Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] Ostatnia »
Akcja: stop foliowym reklamówkom!
AutorWiadomość
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 5
Portfel: 1,335

ja też takie reklamówki skłąduję w jednym miejscu i faktycznie sie przydają potem.

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
17.12.2007 13:58:05
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Karl xD

*

Reputacja: 0
Portfel: 3
RE: Akcja: stop foliowym reklamówkom!

a ja tam wszystko do plecaka pakuje! Biggrin
Te foliówki to mnie teraz denerwują, jak były bardziej trwałe to sie jedną po kilka razy używało, a teraz??

http://guitarowo.myminicity.com/
klikać!
09.01.2008 19:06:42
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

W sklepie używam foliówek np. gdy pakuję śledzie do plecaka. Bądź co bądź ale taki towar należy szczelnei zapakować Animatedwink

09.01.2008 20:40:22
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

ja ostatnio sobie ufundowałam za 3 zł torbe w tesco. Całkiem fajna Smile

10.01.2008 00:03:26
Karl xD

*

Portfel: 3

okimaxim napisał(a):
ja ostatnio sobie ufundowałam za 3 zł torbe w tesco. Całkiem fajna Smile

To jest wg mnie reklamaBiggrin

http://guitarowo.myminicity.com/
klikać!
10.01.2008 17:56:44
Falkhor
Administrator
*

Karl xD - A wg mnie to informacja Animatedwink

Ciekawe, kiedy będą powszechne nie tylko te siaty z lnu lub innych materiałów naturalnych, ale torby biodegradowalne - Chiny ponoc inwestują w to już kase, i stany też. Żeby nie utonąć w folii a zasilić kompostowniki Smile

11.01.2008 10:34:10
recenzent

Portfel: 12
RE:

Bake napisał(a):
głupia sprawa, u nas się to raczej nie przyjmie jeszcze długo... każdy dla wygodu bierze foliowe reklamówki ze sklepu ...

Dlatego czas skończyć z tą wygodą i zmusić ludzi do myślenia o tym, jakby nie popatrzećproblemie cywilizacyjnym. Poza tym, gdyby sklepy wprowadziły wzorem zachodu odpłatność za wszelkie torby (czy to foliowe, czy papierowe, czy też materiałowe), każdy 3 razy zastanowiłby się, zanim kupiłby kolejną.

Falkhor napisał(a):
W sklepie używam foliówek np. gdy pakuję śledzie do plecaka. Bądź co bądź ale taki towar należy szczelnei zapakować Animatedwink

Ale nie wpadajmy ze skrajności w skrajność. Tu nie chodzi o całkowity zakaz używania jakichkolwiek torebek foliowych, ale o typowe reklamówki. Nikt nie mówi o tym, że kupując śledzie masz je sobie zapakować w torebkę papierową czy wrzucić solo do plecaka.

19.01.2008 11:20:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
recenzent

Portfel: 12

Problem reklamówek foliowych jest bardziej złożony, niż mogłoby się wydawać. Wbew pozorom nie jest tak łatwo zakazać sklepom i sklepikarzom rozdawania torebek foliowych klientom. Owszem, Łódź a raczej radni miejscy chcieli wprowadzićtaki zakaz, ale jak przeczytać można w artykule dostępnym tutaj, wojewoda uchylił uchwałę RM Łodzi, jako niezgodną z ustawodawstwem. Taki zakaz wprowadzić może wyłącznie Sejm odpowiednią ustawą. Powstaje projekt obywatelski takiej ustawy (autorem jest pomysłodawca zakazu w Łodzi) i to należałoby poprzeć, rozpropagować wśród tych, którym nie jest obojętna sprawa ochrony naszego środowiska, naszej ziemii i porządku wokół nas.

A jak, a choćby organizując takie akcje, jak ta tutaj.

Zacząć musimy od samych siebie, potem zakazujmy sklepom itp. rozdawania reklamówek jak popadnie. Zgodzę się po części z tym, że wiele zależy od sklepu. Jeśli reklamówki nie są wystawione, nie każdy klient poprosi o nią. Wiem to z doświadczenia, gdyż pracuję w handlu. Jesteśmy tak wygodni, a jednocześnie tak dziwni, że kupując baterię, czy płytkę CD chcemy reklamówki!!!

Może zatem warto pomyśleć o zorganizowaniu i w naszym mieście takiej akcji uświadamiajającej mieszkańcom "reklamówkowy problem", zainteresować nią sklepy, Urząd Miasta, szkoły itp. Oczywiście trzeba tylko chcieć coś robić a nie tylko mówić o tym i pisać.

19.01.2008 12:40:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Recenzent napisał(a):
Może zatem warto pomyśleć o zorganizowaniu i w naszym mieście takiej akcji uświadamiajającej mieszkańcom "reklamówkowy problem", zainteresować nią sklepy, Urząd Miasta, szkoły itp. Oczywiście trzeba tylko chcieć coś robić a nie tylko mówić o tym i pisać.

Heh :/ Ale nasze miasto /miasteczko/ uważa samo z siebie, że jest małe i niepostepowe. Że tu nie warto nic robić Animatedwink Jak znam życie to efekt takiej akcji będzie podobny, jak 'sprzątanie świata'. Najpręzdej tez zrobią to jacyś młodzi ludzie.

Mierzi widok, gdy ktoś zrobi zakupy za 200zł i prawie każdą rzecz wkłada oddzielnie do reklamówki :eek: TO jest problem. Ale nie chce popadać w jakiś fatalizm - racja, przydałoby się coś takiego u nas zrobić.

19.01.2008 12:52:19
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: