Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
aparat fotograficzny
26.03.2007, 12:29:14
aparat fotograficzny
Zauważyłam, że na forum jest trochę osób interesujących się fotografią, więc może doradzicie mi jaki aparat wybrać? Ciekawi mnie, jaki sprzęt posiadacie i czy jesteście zadowoleni z jego działania Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Szukam jakiejś solidnej cyfrówki, z nie za wysokiej półki cenowej, najlepiej takiej, która oprócz pełnej automatyzacji ma też tryb ustawień manualnych lub półmanualnych Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji I która z firm robi wg Was najlepsze produkty??
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
26.03.2007, 13:17:21

mam Canon'a A95 i przyznam że ciekawa zabawka chociaż konstrukcyjnie sąjuż nowsze i pewnie lepsze

ostatnio "odpaliłem" Zenita TTL Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji stary ale jary Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
26.03.2007, 14:33:21

mała.em mi brat zprezentował aparacik Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji (ale mnei zaskoczył) sony dsc-s500 Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji bardzo fajny w polsce troche tanszy niz w irlandi ale wg. bardzo dobry jest to cybershot ale ma przyblizenie i robi fajne fotki mozna wiele rzeczy ustawic i to na roznych trybach wiec napewno nie jest slaby Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji mozna sie pobawic i fajne fotki wychodza.

Co do aparatów lepiej wylozyc trochu wiecej i kupic dobry niz pozniej zalowac ze ten co byl drozszy ma to co chcielismy a ten co kupilismy tego nie ma. Wazne zeby spełniał Twoje oczekiwania Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
zawsze mozesz sie poradzic w sklepie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
26.03.2007, 18:08:44

Joy_ride napisał(a):ostatnio "odpaliłem" Zenita TTL Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji stary ale jary Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

o tak, "Zenki" są super do nauki fotografowania i eksperymentowania, tyle że jak dla mnie, drobnej kobitki, gabaryty i przede wszystkim waga tego sprzętu często była problematyczna Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

dlatego właśnie rozmyślam nad jakąś malutką, leciutką cyfróweczką Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
26.03.2007, 20:17:50

mala.em, Jak szukasz torebkowej multi-cyfróweczki, to ja z autopsji doradzić Ci nic nie mogę z włąsnego doświadczenia amatora Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Takie 'kopertówki' Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji to chyba ujdzie Sony i Canon - nie bywają zbyt drogie... i zależy, do jakich celów chcesz ich używać?

Jaka firma naj-naj? Hmmmmm... Nikon może? I Olympus?

Ale z takich poręcznych, niewielkich i niedrogich - Pentax, Samsung, Canon.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
26.03.2007, 21:55:40

Zależy do czego chcesz jej używać. I jaki pułap cenowy Cię interesuje. Jeżeli to ma być zaawansowany kompakt to polecam Canona Powershot G5 lub G7, lub coś z serii Panasonic Lumix. Z lepszych kompaktów to Sony DSC-R1.

Z wyższych półek, czyli lustrzanek, polecam Canona 350D. Naprawdę wystarcza, a można go kupić w przyzwoitej cenie. Trzeba pamiętać tylko o tym, że body to początek. Pozostają obiektywy itd. Ale coś za coś.

Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego komturia łańcucka
26.03.2007, 23:45:22

Mariusz Prawy napisał(a):Zależy do czego chcesz jej używać. I jaki pułap cenowy Cię interesuje. Jeżeli to ma być zaawansowany kompakt to polecam Canona Powershot G5 lub G7, lub coś z serii Panasonic Lumix. Z lepszych kompaktów to Sony DSC-R1.

Dzięki, ale tak jak już pisałam wyżej, przydałby mi się jakiś mały, lekki, ultrakompaktowy aparat, taki co na upartego zmieściłby się i w kieszeń spodni Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Podróżuję i fotografuję sobie czysto hobbystycznie, więc specjalnie zaawansowanego technicznie i profesjonalnego sprzętu nie potrzebuję; mam 2letnią cyfrówkę Sony właśnie z serii DSC - kupiłam ją bez większego namysłu i nie do końca jestem zadowolona, aczkolwiek ma optykę Zeissa i można się z nią trochę powyżywać artystycznie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Ale wiadomo, technika wciąż idzie do przodu, więc się uważnie rozglądam i jakby udało się znaleźć coś kompaktowego z dobrym obiektywem, dużą czułością i może stabilizacją obrazu to byłabym zadowolona Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Do czynienia miałam tylko z Sony i Canonami, więc nie wiem nawet, czy i których innych producentów w ogóle brać pod uwagę...
27.03.2007, 07:48:51

Hmmmm...

Tutaj
Taki aparat, jakiego ja używam
jednak raczej nie nadaje się do małej torebki Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Może coś kolorystycnego i TRWAŁEGO? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Tutaj aparat firmy, której używałem bardzo długo i był całkiem całkiem - teraz jest jednak lepszy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Coś czułego - ISO800 - plus troche innych fajnych rzeczy, moze warto?

Cena takie nawet nawet Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdrawiam.
27.03.2007, 16:45:13

Poszukałem i oto co znalazłem:

Canon G5:
http://www.allegro.pl/item179735697_cano...azja_.html

Canon G7 (najnowszy sprzęt Canona - niestety drogi):
http://www.allegro.pl/item179995294_euro...fvat_.html

Panasonic Lumix DMC-LZ7 (bawiłem się takim lub podobnym - jeżeli ma być jako podręczny pstrykacz to jak najbardziej):
http://www.allegro.pl/item178655962_nowy...m_gw_.html

Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego komturia łańcucka
27.03.2007, 18:41:28

Jak miał bym polecić to taki aparacik byłby odpowiedni Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji tylko jest kilka ale... poczytaj Seitz 6x17 Może się zdecydujesz Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Jak ma sie zmieścić do kieszeni, to w zasadzie wybór z manualem jest prawie, żaden. Bo same automaty sa tylko. Jak już coś małego mam polecić na początek zabawy z fotografowaniem to np. Canon PowerShot A610. Ale jeśli będziesz chciał robić lepsze zdjątka to trzeba zainwestować w coś większego Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
np. Panasonic Lumix DMC-FZ20 , Pentax ist DL Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

[ Dodano: 2007-03-27, 18:42 ]
Mariusz Prawy napisał(a):Panasonic Lumix DMC-LZ7
Też jest to dobry podręczny aparacik.

Pozdrawiam Maciej
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
27.03.2007, 19:45:24

Hmm... muszę powiedzieć, że moje przemyślenia idą raczej w kierunku czegoś takiego http://www.allegro.pl/item175982597_sony...at_pl.html

ale wyczytałam też, że na wiosnę planowane są premiery paru nowych modeli, więc mam nadzieję, że jeszcze będzie w czym wybierać Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
27.03.2007, 20:22:20

mala.em, A to ja już przy takim pułapie cenowym odpadam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Nie zgłaszam więcej propozycji, hehe Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przy takich pieniądzach wolałbym jednak jeszcze coś uskładać i kupić coś innego niż 'kopertówke'. No ale cóż, gusta to gusta Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji pozdro Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
27.03.2007, 20:58:22

lustrzanke bym poleciła Nikon'a ale tu mowa o cyfrówce tak więc zdecydowanie góruje wg mnie Cannon. Ja mam model PowerShot A520 może nie rewelacja ale jako piwerszy aparat jest naprawde ok, przy odpowiednim ustawieniu robi świetne foty (co widac gdzieniegdzie na forum Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ) no i nie jest znowu taki już najdroższy (jak go kupowałam to był wyżej ceniony ale jak wiadomo - ceny lecą na łeb na szyję Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ) No więc cóż - zostaje mi tylko polecić Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy