Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 Następna > Ostatnia »
Apel - ludzie używajcie chodnika jak należy
AutorWiadomość
Joy_ride

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 703

ul. Traugutta - Łańcut

jest chodnik ale po co? jak można iść po zniszczonej i kiepsko połatanej drodze :042:

już parę razy bym tam kogoś potracił :029: w sumie jest tam ograniczenie do 40km/h ale moze 1 na 100 pojazdów jedzie tam z taką prędkością.

więc apel do uczęszczających ul. Traugutta TAM JEST CHODNIK!!!

co do "zebry" to juz sie nie będę wypowiadał za duzo bo w centrum miasta ludzie chodzą jak chcą i gdzie chcą dosłownie jak "święte krowy"

30.11.2006 00:30:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Teddy_85

*

Portfel: 275

Zuziaaa napisał(a):
wybieram (...) pobocze za chodnikiem, to blisko rowu

W takim razie nie trudno Cie w zimie wytropić Animatedwink

Mnie też jakoś "ciągnie" do dziewiczego, nieudeptanego śnieżku - świadomość że się zostawia ślady na nowozdobytym kawałku chodnika czy czegokolwiek jest budująca...

Dobrze że jest wymieniony chodnik pomiędzy Sołtysem a PKSem, bo poprzednie płytki stawały się zagrożeniem dla co najmniej zdrowia Animatedwink Teraz to przynajmniej w drodze na autobus można rozwijać większe prędkości - więcej ruchu, mniej spóźnień - ehh... same plusy Biggrin

30.11.2006 00:58:10
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Joy_ride,

Cytat:
co do "zebry" to juz sie nie będę wypowiadał za duzo bo w centrum miasta ludzie chodzą jak chcą i gdzie chcą dosłownie jak "święte krowy"

Tak nasze miasto jest zrobione, ze ludzie pędząc od sklepu do sklepu często skracają sobie trasę... Mimo to - w takim układzie to i tak większa ostrożność spoczywa na kierowcach, którzy muszą uważać na te dość kruche i delikatne 'święte krowy'...

Teddy_85,

Cytat:
Mnie też jakoś "ciągnie" do dziewiczego, nieudeptanego śnieżku - świadomość że się zostawia ślady na nowozdobytym kawałku chodnika czy czegokolwiek jest budująca...

Biggrin Biggrin Biggrin

Cytat:
Dobrze że jest wymieniony chodnik pomiędzy Sołtysem a PKSem, bo poprzednie płytki stawały się zagrożeniem dla co najmniej zdrowia Teraz to przynajmniej w drodze na autobus można rozwijać większe prędkości - więcej ruchu, mniej spóźnień - ehh... same plusy

w sumie to po starym też dośc dobrze się chodziło, był bardziej porowaty w czasie zimy Tongue ale... ten głądki wystarczy piaskiem posypać. Z resztą jeszcze jedna ważna rzecz - OBUWIE! Luuuudzie... czasem smiech zbeira, w czym się ludzie na snieg wybierają Smile A chodnik to chodnik - po nim w byle czym się nie przejdzie Biggrin

30.11.2006 08:34:15
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Teddy_85

*

Falkhor napisał(a):
jeszcze jedna ważna rzecz - OBUWIE!

Ale w "zimówkach" ślizg nie jest tak długi, jak w letnich... Niestety można "wywinąć orła" a przez to najeść sie wstydu, złapać kontuzje, albo przeziębić w przemokniętych butach - co wyeliminuje ze ślizgania na jakiś czas...

SIĘ UBIERAĆ SIĘ dobrze Animatedwink

30.11.2006 14:00:58
Joy_ride

*

no niech chodzą sobie po drodze ale niech PATRZĄ!!! bo kiedyś ja mogę nie wyhamować! i ja będę miał problemy i ktoś może ucierpieć na zdrowiu Sad

bo pchają się pod koła jak ćma do ognia! i nie patrzą czy coś jedzie czy nie!

30.11.2006 15:23:13
Falkhor
Administrator
*

Joy_ride,

Cytat:
bo pchają się pod koła jak ćma do ognia! i nie patrzą czy coś jedzie czy nie!

Rozbrajają mnie takie sytuacje, gdy kobita zasuwa sobie po chodniku... i nagle ma zamiar zmienić kierunek. ja na Falusi zasuwam różnie, no ale wtedy jechałem dośc konkretnie. A ona widzi, ze pędę i tak czy siak, wtrynia się na asfalt. Wcisk hamulców, wirażyk i ominąłem babę, rzucając kilka nieparlamentarnych wyrazów oraz groźbę, że następnym razem ją rozjadę... Gdzie to było - na krzyżówce przy narożniku /Veny/, dawniej Karczmy... A do PASÓW JEST jakieś 30 metrów!!!

Albo też w różnych częściach miasta zdarza się, że jedzie kolumna samochodów - kolumna... i stoi sobie gość na chodniku, do przejścia kilkanaście metrów (przejście koło UP). Nooo i jedzie przykłądowo - 5 samochodów. To facet musi wryc się przed przedostatneigo, żeby tylko przejść... paranoja (i to oczywiście nie na pasach).

Chodninki powinny mieć tam, gdzioe jest krawężnik, jakies pole magnetyczne... bariere szokową... Wrrrr...

30.11.2006 19:09:58
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Joy_ride

*

tak dla celów prewencyjnych powinni tam czasem stać policjanci i jak coś to straszyć mandatami Biggrin

koło veny i poczty to jest normalka i czysta przesada z tym przechodzeniem :/

[ Dodano: 2007-01-03, 22:58 ]
dzisiaj miałem niemiłą przygodę

jadę sobie przez miasto ok. 20-30km/h a tu z między zaparkowanych samochodów wychodzi mi przed mój samochód klient, głowę ma odwróconą w kierunku przeciwnym w drugą stronę.

Ja w samochodziku daję mu ostrzeżenie w stylu krótkotrwałego naciśnięcia klaksonu i zaczęło się klient do mnie z ryjem ....coś tam ... coś tam lecz nie słyszałem ponieważ słuchałem RMF'u Smile

droga jedno kierunkowa po obu stronach zaparkowane samochody pod kątem.
najbliższe przejście dla pieszych w odległości 20metrów

odpowiedź jednego z policjantów:

"facet powinien przechodzic po przejsciu dla pieszych chyba,że w odległosci 100 metrów takiego przjscia nie ma wtedy może przechodzić w miejscu nieoznaczonym pod warunkiem,że nie spowodduje zagraożnia w bezp. RD"

więc nie bójmy się trąbić, tutaj chodzi o bezpieczeństwo pieszego!

Biggriniabel2:

01.12.2006 00:01:00
Joy_ride

*

przechodzenie prze jezdnie

witam

dzisiaj się ostro zdenerwowałem na przechodzacych przez jezdnię ludzi

nie jestem zdenerwowany tym że przechodzą w niedozwolonych miejscach tylko tym że nie patrzą czy coś jedzie czy nie!

czy oni szukają szczęścia????

czy już każdy stracił rozum w tym miescie??

przecież kiedyś się trafi jakiś "wariat drogowy" i narobi sobie przez takiego włażącego "imbecyla" kłopotów!

LUDZIE MYŚLCIE!!!!!

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
07.03.2007 12:00:00
Teddy_85

*

Re: przechodzenie prze jezdnie

Ehh - ludzie, którzy wchodzą na przejście uważają się za "święte_coś_tam"! Przecież nagle wtargnięcie pod pojazd jest karalne i do tego bolesne - auto ma chyba kilka gwiazdek więcej w testach zderzeniowych...

Joy_ride napisał(a):
przecież kiedyś się trafi jakiś "wariat drogowy" i narobi sobie przez takiego włażącego "imbecyla" kłopotów!

Jeżeli chodzi o tego "wariata" - to jego będę żałował akurat najmniej i stanę w obronie pieszego. A co, jeżeli za kierownicą będzie siedziała starsza osoba - z gorszym polem widzenia , czasem reakcji i ze słabymi hamulcami?

Kiedy widzę, jak jakiś typek wychodzi mi przed maskę, a w lusterku widzę, że nikt za mną nie jedzie, to też mam ochote powiedzieć, mu kilka słów - ale jak widzę, że "jadę" w korku, to niejednokrotnie przepuszczę tych biednych ludzi, którzy grzecznie czekają aż ktoś się nad nimi zlituje. Poprawiam w ten sposób bezpieczeństwo i samopoczucie - nio, chyba że nie tych "wariatów", którzy mogą za mną podróżować Tongue

07.03.2007 12:12:07
Joy_ride

*

wczoraj widziałem jak "dziadek" zieloną skodą starszy model chyba 105 przejechał na czerwonym świetle świecacym się już od jakiegoś czasu :558: nie było by to takie dziwne ale on wjechał z dużą prędkością, było to na światłach przy mickiewicza z piłsudskiego koło sklepu "adamus"
"dziadek" jechał od rzeszowa

dla starszych ludzi powinny być wprowadzone testy kontrolne.

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
07.03.2007 12:18:37
Teddy_85

*

Joy_ride napisał(a):
"dziadek" (...) przejechał na czerwonym świetle świecacym się już od jakiegoś czasu
dla starszych ludzi powinny być wprowadzone testy kontrolne.

Ale ten "dziadzio" może powiedzieć że jeździ już od 50-ciu lat i nie miał jeszcze wypadku... No cóż - widocznie jak zaczynał, to nie było jeszcze sygnalizacji Tongue

Dlaczego ludzie, którzy noszą okularki - mają prawo jazdy z datą ważności - a starsze osoby, które mają "dobry wzrok"?

Nie chcę żeby ktoś pomyślał, że się uwziąłem na tę jakże ważną część naszego społeczeństwa, ale trzeba wprowadzić jakieś uregulowania, które pozwoliłyby być pewnym, że auto, które jedzie przed, obok i za nam jest kierowane przez człowieka z w miarę dobrą motoryką.

07.03.2007 13:08:02
Falkhor
Administrator
*

07.03.2007 13:22:39
Joy_ride

*

Falkhor napisał(a):
http://forum.lancut.org/topics2/apel-ludzie-uzywajcie-chodnika-jak-nalezy-vt933.htm

Moze scalić temat? Smile

można Smile czemu nie.

07.03.2007 13:49:40
Danka28

*

Portfel: 134

dzisiaj pierwszy taki ciepły i pogodny dzień, więc większość robi głupstwa! A piesi patrzą na słońce, swypatrują wiosny! Trudo im się dziwić... ja bym dzisiaj w boczek dostała.... wymusiłam pierwszeństwo! Nie zauważyłam! Echhh.... wiosna, wiosna......

07.03.2007 15:52:24
Falkhor
Administrator
*

Danka28, Coś w tym jest... wiosna rzuciła się pieszym na mózg i na oczy. Dzisiaj nawet jadąc rowerem przez miasto widzę, jak ludzie pchają się dosłownie pod koła. Pamiętać trzeba, ze jak piesi fiksują, to kierowcy też... nieszczeście gotowe... Sad

Zatem... CHODNIK rzecz święta dla samochodu, JEZDNIA - rzecz święta dla pieszego. Dokonując mezaliansu, pilnujmy się zasad Smile

07.03.2007 18:03:38
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: