Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 Następna > Ostatnia »
AWARIA GG - 'nie widzą, co piszę!'
AutorWiadomość
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

ja otworzylem to zdjecie i nic otwieralem ten link z ja woll co tam co niby tez byl wirus i nic a dlaczego ? bo qmar sobie aqq zainstalowal ^^ i wszystko co jest robione pod gg nie bedzie nic robic ^^ pozatym moje antywirusy tez nic nie wykryly Smile

06.11.2006 22:10:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Reputacja: 0
Portfel: 3,494

no wlasnie dziwne to, bo moj antywirus tez niczego nie wykryl! a powinien skoro to jakis wirus... no ale ktos ciekawie pomyslal, bo w zyciu bym sie nie domyslila, ze to jakis wirus, skoro dostalam linka od kumpla Tongue myslalam poprostu ze byl na jakies imprezie i chcial sie pochwalic... a tu sie dzisiaj dowiaduje na forum, ze to wirus... :/ ehh

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

06.11.2006 22:13:25
SunShine

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 1,514

nie wszystkie wirusy wykrywa... niektóre nie sa w bazie i może nie wykryć Tongue

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
06.11.2006 22:42:46
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

To, ze ktoś ma AQQ nie broni go całkowicie przed syfem GG, JEŻELI owo AQQ ma wtyczkę do obsługiwania GG. To logiczne, nawet jak dla mnie Smile Tlen z wtyką GG też to przepuścił, ale vir wychwycił. Moooże wziął to za jakiegoś innego wirusa, ale w sumie, jak zacząłem szukać, to po tym obrazku o okienku 'tejemniczym' w GG - i jakiś dodatkowe coś uruchamiało się w tle, po którego zamknięciu antywirus usunął 3 podejrzane pliki (najpierw przeniosłem je dla pewności do kwarantanny). Jak ktoś ma takie coś jak Ad-Aware - to też wyskoczył komunikat, ze jakiś syfek chce mu pozmieniać rejestr Smile

Dlatego jako laik w dziedzinach zabezpieczeń - polecam zauktualizować antywira, odpiąć kabelek od neta, przeczesać system czym sie ma i cóż. spać spokojnie Smile Bo jakby to było cos bardzo groźnego, to by były na to szczepionki. Jesli to jakiś marny robak - to którą tam następna wersja go usunie Biggrin Tongue

07.11.2006 09:09:14
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Dalej pewnie tez wirus istnieje , bo mi znowu jakies okienko z jakimś niby zdjęciem wskoczylo w czasie rozmowy na gg :/ i pewnie mam tego wirusa, bo zauwazylam, że nie dochodza do mnie niektóre wiadomości na gg, albo dochodza z opóźnieniem np. pisze z kimś i ten ktos nie odp, a potem przychodzi wiadomośc z godziną wcześniejsza niz jest... dziwne :/ mam nadzieje, że to tylko jednorazowo mi sie zdarzyło i że to coś nie jest groźne Tongue

11.11.2006 21:04:54
maciej
Administrator
*

Portfel: 1,286
Re: AWARIA GG - 'nie widzą, co piszę!'

Falkhor napisał(a):
Witam. W Internecie lawinowo rośnie liczba uzytkowników komunikatora GG, którzy nagle stracili... możliwość pisania do innych. Do nich wiadomości przychodzą, ale gdy odpisują - tekst jest niby wysyłany. Tylko... ze odbiorca go nie widzi.

Hehe to żaden wirus, po prostu wasz ukochany program o nazwie gg ma wbudowany od tego roku system antyspamowy
Zapraszam na ciekawą stronę i moim zdaniem wartą do obejrzenia stronę
"Akcja przeciw GG" jest tam opisany wasz problem, oraz ogólnie o tym wspaniałym komunikatorze Animatedwink Animatedwink Popieram akcje w 100% Smile

Dodam jeszcze że blokady zakładane i zdejmowane sa automatycznie. Czas ich trwania zależy od popełnionego wykroczenia. Zazwyczaj jest to od kilku godzin do kilku dni.

A co do drugiego problemu z krążącym linkiem. Nie napisaliście za duzo o nim, ale domyślam się że chodzi o pewien łańcuszek, co krążył niedawno w "doskonałej" sieci gg

Problem opisany na
Łańcuszek z wirusem

Pozdrawiam Maciej
11.11.2006 21:53:37
Falkhor
Administrator
*

No cóż... teraz już odwiesiłem i poczerniłem temat, bo gdy go umeiszczałem miałm nadizeję zwięszyć czujnośc Forumowiczów Tongue

Co do wirusów - nie tylko ten jeden krąży w sieciach, i to nie tylko GG - tajemnicze linki, wejdx, ogladnij galerię itp - to chyba chleb powszedni.

Sieć z samej swej natury nei jest bezpieczna Smile Biggrin

12.11.2006 08:43:51
terelka
Moderator
*

No i wirus gg znowu atakuje :/ Dostałam juz chyba z 5 linków do jakis dziwnych stron - wszystkie takie same, zakończone .info. Dobrze, że nie otworzyłam, ale widze na gg kolejny znajmomy ma opis " mam wirusa gg nie widze co piszecie".

27.12.2006 12:02:54
Falkhor
Administrator
*

terelka, hehehe Smile No wirus jak wirusz, moze to koeljny efekt blokowania przez samo GG ludzi, którzy spamują ludziom na numery...? Niedługo powinno być tak, że nie będzi emożna pisać do nieznanego numeru GG ani ani Smile tylko trzeba się będzie majlami autoryzować, heh...

Dziwne, że na święta nie uderzył żaden groxniejszy wirusek... Czyżby ich autorzy również świętowali zdala od kompa? Smile

27.12.2006 13:35:36
terelka
Moderator
*

Dalej jest problem z tym gg i to na szerszą skalę niż gdy pojawił sie ten wirus parę miesięcy temu, bo teraz widzę, że dotyczy to większej ilości ludzi, w tym mnie samej :/ bo pisze z kimś a wiadomości dochodzą po paru chwilach lub nie dochodza wogole :/ dobrze ze mam tlena Biggrin on mam nadzieje mnie nie zawiedzie Biggrin

27.12.2006 18:41:00
maciej
Administrator
*

Portfel: 1,286

Przyczyna:

Użytkowanie Gadu-Gadu + Internet Explorer + nierozgarnięcie użytkownika (określenie eufemistyczne...). GG + IE = oba to produkty cokolwiek dziurawe.

Niech to zdanie bedzie podsumowaniem jakim "pozadnym" programem jest gg :/:/

więcej na klik

Pozdrawiam Maciej
27.12.2006 18:53:57
Ahab

*

Portfel: 843

A ja na to wszstko :

Zaznaczyłem ze link tylko dla dorosłych !
Powiem inaczej:
Wpiszcie w wyszukiwaniu grafik w google słowo "ms linux" i zobaczycie ciekwy obrazek z pingwinem i podobizną Billa Tongue

Powiem - cenzura to bzdura.

Podziękował...
EDIT by Falk - No cóż... jednak obrazek nie jest zbyt.... hmmmm... Powiem, że nie mieści się w ramach karykatury ani satyry... Ten powyżej jeszcze się łapie, ale ten, który tutaj dałeś nie mieści się w ramach regulaminu Forum... Pozdro Tongue

Liberate tute me ex inferis
27.12.2006 22:27:21
Sleepwalker

*

Portfel: 153

Dlatego ja nie mam takiego czegoś jak komunikator gadu-gadu.

03.03.2007 14:29:32
zegfryd

*

Portfel: 562

mks_vir wykrywa zagrożenie rozsyłane za pomocą Gadu-Gadu

Cytat:
Specjaliści z firmy MKS udostępnili użytkownikom programu mks_vir aktualizację chroniącą ich systemy przed nowym zagrożeniem, które jest rozpowszechniane za pomocą Gadu-Gadu. Za pośrednictwem komunikatora rozsyłane są wiadomości zawierające wyłącznie odnośnik do niebezpiecznego serwisu internetowego. W przypadku skutecznego zainfekowania systemu szkodnik oznaczony jako GGLinker.Stertan.A wysyła linki do wszystkich osób znajdujących się na liście kontaktów Gadu-Gadu. Warto dodać, że zagrożenie jest wykrywane także przez skaner antywirusowy dostępny na stronie firmy MKS.

http://www.mks.com.pl

Źródło

06.03.2007 02:46:30
Falkhor
Administrator
*

Uhhhhhhhhhhhhh... Znowu jakieś uprzykrzanie życia spokojnych internautów...

06.03.2007 08:20:12
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: