Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] Ostatnia »
BodyArt - przekłuwanie, nacinanie, kolczykowanie, tatuowanie
AutorWiadomość
magdaaa

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 524

To jest samookaleczenie i gdzie tu piękno?

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
23.10.2006 09:48:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Hmmm... dla niektórych nie jest to samookaleczenie. Bo brzmi to nawet dośc drastycznie tylko przeobrażanie swego ciała. A ze ciało jest naszą własnością, to jak widać - niektórzy mają sporo pomysłów. Tylko czy faktycnzie uznać to za obrazę norm etycznych? W końcu nie musimy na tego kogoś patrzeć, ale z drugiej strony nie mamy obowiązku go oglądać...

Żyj i pozwól żyć Smile Twoja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się moja wolność Smile

23.10.2006 10:18:50
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
magdaaa

*

Reputacja: 0
Portfel: 524

Mi to nie przeszkadza, niech inni sobie robią co chcą jeśli nie robią krzywdy innym, ale zawsze wydawała mi się że tu chodzi o upiększanie własnego ciała a ja w tym nic pięknego nie widzę. Jakie motywy kierują takimi ludżmi, bo nie potrafię tego zrozumieć.

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
23.10.2006 10:45:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Heh... kwestia piękna to tylko umowa społeczna, rzecz zależna od kultury... I mój wzorzec się zkłóci z robieniem sobie takich wstawek. Jeśli już, to tylko tatuaże Smile A co do motywów - to najprędzej zwykła i próżna chęć zwrócenia na siebie uwagi i wynagrodzenie sobie braków innych możliwości zaistnienia w tłumie.

23.10.2006 10:50:11
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

ja tam nie mam nic przeciwko czemuś takiemu - sprawa czloweka, tylko czasami wygląda to po prostu śmieszni :| rozumie kolczyki ale takie zaykłe :| sama chce w wardze Biggrin ale pewnie i tak nie zrobie ze względu na rodziców. Nie chodzi już o to że mi nie pozwolą bo już mam swoje lata na takie decyzje ale chodzi o to żeby sie nie wstydzili za mnie bo kolczyki w wardze i innych częściach ciała uznają za nieetyczne i niekulturalne. Nawet 2 kolczyki w jednym uchu już dla nich jest be ale co tam Animatedwink to jeszcze strawią Tongue

23.10.2006 17:57:57
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: