Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anioły i Demony - a ludzie między nimi...
14.05.2007, 13:14:39

Gothka =) napisał(a):Może ktoś zapyta: Dlaczego wierzę w anioły?
A dlaczego mam nie wierzyć???

No właśnie. Nikt ci nie zabroni, ani nie nakaże. Tak samo jak innym.
Ja jestem chyba tak pośrodku. Jeszcze do końca nie zdecydowałam. Pewne, że nie przekonują mnie chrześcijańskie doktryny i biblijne przypowieści.
Ale raczej... hm, raczej ogólnie mnie to nie przekonuje. To jak technika 3D w dwuwymiarowym świecie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
14.05.2007, 13:24:39

Wiara to nasz wybór. Jedni wierzą w Boga, świętych i aniołów, inni tylko w Boga. Wolna wola daje nam możliwość wyboru tego, w co chcemy wierzyć.
Dziś w sklepach pełno jest karykatur aniołów...
Anioł na szczęście, anioł na miłość, anioł na fortunę...
Pomimo tego, że sama w pewnym sensie czerpię z takich wizerunków, wiem, że tak naprawdę wyglądają zupełnie inaczej, więcej w nich powagi i odpowiedzialności za człowieka. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
16.05.2007, 08:13:41

o swojego aniolka trzeba dbac i to zawsze bo zmarnieje i spadnie i zamieni sie w demona. to taka przenosnia troche tego ze jesli nie zadbamy o skrzydlategos troza to on w koncu stoczy sie i zamieni sie w przewodnika ktory bedzie prowadzil nas do zla - troche to zagmatwane ale ja tak wlasnie mysle ze my jednak ciagle balansujemy miedzy dobrem a zlem za zycia nie zaznamy spokoju

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy