Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
Biuro matrymonialne - przyszłość czy przeżytek?
AutorWiadomość
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 1,829

SunShine napisał(a):
Eeee jak dla mnie biura matrumonialne to przeżytek.... Można mieć to samo na portalach internetowych tyle że za darmo i bez potrzeby wychodzenia z domu.

Zgadzam sie, to było dobra jak nie było internetu, moim zdaniem teraz to sie nie sprawdza, szczegolnie przez mlodych, starsi co niektorzy moga jeszcze z tego korzystac.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
28.08.2007 22:15:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Portfel: 16,128

A jak dla mnie - to zamiast siedziec na czacie młody człowiek powienien pójść do takiego właśnie biura! Oczywiście jakiegoś bardziej renomowanego, sprawdzonego, rzetelnego... To by było znacznie lepsze niż 'czatowanie'...

28.08.2007 23:06:53
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0
Portfel: 1,588

W biurze matrymonialnym jest jednak ktoś kto czuwa nad pierwszym spotkaniem i w ogóle nad selekcją ludzi. Na Internetowych portalach są opisy i zdjęcia, ale często, zwłaszcza opisy, niezupełnie są zgodne z rzeczywistością. Umawiamy się sami, nikt nie pośredniczy. Plusem jest brak kosztów. Tylko wiąże się z tym pewne ryzyko. W biurach matrymonialnych ktoś to wszystko aranżuje. Spotyka się z jedną i drugą stroną bezpośrednio. Moim zdaniem choć koszty są większe, to jednak ryzyko jest mniejsze.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
28.08.2007 23:08:44
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Gothka =),

Cytat:
selekcją ludzi

brzmi to barbarzyńsko, ale wg mnie jeśli chodzi o WIĘSZOŚC przypadków - to rzecz to konieczna. może i nie znajdziemy tak od razu pierwszej miłości, ale nie ma co ukrywać - w takich biurach siedza ludzie, któzy już wiele widzieli, wiele słyszeli i bardoz wiele wiedzą. Trzeba im zaufać - i to się może opłacić. Dlatego nawet w życiu - lepiej opłaca się oddać swatom, niż logowaniu na serwisy randkowe...

28.08.2007 23:22:43
SunShine

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 1,514

Falkhor, Gothka =), może i macie racje ale jak dla mnie szukanie 2giej połówki nie wiem dlaczego jest troche wstydliwe, nie jest oczywiste i wole zdecydowanie robić to anonimowo bez żadnych pośredników. Nawet jeżeli mogę się sparzyć. Sama mogę zrobić długą i gruntowna selekcje Animatedwink Dlatego ja raczej bym nigdy do takiego biura nie poszła... No chyba że faktycznie w desperacji.

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
29.08.2007 07:11:00
Falkhor
Administrator
*

SunShine, A sądzisz, że takie biuro to pracuje w ten sposób, że cała wieś/miasto musi się dowiedzieć o Twoich zamiarach? Smile Nie sądzę - w końcu nie ak powinno to biuro działać. Profesjonalizm, bezpieczeństwo i dyskrecja Smile Motto Biggrin

29.08.2007 08:42:03
SunShine

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 1,514

Ale i tak krępowało by mnie to że mam iść do jakiegoś obcego człowieka i prosić o pomoc w znalezieniu mi partnera Tongue a tak na portalach internetowych zawsze może być przykrywką to że się tam znalazłam bo się nudziałm albo szukam poprostu luźnych znajomości Animatedwink

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
29.08.2007 09:30:09
Falkhor
Administrator
*

SunShine, W porządku. Twój sposób też jet dobry Smile Ale ja po prostu staram się ukazać biura matrymonialne tak, aby ich z góry nei przekreślać Smile

29.08.2007 10:45:33
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: