Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
A. Chylińska - macierzyństwo to ściema!
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
A. Chylińska - macierzyństwo to ściema!

Artkuł z Interia.pl, Machina.plLINK
Autor - A. Chylińska, cenzura - redakcja Interia.pl

Cytat:
Ja wiem, że Machina to nie jest miesięcznik dla początkujących matek. Ja wiem, że powinnam o popkulturze, o artystach, o płytach, o przeżyciach natury wyższej, ale obecnie to niemożliwe. Ni ch**a! Pisze Agnieszka Chylińska.

Ja jestem w szoku, jestem kontuzjowana i niech mi panowie Metz z Beliną wybaczą, ale ja z pyskiem wypłowiałym, mózgiem otępionym jedną godziną snu na dobę, z cyckami zaropiałymi jak po jakiejś supersesji sado maso, z wielką pieluchą między nogami, ja obecnie nie mogę inaczej i o czym innym. Muszę to napisać, muszę to z siebie wypluć, muszę to opisać, bo jakoś wcześniej z takim opisem się nie spotkałam i może gdybym wiedziała...

Cytat:
Dlaczego mamiono mnie opisami fantastycznych przeżyć, wręcz erotycznych, podczas karmienia piersią, gdy tymczasem okazało się , że bezzębny dziamdziak może zmasakrować suty w try miga i domagać się co godzinę dalszej masakry, więcej krwi...

Cytat:
Ciekawe... I na czym miało polegać "wzmocnienie i rozkwit związku, gdy pojawia się dziecko", jeśli jedyne co mam do powiedzenia mojemu chłopakowi od miesiąca to: przynieś-wynieś-pozamiataj, nie rób tego tak, możesz mi pomóc?, a może ty go przewiniesz?, nie wk**wiaj mnie, to twoje dziecko, a to se go bierz, nie rozdwoję się, możesz tu łaskawie przyjść?

Hmmmmmmmmmmm... Artykuł co najmniej zastanawiający, jak dla faceta, szczerze przyznam. Dawno już nie widziałem tak dosadnej relacji z bycia niezadowoloną matką... I nie wiem, czy wynika to z czytania złych stron w poradnikach, a może nie doczytywanie ich do końca, czy też ogólnie jakieś pechowe czytanie tylko cukeirkowych artykulików o cudzie bycia mamą... Czegoś nie rozumiem Smile

Co o tym myślicie?

02.10.2006 13:05:17
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Portfel: 1,829

Wedlug mnie macierzynstwo nie jest sciema... jest przeznaczeniem kobiety, kazda kiedys marzy zeby miec dzidzisia, opiekowac sie nim, patrzec jak rosnie. Wiem ze okres ciazy jest trudnym okresem, gdy dziecko sie narodzi tez stale trzeba sie nim zajmowac, ale mysle naprawde moze byc to przyjemne, sam usmiech takiego dzidziucha moze zrechabilitowac mlodej mamie taki bol przy karmieniu.

Wiem od kolezanki ze po porodzie czesto pojawia sie chwilowa niechec do dziecka...
trwa ona zazwyczaj pare dni, trudno jest zaakceptowac fakt ze jestesmy mamami i kazdy krok w przyszlosc bedzie krokiem z dzidziusiem, hmm moze przerazajace moze nie... mysle ze w glebi duszy kazda kobieta tego pragnie.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
02.10.2006 16:13:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
magdaaa

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 524

To na pewno jest bardzo trudne, szczególnie jak pojawia sie pierwsze dziecko, świat przewraca się do góry nogami, spada na nas ogromna odpowiedzialność i wiadomo że to nie dzieje sie bezboleśnie. Jednak myślę, że te wszystkie cierpienia rekompensuje patrzenie na człowieczka, któremu dało sie zycie, który zyje dzięki nam Smile I w końcu patrzy się na dziecko jako na owoc miłości i widzi się w nim cechy, które odziedziczyło od swego ojca ( matki ) - osoby którą sie kocha i to chyba jest najpiękniejsze w tym wszystkim Smile

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
02.10.2006 18:04:49
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Portfel: 16,128

iwcia,

Cytat:
jest przeznaczeniem kobiety, kazda kiedys marzy zeby miec dzidzisia

Ekhem. Nie mogę się z tym zgodzić. Z pewnością tyczy się to większości, ale nie wszystkich kobiet. niektóre po prostu nie mają tak skonfigurowanego genomu, aby obudzić w sobie prawdziwy instynkt macierzyński. Niektóre takie po prostu są, innym szansę na ten dar zabrało dzieciństwo lub jakieś traumatyczne przezycie... Albo świadomy wybór, który z czasem potrafi zagłuszyc i wykorzenić chęći zdolnośc bycia dobrą mamą.

A sztuka to trudna... Od poczęcia Tongue do mniej więcej 18-20 lat Smile A prawda i tak jest taka, że rodzice zawsze pozostaną rodzicami, a ich dziecko... ich dzieckiem Smile

02.10.2006 18:21:02
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
magdaaa

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 524

Ja myślę, ze każda kobieta posiada w sobie instynkt macierzyński, tylko u każdej budzi sie on w różnym wieku. Czasem ten instynkt obudzi się w wieku, w którym na macierzyństwo jest za póżno. Czasami nie ma instynktu, ale los obdarza potomkiem. I m.in. dlatego kobieta ma 9 miesięcy na przygotowanie do roli, która na nią czeka. Przez ten czas naprawdę w kobiecie zachodzą duże zmiany i wtedy instynkt macierzyński się odzywa Smile
Ja i tak myslę, ze to wszystko jest piękne nawet jeśli okupione jest cierpieniem Smile

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
03.10.2006 13:02:01
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: