Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (2): « Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
Chevrolet Aveo z Żerania
Autor Wiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
nfm: 15,957

Joy_ride, Hmmm... być może tak jeździłeś? U mnie w rodzince polonezik Caro był... Kurcze... miał takie zawieszenie, ze jechało się nim jak limuzyną... I w sumie nie psuło sie nic z taką częstotliwością jak u Ciebie. najczesciej smigał na trasie łańcut - Leżajsk, często tez jeździło się nim do lasu na grzyby Tongue Smile I kurcze... służył kilka dobrych lat... I nigdy nie zawiódł.

28.12.2006 07:32:11
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Ahab

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
nfm: 814

grzenio napisał(a):
W przypadku Daewoo złe było zarządzanie firmą a nie to jak polscy pracownicy robili samochody

Ciekawe co byś kupił gdybyś miał do wyboru Daewoo (klepane w polsce), a BMW (robione w niemczech)....
Jak dla mnie wybór jest oczywisty.... Biggrin

Zwalanie wszyskiego na złe zarządzanie firmą jest conajmniej.... naciągane Tongue

Nie twierdze, że wszystko co zostało wyprodukowane w Polsce jest złe (o dziwo wiele produktów ma światową jakość), lecz samochodu robionego w Polsce nie chciałbym kupować...

Liberate tute me ex inferis
28.12.2006 18:43:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Ahab, Hmmmmm... szczerze mówiąc wybrałbym chyba Dajewo... Ze względu na koszty eksploatacji? Mało które BMW ma chyba silnik 1.2? Tongue I ogólnie spala mniej niż 7-8 litrów na setkę? Tongue Co do trwałości... chyba jednak BMW, ale w razie napraw i części zamiennych taniej wychodzi... Dajewo Tongue

28.12.2006 20:35:31
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Ahab

*

Falkhor napisał(a):
Mało które BMW ma chyba silnik 1.2? Tongue I ogólnie spala mniej niż 7-8 litrów na setkę?

BMW 2 L faktycznie pali około 8 litrów.
A co do trwałości - zdecydowanie niemiecki samochód wymaga mniej napraw... a naprawy to też pieniądze oraz czas poświęcony na naprawy.

Nie twierdze, ze wszystkie niemieckie samochody są super, lecz z europejskich gdybym musiał to kupiłbym niemiecki, robiony w niemczech.

Oto przykład samochodu robionego w Polsce - Opel Vectra.
Myslicie, ze nie wymagała napraw ? Kolumna kierownicza ok 4 tys zł, pompa wspomagania i napewno jeszcze troche rzeczy o których nie wiem ...

Nie jestem specjalistą (ba! wręcz irytują mnie sprawy motoryzacji), ale pewne rzeczy po prostu widać...

Ps. Punto chyba ma 1.2 l. Załaduj 4 osoby i w droge... ale nie radze wyprzedzać innych samochodów Smile

Jak dla mnie, to nawet takie Punto może być takie muliste jakie jest. Dla mnie jest ważne aby samochód mało palił, był bezawaryjny, i w miare bezpieczny.

28.12.2006 21:27:33
Janteek

*

nfm: 99

Niskie koszty eksploatacji Dajewo nic tu nie dadzą ponieważ BMW się wolniej zużywają. Zawieszenia są trwalsze silniki też więcej wytrzymają. W starszych Daewoo uszczelki pod głowicą ulegają uszkodzeniu (zostają wydmuchane). A chcąc oszczędnie jeździć można zawsze kupić diesla Bmke i problem z głowy. Zresztą porównując spalanie to Lanos 1,5 16 V pali tyle samo co BMW 2.0 R6, a o komforcie chyba już nie trzeba mówić.

28.12.2006 22:09:11
Falkhor
Administrator
*

Janteek, Hnmmmm... moja rodzinka od... 5 lat ma lanosa. Albo dłużej Tongue Nooo i w sumie tak - wyjkeżdzone ma sporo. Ale nie powiem, zeby nei skłamać. Codziennie dawka trasy to około... 20 do 60km. Spalanie - średnio 7-7,5 litra. Remonty? Hymmmmm... BRAK. na prawdę... A autko znosi większośc polskich dróg, zimę za zimą... i ma tylko przeglądy rokrocznie. Większych napraw zatem praktycznie brak.

Dynamiczność, oszczędność, ekonomiczność... oraz wg mnei całkiem dobry komfort jazdy.

BMW... Przyznaje - precyzja, jakośc wykończenia, KOMFORT i DYNAMIKA.... ale na niemieckich drogach... Dalej tkwię w błędzie? Tongue

28.12.2006 22:36:21
Janteek

*

nfm: 99

Falkhor, nie mowie ze kazdy lanos to awaryjna fura ale duży procent tak. Mysle że jak by Twoja rodzinka od kilku lat miała BMW to bys był bardziej przychylny tej marce Tongue

28.12.2006 22:50:35
Ahab

*

Falkhor Znajomy chwalił sie ze jego auto jest takie super, ze nic przy nim nie musi robić... więc jeden kumpel który był przy tej gadce, wziął srubokręt i bez problemu wcisnął go do kabiny od spodu samochodu Biggrin
"Faktycznie nic nie trzeba przy nim robić" Biggrin

Ale skoro wasze autko działa to gratuluje Smile

28.12.2006 22:56:21
Falkhor
Administrator
*

Ahab, Hehe, no działa działa Biggrin Chociaż tego czegoś ze śrubokrętem nie próbowałem... Nie mówię, zę Lanos to rewelka... Ale w przypadku mojej rodziny dba sie o niego i w sumie... o więcej nie woła Smile Troche do powiedzenia ma na pewno... sposób 'zajeżdżania' wózka Tongue Smile

Janteek,

Cytat:
Mysle że jak by Twoja rodzinka od kilku lat miała BMW to bys był bardziej przychylny tej marce

Jak sie nie ma co się lubi to sie lubi co się ma Tongue Smile

28.12.2006 23:42:51
Joy_ride

*

Reputacja: 1
nfm: 736

mam bmw z silnikiem 320 Biggrin i przyznam że komfort jest ooo nieeebo lepszy niż np. w Punto II czy oplu vectra B, a zapłaciłem za bmw połowę kasy z punta Biggrin

spalanie na trasie przy prędkości nie więcej niż 120km/h do 8l/100 km.
rzecz jasna w mieście paliwo wsiąka jak w gąbkę Biggrin

co do części to kosztują tyle samo co np. do lanosa czy fiata punto, tylko stary przesąd mówi że mercedesy, bmw itp. są drogie w utrzymaniu
teraz na bmw czy mercedesa może sobie pozwolić pierwszy lepszy pryszczaty szczyl Smile

to co wymieniłem to
-świece
-opony
-amortyzatory tył
-klocki hamulcowe
-olej rzecz jasna
-filtry

jak widać większość to standardowe wymiany wynikłe z użytkowana samochodu i użytkowania go na polskich drogach :/

29.12.2006 10:07:34
Falkhor
Administrator
*

Joy_ride,

Cytat:
rzecz jasna w mieście paliwo wsiąka jak w gąbkę

No dokładnie... a moje rodzinne autko często tłucze się na zakupy, po siostrę do szkoły, na przystanek PKS... itd. Dużo ruchu miejskiego.

Cytat:
co do części to kosztują tyle samo co np. do lanosa czy fiata punto, tylko stary przesąd mówi że mercedesy, bmw itp. są drogie w utrzymaniu

To też w sumie JUŻ racja... teraz części do tych aut po rpostu są, a kiedyś to trzeba je było sprowadzać że hohoho Tongue Po znajomości Tongue Smile

29.12.2006 12:37:17
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *