Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
29.08.2007 Ukradziony koń pojechał pod Tarnów...
29.08.2007, 08:49:24
29.08.2007 Ukradziony koń pojechał pod Tarnów...
Cytat:Koń skradziony w Rogóżnie odnalazł się pod Tarnowem. Policjanci przekażą odzyskanego czworonoga właścicielce.

Uwagę podróżni jadących drogą E-40 pomiędzy Łańcutem i Przeworskiem przyciąga charakterystyczny punkt gastronomiczny, gdzie dodatkowo można zaopatrzyć w wiejski chleb. Ozdobą tego punktu był koń, wykonany z drewna, naturalnej wielkości. Taki właśnie czworonóg skusił przejeżdżającego kierowcę Peugeota Boxera, który wraz z jadącymi z nim mężczyznami, załadował go do samochodu i zabrał do domu pod Tarnowem. Właścicielka wyceniła wartość ozdoby na 500 zł.

Policjanci poszli tropem konia, odnaleźli go i zwrócą właścicielce z Łańcuta.

Widzowie westernów zapewne doskonale pamiętają, co w realiach Dzikiego Zachodu czekało koniokrada. W naszych realiach prawnych czeka go dochodzenia i rozprawa sądowa za kradzież.
Źródło - KPP Łańcut

W pierwszej chwili myślałem, że idzie o prawdziwego konia, ale okazało się, że chodzi o trochę innego Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ciekaw jestem, jak odnaleziono tego konia... numery rejestracyjne ktoś zapamiętał? Fuks, że się odnalazło Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji PS. Z drugiej strony ukryć konia... w samochodzie... Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
29.08.2007, 12:28:22

Tez myślałam, że chodzi o prawdziwego konia, ale prawdziwego to nie tak łatwo ani ukraść, ani zapakować do samochodu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Do przewozu koni służą specjalne przyczepy, do których oczywiście nie każdy koń chce wejść i czasem nieźle trzeba się namęczyć.
Drewniany koń nie protestował jak go zabierali, ale jak się zmieścił? :O Przecież był naturalnej wielkości :sweet: Chyba, że to kucyk był... Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
29.08.2007, 13:35:30

Gothka =), O ile mnie pamięć nie myli, to nie był tak niski jak kucyk, ale gabarytowo na dorodnego rumaka tez nie pretendował. Fakt jednak - po co to kraśc było? :O Ciekawe, czy kradzieje byli tak do końca trzeźwi Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
29.08.2007, 13:40:00

Cytat:Fakt jednak - po co to kraśc było? :O
Cóż, niektórzy lubią sobie takie rzeźby w ogrodach stawiać. Niedaleko mnie jest taki mały ogród zaraz przy drodze, ale jest tam jeleń, sarna, sowa na drzewie i inne leśne zwierzęta, a stopą nie ma gdzie stanąć Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
29.08.2007, 19:35:50

Cytat: Ciekaw jestem, jak odnaleziono tego konia... numery rejestracyjne ktoś zapamiętał?
Podobno koń dzwonił z płaczem do właścicielki =D
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy