Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza [1] 2 3 Następna > Ostatnia »
AWARIA GG - 'nie widzą, co piszę!'
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
AWARIA GG - 'nie widzą, co piszę!'

Witam. W Internecie lawinowo rośnie liczba uzytkowników komunikatora GG, którzy nagle stracili... możliwość pisania do innych. Do nich wiadomości przychodzą, ale gdy odpisują - tekst jest niby wysyłany. Tylko... ze odbiorca go nie widzi.

Przykłądowy sposób zarażenia się - widzisz kogoś online, otwierasz okienko rozmowy z nim, wpisuejsz tekst i... leżysz. programik może ładowac się do pracy systemu i skutecznie utrudniac naprawę sytuacji.

Z teo co sam się dowiedziałem - poza zablokowaniem wysyłania tekstu z gg, program RACZEJ nie dewastuje komputerów. Przynajmniej na razie. Cześć programów antywirusowych sobie z nim radzi, cześć jednak nie.

jeżeli ktoś ma skuteczną metode na pozbycie się tego świństwa, może tutaj napisać, albo napisac, ze szuka pomocy Smile Te metody, które znalazłem dziś rano w necie - nie są do końca skuteczne. Tzn. nie działają na wszystkich kompach.

Zalecam ostrożność. Użytkownicy Tlena, póki co - mogą spać spokojnie, gdyż u nich infekcja nie nastepuje. na razie Smile

Pozdrawiam.

05.11.2006 09:41:56
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

Miałem tak z niecaly rok temu ale to byla wina kominukatora a nie jakis wirusów. Napisałem maila do adminow gg i mi napisali ze jest jakis problem i naprawili na nastepny dzien niby ale dalej nie chodzilo wyslalem 2 maila i juz chodziło. Teraz uzywam aqq ^^.

05.11.2006 10:26:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Nooooooo mnie się wydaje, zę to nie do końca są tylko problemy z serwerem gg, gdyż u mnie skaner wykrył o dziwo dziś rano jakieś dziwne 3 pliki... aktywują się tylko przy użyciu gg. Póki co - u mnie spokój...

pozdro.

05.11.2006 10:58:30
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Reputacja: 0
Portfel: 3,494

Tez tak mialam jakis czas temu i tez napisalam maila do adminow gg i napisali mi ze jak uzywa sie np jakis niedozowlonych programow (np. takich ktore wykrywaja, ze jakas osoba jest niewidoczna czy jakis podobych) to moze nastapic zablokowanie na jakis czas gg :/
Niepamietam juz z jakich jeszcze powodow moze zostac zablokowane :/ ale jak znajde tego maila to dopisze Animatedwink narazie u mnie dziala wszystko oki Biggrin

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

06.11.2006 16:51:03
Falkhor
Administrator
*

Hmmm... to też było niby coś z serwerami - że mogli to z nastawni GG Tongue naprawić. ALe po gg krązy tez ostatnio niby jakas fotka z imprezy - sobie klikniesz, strona sie łąduje łąduje... i syfki się ściągają. nie znasz - nie bierz Smile

06.11.2006 16:57:42
okimaxim

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1
Portfel: 2,337

racja, a jak już jesteś ciekaw to wyślij komuś kogo mało znalu lub lubisz niech najpierw sprawdzi co to Biggrin Tongue

06.11.2006 17:01:30
Falkhor
Administrator
*

Takie zachowanie nie jest w moim stylu Tongue Jesli czegoś nie zamawiałem, to to do mnie nie przyjdzie Tongue Poza tym mało ludzi jest takich, że będąc nieznajomymi wysyła swoje intymne fotki/zdjęcia z komunii/slubu/imprezy. Pachnie to na odległość przekrętem i trzeba to po prostu ignorować. Albo być pewnym swoich zabezpieczeń Biggrin

06.11.2006 17:06:35
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

ano racja, dlatego zawsze sie dopytuje zanim otworze "co to jest?" a jak nie otrzymam satysfakcjonującej odp albo nie wierze - to nie otwieram! Tongue

06.11.2006 17:09:49
terelka
Moderator
*

oo rany!!! ja ostatnio dostalam taka fotke z imprezy!!! ale nie chciala sie otworzyc, myslalam, ze to nic groznego, bo dostalam to od znajomego :561: no ladnie, znowu pewnie jakiegos wirusa bede miala, a dopiero co format mialam wrrrr no to ten znajomy ma juz przewalone! wrr

06.11.2006 17:10:10
Falkhor
Administrator
*

terelka, Wirusek ten sam się rozsyłą. Do mnei prbował wskoczyc z komuniaktora mojej siostry, który... był wyłączony. Albo pojawiło sie okno od znajomego, którego na bank nie było, i gdy odpowiedziałem w oknie coś - zaczeła się próba (nieudana) infekcji.

sporo tego ścierwa w necie krąży.... ech.

06.11.2006 17:12:58
terelka
Moderator
*

i co ten wirus, to zdjecie z imprezy powoduje? blokuje wiadomosci z gg?

06.11.2006 17:18:00
Falkhor
Administrator
*

Hmmmm... z objawów na kompie kolegi - i jedno i drugie Smile W sensie te dwie albo trzy sprawy mogą trafić do coponiektórych jednocześnie Biggrin Dlatego hmmm... to zablokowanie pisania to najprawdopodobniej awaria serwera GG. Owy tajemniczy obrazek z impry - to wirus. Z tego co ja znalazłem - raczej nie groxny (nie niszczycielski). I w sumie darmowe wirojady go znajdą (np. Avira)

06.11.2006 17:25:41
terelka
Moderator
*

nooo ja mam avasta ale nic nie wykryl :/ wiec albo beznadziejny antywirus albo to nie jest nic groznego Biggrin juz sama niewiem Biggrin

06.11.2006 17:29:37
SunShine

*

Portfel: 1,514

ja tak miałam również Smile w czasie krążenia po sieci linku który po otworzeniu sam się rozsyłał do znajomych a takze nie znajomych... I tego dnia co byłam zasypywana tym linkiem wieczorkiem straciłam możliwość pisania mogłam tylko czytac Smile miałam jakis dziwny programik uruchomiony w procesach ale nie chciał się zamknąć Smile wszytsko samo wróciło do normy na dzień nastepny... Zablokowało mi tylko gg, a tlen, aqq i icq działało normalnie.

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
06.11.2006 21:59:26
terelka
Moderator
*

hmm mi w sumie gg chyba dzialalo normalnie ale pewna nie jestem... Mam nadzieje ze teraz juz wszystko dziala oki na moim kompie w domu. Smile

po co ludzie tworza jakies durne wirusy i je rozsylaja po ludziach, nie mam pojecia co im to da :/ jak mozna miec satysfakcje z tego, ze sie komus cos zepsulo w kompie :/ ehh

06.11.2006 22:02:33
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: