Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Afera w TVP?
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Afera w TVP?

Artykuł znajduje sie w Onet Kiosk PL LINK

Wiadomo, Polska ostatnimi czasy bogata ci u nas w afery różnej masci. Powoli, powoli do światła dziennego wychodzi też "afera" byc może związana z telewizją Publiczną.

Fragment

Cytat:
"Dziennik": Zacieśnia się pętla wokół prezesa TVP Bronisława Wildsteina. Jak się dowiedział "Dz", w najbliższy poniedziałek zarząd TVP będzie chciał powołać nowe kierownictwo TVP3, na które nie zgadza się prezes Wildstein.

Dla nas, mysle, ludzi miezkających w Łańcucie, ważne jest, co będie się ziało z regionalną Trójką... Dziwi mnei też jedno - dlaczego najważniejszą kartą przetargową jest przynależnośc polityczna? Wiem, wiem, no bo to tak jest, bo kto u władzy, ten dzieli rządzi, itd. Ale... Od pewnego czasu sam widzę, że nasza regionalna telewizja nabrała troszczkę rumieńców, Kurier stał się na prawdę dobrym programem. Dla mnie "Regionałka" to ważna rzecz, czasem wolę pooglądac ten kanał niźli Teleexpress (który też szanuję, bo daje maksimum informacji w minimum czasu z maksimum zrozumienia Biggrin

Zupełnie oderwane od kontekstu politycznego będzie twierdzenie, ze szefem regionalnej telewizji powinien zostac specjalista, ktoś od zarządzania, z doświadczeniem, zorientowany na rozwój podległych mu placówek w kraju. Ktos dobry, nadający się do tego. Biggrin Podziały aprtyjne powinny byc w sejmie, a tu - raczej podziały specjalistyczne. Ale to utopia Smile

21.06.2006 10:00:45
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 1,026

:569: PiS rządzi.......... i ma swoich ludzi Smile Bronisław Wilstain itd.... Smile A TVP propartyjna jak zawsze zmienia sie z koniunktura rządu wkoncu to telewizja publiczna a kształtowanie opni publicznej odnosi sie do rządu i mamy bledne koło Smile Zwrócie uwage na niezalezne nie poubliczne televizje typu TVN wiekszosc udziałów w sumie jest w rekach niemieckich ale zato nie jest pokazywana partia rządząca z najlepszej strony bez wad tylko porówno. Mozna to bardzo dobrze zauwazyc po programie Szymona Majewskiego chociażby "rozmowy w tłuku" Zastanowcie sie czy w TVP miał by racje bytu taki program ja wam odpowiem NIE z prostej przyczyny nikt z zarządu by sie na to nie zgodził Smile Była owszem kiedys Szopka Noworoczna czy cos w tym stylu ale tam politycy i iinni znani wpłuwowi [majacy kase] ludzie nie byli w taki sposob hmm osmieszani?. A szefem zostanie pewnie ktos znany lub nie znany ale napewno zwiazany z partia rzadzacaSmile Jestem tego pewien w 100% i dalej bedzie to kiepska ramowka jak ma to miejsce dotychczas spojrzcie chociazby na rekalmy firm z regionu emitowane na antenie TVP3 rece opadaja czy na podkarpaci nie ma dobrej firmy reklamowej Owszem sa ale nie ma ludzi ktorzy by sie tym zajeli...........

21.06.2006 11:24:15
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Cytat:
Zastanowcie sie czy w TVP miał by racje bytu taki program ja wam odpowiem NIE z prostej przyczyny nikt z zarządu by sie na to nie zgodził Była owszem kiedys Szopka Noworoczna czy cos w tym stylu ale tam politycy i iinni znani wpłuwowi [majacy kase] ludzie nie byli w taki sposob hmm osmieszani?.

Ech, i to boli. Że TVP nie umozliwia zwykłej satyry i krytyki obozu rządzącego. Póki co jeszcze się to udaje TVP2, którą lubie bardziej. Ogólnie - wg mnie TVP1 ma być stacją informacyjną, z nastawieniem na jezyk PROSTY, zrozumiały, czytelny po prostu dla statystycznie przeciętnego Polaka... Ma tu miejsce polityka, co się dieje w państwie, uroczystości, SEJM, taki monitor jakby powiedzieć. TVP2 powinna zająć się rozrywką, publicystyką, wychowaniem i młodzieżą. Np. Panorama powinna zastąpic Wiadomości na TVP1. Oszczędność czasu i pieniędzy Smile Po co powstał kanał TVP Kultura, dostępny tylko cyfrowo? Wrzucić go do TVP2, wycisnąć smaczny sok i pokazac ludziom.

Cytat:
spojrzcie chociazby na rekalmy firm z regionu emitowane na antenie TVP3

i tak jest lepiej niż 5 lat temu Smile

21.06.2006 12:59:22
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: