Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 Następna > Ostatnia »
Afera Taśmowa
AutorWiadomość
grzenio

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 1,393

Falkhor napisał(a):
Staje się to wszystko zbyt emocjonalne - zdrowy rozsądek i obiektywna, chłodna ocena schodzi na plan dalszy...

Nie ma obawy :!: Bulterier Kurski już siedzi w zaciszu gabinetu i obmyśla plan kontrataku. W przeciwieństwie do Macierewicza który lubi najpierw coś "chlapnąć" zanim pomyśli, jego plan będzie przemyślany. Mieliśmy zresztą próbki jego aktywności.

02.10.2006 18:43:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Sleepwalker

*

Portfel: 153

Wszędzie PIS widzi agentów itp. Przecież kiedyś były inne czasy nikt nie wiedział, że w Polsce komunizm padnie.

04.10.2006 20:04:09
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Sleepwalker

*

Portfel: 153

Wszędzie PIS widzi agentów itp. Przecież kiedyś były inne czasy nikt nie wiedział, że w Polsce komunizm padnie.

04.10.2006 20:04:09
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
grzenio

*

A w jaki sposób afera taśmowa wpłynęła na wyborców PiS-u w naszych okolicach? Wygląda na to że się podzielili w opiniach.

Cytat:
- Wierzę w PiS, tak jak w Boga wierzę. Teraz wszyscy ich atakują, bo oni chcą zrobić w Polsce porządek - mówi starszy mężczyzna z Czarnej k. Łańcuta. W ostatnich wyborach w gminie na partię braci Kaczyńskich głosowało ponad 75 proc. ludzi. Dziś część jest rozczarowana.

Pojechaliśmy do Czarnej, żeby sprawdzić, jak rządy PiS i ostatnia afera z ''taśmami prawdy'' są oceniane w gminie, która tak jednoznacznie poparła polityków tej partii w wyborach. Z gminy wywodzi się też poseł Kazimierz Gołojuch należący do PiS.

Okazuje się, że po roku od wyborów ludzie są trochę podzieleni. - Głosowałam na PiS. Dalej wierzę w ten rząd - mówi Anna Bucka, która prowadzi w Czarnej niewielkie gospodarstwo. - Jestem katoliczką, rząd jest katolicki. A telewizji nie bardzo ufam. Nie wiem, jak było z tymi taśmami. Coś prawdy w tym jest, ale nie do końca.

Bucka mówi, że obecna ekipa wyciąga Polskę z bagna i nie da się wszystkiego zrobić od razu. Jednak nie wszyscy tak uważają. Inni mówią, że przed wyborami PiS obiecywał uczciwe państwo i miejsca pracy. Teraz tego nie ma.

- Gdyby mieli czyste sumienie w sprawie rozmów z panią Beger, to by się tak nie tłumaczyli. Głosowałam na nich, ale dziś jestem rozczarowana. Myślałam, że jak będą rządzić, to będzie praca - mówi 25-letnia Maria, córka pani Buckiej.

Twardo za PiS-em obstają w Czarnej ludzie starsi. W większości nie chcą podawać nazwisk. - Jeszcze żadnego rządu tak w Polsce nie atakowali. Oby to przetrzymali, choć boję się, że nerwowo nie wytrzymają - denerwuje się starsza pani, spotkana obok sklepu.

Na partię braci Kaczyńskich głosował też Tadeusz Haładyj, z zawodu malarz. Teraz jest przed emeryturą. - To fakt, że atakują ich z każdej strony. Ale nie powinni tak negocjować, jak z Renatą Beger. Trochę jestem zawiedziony całą sytuacją - mówi Haładyj. - Muszę się zastanowić, czy w wyborach samorządowych zagłosuję tak samo.

Super Nowości z dnia 04_10_2006

04.10.2006 21:03:22
grzenio

*

A w jaki sposób afera taśmowa wpłynęła na wyborców PiS-u w naszych okolicach? Wygląda na to że się podzielili w opiniach.

Cytat:
- Wierzę w PiS, tak jak w Boga wierzę. Teraz wszyscy ich atakują, bo oni chcą zrobić w Polsce porządek - mówi starszy mężczyzna z Czarnej k. Łańcuta. W ostatnich wyborach w gminie na partię braci Kaczyńskich głosowało ponad 75 proc. ludzi. Dziś część jest rozczarowana.

Pojechaliśmy do Czarnej, żeby sprawdzić, jak rządy PiS i ostatnia afera z ''taśmami prawdy'' są oceniane w gminie, która tak jednoznacznie poparła polityków tej partii w wyborach. Z gminy wywodzi się też poseł Kazimierz Gołojuch należący do PiS.

Okazuje się, że po roku od wyborów ludzie są trochę podzieleni. - Głosowałam na PiS. Dalej wierzę w ten rząd - mówi Anna Bucka, która prowadzi w Czarnej niewielkie gospodarstwo. - Jestem katoliczką, rząd jest katolicki. A telewizji nie bardzo ufam. Nie wiem, jak było z tymi taśmami. Coś prawdy w tym jest, ale nie do końca.

Bucka mówi, że obecna ekipa wyciąga Polskę z bagna i nie da się wszystkiego zrobić od razu. Jednak nie wszyscy tak uważają. Inni mówią, że przed wyborami PiS obiecywał uczciwe państwo i miejsca pracy. Teraz tego nie ma.

- Gdyby mieli czyste sumienie w sprawie rozmów z panią Beger, to by się tak nie tłumaczyli. Głosowałam na nich, ale dziś jestem rozczarowana. Myślałam, że jak będą rządzić, to będzie praca - mówi 25-letnia Maria, córka pani Buckiej.

Twardo za PiS-em obstają w Czarnej ludzie starsi. W większości nie chcą podawać nazwisk. - Jeszcze żadnego rządu tak w Polsce nie atakowali. Oby to przetrzymali, choć boję się, że nerwowo nie wytrzymają - denerwuje się starsza pani, spotkana obok sklepu.

Na partię braci Kaczyńskich głosował też Tadeusz Haładyj, z zawodu malarz. Teraz jest przed emeryturą. - To fakt, że atakują ich z każdej strony. Ale nie powinni tak negocjować, jak z Renatą Beger. Trochę jestem zawiedziony całą sytuacją - mówi Haładyj. - Muszę się zastanowić, czy w wyborach samorządowych zagłosuję tak samo.

Super Nowości z dnia 04_10_2006

04.10.2006 21:03:22
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Jestem przekonany, że co by się nie działo - owa afera MUSI wpłynąć na wyborców - także tych, którzy trwale byli za PiSem. Sondaże się na pewno zmienią, a w cytowanym wyżej artykule - posady elektoratu Prawa i Sprawiedliwości na pewno się zatrzęsły i coś się z nich ukruszy.

Chociaż patrząc jak najchłodniejszym okiem - to polski elektorat bardzo trudno przewidzieć... Aby się te zmiany nie roztopiły i nie rozeszły gładko po kościach, przydałby się kolejny wstrząc polityczny.

05.10.2006 09:36:37
lukascompl

*

Portfel: 149

No i umorzyli sprawę która miała wykazać pewien schemat rządów PiS-u- utrzymać władzę mimo wszystko- nawet za cenę rozbicia koalicjanta, i spozyciu resztki przystawek.

23.06.2007 17:41:22
maciej
Administrator
*

Reputacja: 4
Portfel: 1,286

Logiczne, że umorzono. Każdy wie, że handel był za czasów tego rządu jak i wszystkich poprzednich... żadna nowość. Smile
W taśmach nie było w zasadzie żadnych szczegółów, a same nieprecyzyjne ogóły z których zrobiono wielką aferę...

było jest i będzie tak w każdej władzy Smile

Pozdrawiam Maciej
23.06.2007 18:28:03
lukascompl

*

Umorzyła prokurtatura bo to byłby wstyd dla tej szacownie panującej koalicji że tak powiem rządzącej hehheheh

23.06.2007 18:31:12
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,304

lukascompl,

Cytat:
Umorzyła prokurtatura bo to byłby wstyd dla tej szacownie panującej koalicji że tak powiem rządzącej hehheheh

podaj z jeden przykład...

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
23.06.2007 19:34:57
lukascompl

*

levi napisał(a):

A wicepremier Lepper który naigrywa się z wezwań do sądu, albo jego kolega z ław sejmowych oskarżany o płatny seks za stanowisko ?

24.06.2007 10:17:22
levi'
Moderator
*

lukascompl,

Cytat:
Umorzyła prokurtatura bo to byłby wstyd dla tej szacownie panującej koalicji że tak powiem rządzącej

levi',

Cytat:

lukascompl,

Cytat:
A wicepremier Lepper który naigrywa się z wezwań do sądu, albo jego kolega z ław sejmowych oskarżany o płatny seks za stanowisko ?

hmmm ale posta wyżej pisałeś o jakiś umorzeniach...a z tego co wiem to w tych przypadkach postępowanie się nadal toczy :!: więc kiepski przykład kolego - nie udało się =D

szukaj dalej...

24.06.2007 21:51:44
lukascompl

*

levi napisał(a):
więc kiepski przykład kolego - nie udało się

To jest przykład lekceważenia prawa jaki dzieje się na szczytach koalicji- a wystarczy przypomnieć sprawę z funkconariuszami którzy wozi wieśmaki, o bzdurach billbordowych Kurskiego- bulteriera, o innych podejrzeniach.....

25.06.2007 16:45:13
levi'
Moderator
*

dobra dobra ale to raczej są niedociągnięcia i głupie pomysły zapyziałych jednostek a nie notoryczne łamanie prawa...

25.06.2007 17:21:44
maciej
Administrator
*

Portfel: 1,286

lukascompl napisał(a):
A wicepremier Lepper który naigrywa się z wezwań do sądu

Oj wprowadzasz nas w błąd taki jak pewna stacja tv Animatedwink

Sprawa sądowa, która rzekomo jest mu przedstawiona odbywa się normalnie, W sadzie przedstawił dokument w którym jasno jest napisane że sprawa może toczyć się bez jego osobistego udziału, więc wszystkie procedury zostały prawidłowo zrealizowane.

Pozdrawiam Maciej
25.06.2007 17:45:26
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: