Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] Ostatnia »
Chłopaki nie płacza?
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Ahab, Mam podobne zdanie. W sensie - jak dla mnie jest mniej sytuacji, w których płakać moze facet, a więcej, w których płakać moze kobieta. Mie jako facetowi to odpowiada i się do tego dostosowałem już, można powiedzieć.

13.04.2007 20:11:15
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
blokk

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 150

Nie ma co kryć swych łez. Czy mężczyzna to nie człowiek? Nie wiem czemu panuje taki stereotyp, że "męski" jesteś, kiedy nie płaczesz...

13.04.2007 20:15:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Ahab

*

Portfel: 843

blokk, płacz, a "płacz" to coś innego... Jak facet uroni łezkę - np. ze wzruszenia - to robi to zazwyczaj w ukryciu, a wśród ludzi nie ma potrzeby okazywać za dużo wylewności. W innych przypadkach "jawny" płacz ma sens (nawet niewskazane jest go ukrywać) jak ktoś wspomniał "w trudnych sytuacjach" - strata kogoś bliskiego etc.

Mówię o tym podziale płaczu od "płaczu", bo zazwyczaj faceci nie są jak kobiety, że z byle powodu ryczą godzinami...

Jestem zdania, że człowiek który potrafi wyrażać swoje emocje np. poprzez płacz - nie boi się ich ukazywać - jest jak hmm ... jak mandarynka. Natomiast człowiek który zawsze ukrywa swoje emocje jest jak jajko...

Mandarynka lekko ugniatana/uderzana, podda się naciskowi, w trudnej sytuacji łatwiej sobie poradzi z poważnym "uderzeniem".
... a człowiek który jest jak wspomniane jajko, nie wykazuje reakcji na małe bodźce... ale w przypadku większego życiowego ciosu, może pęknąć, rozłamać się na kawałki...

fakhor napisał(a):
ja na pewno nie będe okazywał emocji w miejscach publicznych, np. w sklepie.

Kiedyś (jakieś 10 lat temu) byłem świadkiem jak na ulicy jedna babuszka, przypadkiem rozpoznała w jednej kobiecie swoją koleżankę z czasów 2 W.Ś., stary... to musiał być dla niej szok... płaczu jak pamiętam nie było, ale radości dużo - jak tak sobie myślę to bardzo wzruszające :cry:

Strasznie się wzruszam na myśl o cierpieniu ludzi/zwierząt... cierpieniu najczęsicej wywołanym przez innych ludzi... i wtedy wzruszenie (żal/cierpienie - wynikłe z empatii) zamienia się w gniew (bardzo dużyyyy) wobec tych co wywołują cierpienie...

A Was co porusza ?

Liberate tute me ex inferis
13.04.2007 20:26:53
Falkhor
Administrator
*

Ahab, No fakt... akurat o takich rzeczach nie pomyślałem, ale raczej w mojej wypowiedzi chodziło mi o to, ze no nie wiem... w domu mi xle, to idę sobei do sklepu popłakać.

Dlatego jak na przykłąd na czwórce widzę rozwalonego psiaka, to odwracam wzrok i szkoda mi go, jaki by nie był, bo sobie myślę, ze ludzie to po prostu totalni ignoranci dla życia.

13.04.2007 20:54:26
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Ahab

*

Falkhor napisał(a):
to odwracam wzrok i szkoda mi go, jaki by nie był, bo sobie myślę, ze ludzie to po prostu totalni ignoranci dla życia.

Też strasznie ruszają mnie takie sceny jak potrącone zwierzęta... ale chyba nie każdy kierowca specjalnie celuje w zwierzęta na drogach... :/ są tacy najwyżej co wolą zaoszczędzić opon i nie przyhamować...

13.04.2007 21:00:21
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,829

Ahab napisał(a):
Też strasznie ruszają mnie takie sceny jak potrącone zwierzęta...

Oj mnie tez i to bardzo Sad zawsze jak jade autem to patrze na droge i sie dre na calego jak jakis kot wyleci na droge czy pies.
Poruszaja mnie tez cudze historie, jakies przykre doswiadczenia o ktorych mi powiedziano. Czasem poruszaja mnie filmy na faktach autentycznych, bardzo wzruszajace, porusza mnie serial na 2 "Kochaj mnie".
Poruszaja mnie historie dzieci w domach dziecka i w rodzinach patologicznych, ogolnie jestem miekka i poddatna na takie sprawy.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
13.04.2007 21:08:43
Ahab

*

iwcia napisał(a):
Poruszaja mnie historie dzieci w domach dziecka

Mnie strasznie poruszył kiedyś program o bezdomnych dzieciach w Moskwie Sad A jak już wspominałem na Discovery ostatnio leciał wspaniały dokument o Czernobylu .... wzruszyłem się gdy mówili o chorych dzieciah, ale także wzruszyło mnie poświęcenie ludzi którzy oczyszczali elektrownie i zapobiegli większej tragedi.... oczywiście wielu z nich zmarło...

13.04.2007 21:11:22
Falkhor
Administrator
*

Ahab, Chyba widziałem fragmenty w necie... 7 latkowie palący i pijący jak zawodowiec... złodzieje w podobnym wieku, ogotowi zatłuc kijami na smierć za dolara. biedne, brudne, wychudzone... Sad

13.04.2007 21:14:05
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,829

Nie ogladalam, ale mnie takie programy bardzo wzruszaja i az samo sie plakac chce.
Niestety dzieci najczesciej nie maja wplywu na swoje dalsze zycie a bardzo cierpia, najczesciej przez nieodpowiedzialnych rodzicow...

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
13.04.2007 21:17:26
Ahab

*

Falkhor napisał(a):
7 latkowie palący i pijący jak zawodowiec... złodzieje w podobnym wieku, ogotowi zatłuc kijami na smierć za dolara.

Ja tak tego nie pamiętam... łatwo oceniać innych gdy samemu ma się co do gara włożyć... (to nie atak na twój post, czy twoją osobę - ku jasności).

Znałem jednego takiego (nie jakoś osobiście - raczej z widzenia); rodzina patologiczna, matka pije, ojciec pije... chłopak był agresywny (bił rówieśników etc, słowem taki któremu pasowałoby przylać łomem, a nie pasem), z wiekiem w pewien sposób się ustatkował - zaczął pracować etc. - lecz z tego co wiem kiedyś na święta, gdy wszyscy w domu byli zalani w trupa, a do jedzenia nic... powiedział coś takiego "pier**le takie święta i takie życie"........ aż pewnego dnia się powiesił ...

I nawet jednej osobie, która za młodu była bardzo nękana przez tego samobójcę, było go żal... - daje do myślenia...

Jak widać po tym co człowiek widział i słyszał od innych możnaby pisać księgi... tyle, że byłaby to czysta prawda...

13.04.2007 21:17:42
Falkhor
Administrator
*

I oto taki twardziel niby się powiesił, bo nie wytrzymał zachlanych świąt... Dlatego myślę, że facet to taka najcześciej - twarda skorupa, a w środku taki miękki, delikatny cukierek malinowy XP Z reztą co ja tu mówię - przytocze klasyków - 'jak prawdziwy chłop płacze, to musi być święto'.

13.04.2007 21:44:41
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: