troszeczkę co dzień... i mówią, ze to samo zdrowie...

... ale na pewno nie prodzą samochodów...

20.08.2006 20:05:10
terelka
Moderator
*

No np. Franzuci pija codziennie wino do obiadu, ale oni pija z rozsadkiem...
no a Polacy i Rosjanie sa słynni z zamiłowania do alkoholu... niestety...

20.08.2006 20:17:34
Falkhor
Administrator
*

terelka, może nie tyle zamiłowania, tylko jako srodka do wielu innych celów... Do lepszego samopoczucia, do uznania za lepszych... Dla uznania za tych, co wiedzą, jak to ma wyglądac gościnność... Bo w wielu domach poza chlebem i sałtką warzywną i wędzoną kiełbasą na stół musi powędrować pół litra...

Płacz zaczyna się wtedy, jak liczy się tylko te pół litra...

20.08.2006 20:20:57
terelka
Moderator
*

No niestety tak bywa... trzeba zmienic polska menstalnośc. To jak, od dzisiaj niepijemy? Biggrin Animatedwink

20.08.2006 20:24:36
Falkhor
Administrator
*

terelka, ech, to tak radyklanych kroków poczynis ie nia da... jesli już... to zacząć pić okazyjnie, ale przestać pic bez powodu... żeby pić. To byłby bardzo duży skok na przód. Nie myślę tu o wyszukiwaniu okazji. Tylko o tym, aby nie pić dla samego picia.

20.08.2006 20:33:54
terelka
Moderator
*

hmm w sumie to po co pijemy ten alkohol? Na drugi dzień cięzko wstac, głowa boli... chyba tylko, żeby sie lepiej bawić Biggrin bo samopoczucie po jest nienajlepsze...

20.08.2006 20:35:56
Falkhor
Administrator
*

terelka, no może i nie najlepsze, jeżeli się zbytnio przesadzi... A tak to zupełnie spoko - człowiek się trochę rozluźnia, łapie klimat... Alkohol wyzwala demony Biggrin Chociaż, jakby tu przytoczyć cytat z jegno z moich ulubionych komiksów... to im bardziej świętujemy imiona bogów, tym większe demony zsyłają oni na nasze głowy następnego dnia Biggrin

20.08.2006 20:41:35
iwcia
Moderator
*

Reputacja: 3

Tez wczesniej nie wiedzialam ze to miesiac abstynencji Smile
Ja osobiscie nigdy tego nie przestrzegalam, chyba nie mam takiej potrzeby, pija naprawde sporadycznie, nie jestem nalogowcem ktory codziennie musi miec swojapuszke piwa a wlasnie takim przydalby sie miesiac abstynencji.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
22.08.2006 21:30:50
Falkhor
Administrator
*

iwcia, Heh, takim przydałoby się leczenie... ja pijam tylko wtedy, gdy mam na to ochotę. Czasem nie tykam alkoholu przez tydzień, dwa, czasem nawet tego nie liczę Tongue A czasem kilka dni człowiek imprezuje Tongue Samo życie Biggrin

28.08.2006 19:32:13
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

łańcuszek Prezerwatywy sklep Praca Katalog stron paradontoza