Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (2): « Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
Być wiecznym i nieśmiertelnym...
Autor Wiadomość
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
nfm: 3,344

Falk,

Cytat:
Ale to byłby chyba raj, a na to trzeba już zasłużyć

ja cały czas wierzę w to, że zasłuże sobie na 'raj'

Cytat:
Absurdalnie nasze życie nie ma sensu, skoro i tak umrzemy, ale właśnie dlatego chcemy, aby przeżyć to życie jak najlepiej

hmmm moim zdaniem nasze życie jest próbą, którą możemy albo wygrać albo przegrać...jak wiecie nie ma nic za darmo i na życie wieczne też tzreba sobie zasłużyć :!: :wow:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
10.09.2007 12:52:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
nfm: 15,957

levi', hehe, jak to czytam, to zapraszam do dyskusji o ateiźmie w innym temacie Smile

levi', Dlatego właśnie wydaje mi się, że skoro dobrze wiemy, że jestesmy śmeitelni - postępujemy inaczej, nie robimy pewnych rzeczy, np. nie skaczemy z wieżowców na główkę, nie strzelamy do siebie, itd. Że świadomość ograniczoności życia biologicnego jednak nas... pilnuje? Smile

10.09.2007 13:03:13
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Megg
Moderator
*

Reputacja: 2
nfm: 1,251

Być wiecznym i nieśmiertelnym....
nie starałabym się tak czerpać z życia jak teraz i na pewno nie doceniałabym go tak. Poza tym patrząc co się aktualnie dzieje, zarówno w kwiestiach społecznyych a co za tym idzie klimatycznych nie chciałabym patrzeć na to wszystko... boje sie pomyśleć jaki Człowiek będzie za 100 lat, jak zmechanizowany i zniszczony będzie swiat, bo jakoś ciężko mi uwierzyć że Człowiek się zmieni i na świecie będzie inaczej :/

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
10.09.2007 15:08:42
Gothka =)
Moderator
*

Reputacja: 0
nfm: 1,571

A ja się cieszę, że nie jestem nieśmiertelna, bo żyjąc wiecznie za dużo musiałabym widzieć, za dużo przeżyć i pewnie byłabym świadkiem końca świata czego absolutnie wolałabym nie oglądać. Wolę przeżyć swoje życie tak, jak tylko umiem najlepiej i odejść.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
10.09.2007 16:56:22
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 7
nfm: 2,889

Gothka =) napisał(a):
A ja się cieszę, że nie jestem nieśmiertelna, bo żyjąc wiecznie za dużo musiałabym widzieć, za dużo przeżyć i pewnie byłabym świadkiem końca świata czego absolutnie wolałabym nie oglądać

ale gdybyś była wieczna musiałabyś koniec świata przeżyć ....

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
12.09.2007 06:57:46
Falkhor
Administrator
*

Bake, Heh - dokłądnie. Ale ja chyba wiem, o co chodziło Gothce - o to, że widzisz ten koniec świata, przeżywasz go i co potem? Trwasz kilka miliardów lat czekając na to, aż gdzies w nowym (czy aby na pewno? Tongue ) wszechświecie, po kolejnym (chyba?) Wielkim Wybuchu odszukać Ziemię? Z ludźmi? No czy ja wiem... xD

12.09.2007 07:20:04
Qmar
Moderator
*

nfm: 3,664

Falkhor napisał(a):
Bake, Heh - dokłądnie. Ale ja chyba wiem, o co chodziło Gothce - o to, że widzisz ten koniec świata, przeżywasz go i co potem? Trwasz kilka miliardów lat czekając na to, aż gdzies w nowym (czy aby na pewno? ) wszechświecie, po kolejnym (chyba?) Wielkim Wybuchu odszukać Ziemię? Z ludźmi? No czy ja wiem...

tak a jak ich odszukasz wchodzisz w ich atmosfere rozbijasz sie tworzac krater a ludzie nazywaja cie bogiem ^^ dobry temat na film sf Biggrin

dlatego nikt najprawdopodobniej nie jest wieczny Biggrin

12.09.2007 09:04:26
siss

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
nfm: 491

A co ze starzeniem?

Kiedyś czytałam taką historię o człowieku, który spotkał jakieś istoty posiadające moc. One obiecały spełnić jedno jego życzenie. Myślał i wymyślił, że chciałby być nieśmiertelny. I tak się stało. Facet przeżył śmierć swojej żony, dzieci, wnuków. Był samotny i nie nadążał za cywilizacją. Wreszcie wybuchła jakaś straszna wojna, ludzie nawzajem się pomordowali broniami biologicznymi, bombami nuklearnymi itd. A on nadal żył...

Ja bym nie chciała być nieśmiertelna, bo to nie oznacza uniknięcia chorób, smutków.
Zresztą-Ziemia się nie powiększa, a zasoby są coraz mniejsze. Prędzej czy później ludzie sami, świadomie czy nie, spowodowali swoją zagładę.

30.09.2007 17:41:38
Falkhor
Administrator
*

siss, Mam podobny punkt widzenia. Gdyby ludzie mieli być w jakiś sposób nieśmiertelni, to wszyscy by tacy byli, a nie jednostki. Ludzką rzeczą jest się urodzić i umrzeć.

01.10.2007 16:21:15
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *