Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] Ostatnia »
Apel - ludzie używajcie chodnika jak należy
AutorWiadomość
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Racja Falkhor, ale to często też nie tylko wiosna się ludziom na mózg i na oczy rzuca - niektóre <zauważyłam to szczególnie u pań w wieku ok. 50> zachowują się jak święte krowy z Indii!! Myślą że są same na drodze. Masakra.... lezie to takie ani sie nie oglądmnie, kroku nie przyspieszy.... Tongue

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
08.03.2007 10:08:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Joy_ride

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 703

dzisiaj jadę sobie od rzeszowa w kierunku przeworska i z drogi prowadzącej do dawnej "likierni" oczekuje na przejście przez E4 kobieta lat 50-60 mijam ową kobietę, ona wchodzi na jezdnię a z przeciwka (od strony przeworska) jedzie bmw 5 i wostatnim momencie odbija żeby nie przejechac tej pani, wszystko widziałem w lusterku :558: :546:

nagminnie też ludzie przechodzą przy wylocie z ul. traugutta na E4 przecież tam już nie ma pasów(zebry)!!! jest ona przesunięta o 50 metrów w stronę przemyśla!!!

pasowało by tam policjanta po cywilnemu ustawić i żeby "czesał" za takie coś :568:

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
08.03.2007 11:45:55
Ahab

*

Portfel: 843

Joy_ride napisał(a):
jest ona przesunięta o 50 metrów w stronę przemyśla!!!

Mniej niż 50 metrów. Przepisy ruchu drogowego mówią, że przejscie dla pieszych jest na każdym skrzyżowaniu, więc ludzie mają prawo przechodzić tamtędy, mimo, że jest to bezmyślość i debilizm!

Nie wolno przkraczać jezdni w odległości mniejszej niż 100 m od najbliższych pasów (zebry). Wyjątek skrzyżowania.

Liberate tute me ex inferis
08.03.2007 19:26:49
pablo

*

Portfel: 546

Kilka dni temu miałem takie zdarzenie

Skręcam z Piłsudskiego w ulicę - nie pamiętam nazwy , ale jest to ulica pomiędzy blokami na os. gen. Maczka a dawną jednostką. Wzdłuż ulicy idzie pan i pani tak ok 35-40 lat. Idą i nic nie widzą, jadę za nimi jakiś kawłek, wyprzedzić ich nie można bo na lewej części jezdni stoi sznur samochodów, więc kulturalnie wciskam klakson. Państwo schodzą na bok a ja jadę dalej i parkuję. Ci dochodzą i gość do mnie z ry..m że ta pani mogła być w ciązy i że mogła się przestraszyć i że wogóle czego trąbię. Aż mnie zagotowało,no ale nic spokojnie mówię mu że od chodzenia jest chodnik tuż obok a jeśli kobieta jest w ciaży to chyba tym bardziej powinna z niego korzystać. Gość jeszcze coś pomruczał a ja poszedłem sobie.

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
08.03.2007 23:18:31
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Megg,

Cytat:
<zauważyłam to szczególnie u pań w wieku ok. 50> zachowują się jak święte krowy z Indii!! Myślą że są same na drodze. Masakra....

No bo te panie myślą, ze miasta i samochody w miastach nadal jeżdżą tak, jak te sprzed 50 lat... Wtedy aut było mało. A ich prędkość to powiedzmy 50km/h... maksymalna Tongue Noooo i można je było usłyszeć ze znacznie większej odległośći Tongue Dlatego tak sobie łażą... gdzie chcą.

pablo,

Cytat:
gość do mnie z ry..m że ta pani mogła być w ciązy i że mogła się przestraszyć i że wogóle czego trąbię. Aż mnie zagotowało,no ale nic spokojnie mówię mu że od chodzenia jest chodnik tuż obok a jeśli kobieta jest w ciaży to chyba tym bardziej powinna z niego korzystać. Gość jeszcze coś pomruczał a ja poszedłem sobie.

Nom... i jak tu mieć cierpliwość do ludzi? Mimo, ze śmigam sobie rowerkiem, to dobiajaą mnie ludzie, którzy MUSZĄ leźć sobie drogą zaraz obok chodnika. JA TEGO NIGDY NIE POJMĘ...??

09.03.2007 10:51:38
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Joy_ride

*

pablo dobrze zrobiłeś, używajmy klaksonu nie tylko do zwracania na siebie uwagi znajomym,

gdyby w sytuacji przez ciebie opisanej jechał ktoś po spożyciu % to by nie było tak przyjemnie :/

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
09.03.2007 11:02:52
pablo

*

a tak w ogóle niech każdy łazi gdzie chce ale na własną odpowiedzialność żeby potem nikt nie miała pretensji do kierowcy Tongue

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
15.03.2007 10:31:11
Joy_ride

*

pablo napisał(a):
a tak w ogóle niech każdy łazi gdzie chce ale na własną odpowiedzialność żeby potem nikt nie miała pretensji do kierowcy Tongue

i tak wina spdnie na kierowcę :/ w tym kraju tak już jest Sad

powinno byc tak że np.osoba idaca niewłaściwą stroną jezdni wpada pod samochód, dostaje jeszcze mandat Biggrin tak samo przechodząca przez jezdnię w niedozwolonym miejscu też mandacik.

15.03.2007 10:39:09
pablo

*

Joy_ride napisał(a):
powinno byc tak że np.osoba idaca niewłaściwą stroną jezdni wpada pod samochód, dostaje jeszcze mandat tak samo przechodząca przez jezdnię w niedozwolonym miejscu też mandacik.

tak tylko chyba by trzeba za kazdym pieszym policjanta wysła :letssin: ć

15.03.2007 13:02:06
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Joy_ride,

Cytat:
tak samo przechodząca przez jezdnię w niedozwolonym miejscu też mandacik.

Umh. Tego to sie naszym mundurowym nie za bardzo chce... W końcu w tak wielu miejscach Łańcuta przełażenie przez jezdnię nie tam gdzie trzeba to proceder powszechny...

pablo, Heh. prościej. Niech kierowcy jeżdżą wszędzie tam, gdzie nie ma szans na pieszych Smile Wychodzi na to samo Tongue

15.03.2007 15:39:33
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
grzenio

*

Portfel: 1,393

Falkhor napisał(a):
Łańcuta przełażenie przez jezdnię nie tam gdzie trzeba to proceder powszechny...

A nierzadko do przejścia jest raptem 3 metry, ale dla niektórych jest to wielki problem że tak powiem "Nie do przejścia" Biggrinevil:

15.03.2007 20:11:10
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: