Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
2020 - Rokiem śmierci Internetu
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 0
2020 - Rokiem śmierci Internetu

Cytat:
Internet zbliża się do swoich granic - powiedział Yoshihiro Onishi, zastępca dyrektora w ministerstwie komunikacji. Nowa sieć będzie według niego niezbędna w roku 2020.

Nad Internet2 pracuje ponad 200 uczelni, instytucje rządowe oraz prywatne firmy takie jak Cisco Systems czy Sun Microsystems. Jak łatwo się domyślić, bycie jednym z współtwórców następcy internetu niesie za sobą same korzyści.

Dopiero po kilku latach Internet2 odniósł pierwszy spektakularny sukces - wiosną 2004 udało się osiągnąć transmisję danych na poziomie 6,25 Gb/s. Trzy lata później Japończycy podnieśli poprzeczkę osiągając szybkość 9,08 Gb/s. Bardzo możliwe, że właśnie dlatego postanowili pożegnać się ze swoimi zagranicznymi kolegami i samemu stworzyć następcę internetu.

Plotki głoszą, że Internet2 wystartuje w okolicach roku 2012-2013, wraz z następcą Visty.

Źródło - Wiadomości w Interia.PL

Wow... To znaczy 'wow' dlatego, że to aż tak późno Tongue Sądziłem, że trochę prędzej. Ale do rzeczy - siec o transferze 6,25 Gb/s (gigabitów)... 9... a moze i więcej? Ech, co by to się działo Smile

Mnie interesuje także to, że ma to być TAŃSZY net. I powszechny.

Co Wy na to? Smile

29.08.2007 10:49:59
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 2

Tańszy i powszechny!! Biggrin

Internauci by się cieszyli ale czy to nie doprowadzi do tego że jeszcze więcej rzeczy będzie można załatwić nie ruszając się w domu? Powstaną nowe, lepsze ciekawsze gry itd?

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
29.08.2007 11:59:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Megg, na pewno ciekawse GRY Smile Boooo więcej ludzi będzie mogło w nie porać bez lagów (opóźnień). Zmieni się handel - będziesz mogłą kupować filmy w necie i szybko je sobei ściągać, tak samo płyty z muzyką - CENY polecą na łeb na szyję. OBY Tongue Do tego jeszcze komunikacja - wideorozmowy przede wszystkim Smile Dlatego dobrze Japończycy mówią - tu trzeba wymienić chyba wszystko, bo obecne serwerownei nie wytrzymałyby TAKIEGO ruchu...

29.08.2007 12:05:32
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Gothka =)
Moderator
*

Reputacja: 0

I już nikt nie będzie wychodził z domu skoro wszystko będzie można załatwić przez Internet. Ludzie będą obracać się w wirtualnym świecie Sieci tak jak dotychczas żyli w prawdziwym realnym. Internet zastąpi prawdziwe życie i ludzie zapomną jak to jest żyć naprawdę. Cena postępu?

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
29.08.2007 12:51:09
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), Może nie aż tak tragicznie? Fajnei by było, jakbysmy mogli zaoszczędzić czas z kolejek w tkai sposób, aby miec go więcej na swoje milsze sprawy?

29.08.2007 13:37:18
Megg
Moderator
*

Reputacja: 2

Taaak.. jeszcze żeby pracować w domu, uczyć się w domu.... Siłownie i baseny będą zarabiać, nowe cud diety Tongue mi sie to podoba. Wyobraźcie sobie... iść przez miasto a tu brak praktycznie ruchu tylko firmy kurierskie, listonosze, patrole policji... spacesrki, cisza... Smile

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
29.08.2007 13:47:13
Gothka =)
Moderator
*

Hehe Dużo ludzi będzie nieopalonych, bo wszyscy internauci będę tylko w domach siedzieć przed komputerem i będą myśleć, że słońce to taka wielka żarówka :lol-sweat:
Jak człowiek nie będzie miał potrzeby wyjść z domu żeby coś załatwić, to nie będzie wychodził.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
29.08.2007 14:00:19
Falkhor
Administrator
*

Megg, Heeej, a ja mysle, że wtedy byłby ciekawszy ruch na mieście - mniej ludiz by gdzies pędziło Smile Sprawy można sprawnei załatwić przez net, to oznacza mniej kolejek, mniej pyskatych pań w okienkach... Wg mnie po prostu więcej czasu dla siebie. TYLE tylko, e trzeba być na tyle mądrym, by nie zapaśc się w sieć...

Gothka =), ja lubię wyjść z domu po to tylko, aby się przespacerować, odwiedzić kogoś, odetchnąć świezym powietrzem, pograć w piłkę, rowerek... Znam MNSÓTWO rzeczy, które wolałbym szybko przepchnąć przez neta a zaoszczędzony czas przeznaczyć na spotkania ze znajomymi Smile W REALU Biggrin

29.08.2007 14:14:08
Padlinka

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1

a ja jakos barzdie zblizam sie do zdania GOTKHI . nie lbie zalatwiac spaw przez internet , woel je zalatwiac sama . w koncu zakupy np. sukienki sa o wiele wiele przyjemniejsze i trafione niz te w internecie

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
29.08.2007 15:38:42
Falkhor
Administrator
*

Padlinka, Ajajaj Smile na pewno CZĘŚC rzeczy nie da się zrobić za pośrednictwem sieci. Np... kupić buty Tongue No po prostu trzeba je przymeirzyć Smile A 'zdrowi ludzie' zawsze będą woleli spotkać się przy realnym pifffku niż przy wirtualnym na czacie Tongue

29.08.2007 21:06:06
SunShine

*

Ale supeeer!!! Ah czekałam na to od zawsze!! Żyć nie umierać z takim transferem :sweet: Tylko kiedy to będzie w tej mojej dziurze Sad

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
30.08.2007 09:08:57
Falkhor
Administrator
*

SunShine, Spoko spoko Animatedwink To trochę głupia sprawa, ale najczęściej jest tak, że jak wzrasta możliwość transferowa sieci, to wzrasta wielkość plików, które trzeba przesłać Tongue

30.08.2007 09:50:16
SunShine

*

A tam przynajmniej radia internetowego nie będzie mi przycinać Tongue ale przeraziłam się nie na żarty pierwszy raz czytając temat myślałam że jakaś globalna awaria i nie będzie internetu a tu prosze będzie i to jeszcze lepszy Biggrin
Ja i tak nic nie ściągam bo nie wolno Tongue ale forum będzie się szybciej ładowało Animatedwink

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
30.08.2007 11:54:17
maciej
Administrator
*

Reputacja: 5

SunShine napisał(a):
Tylko kiedy to będzie w tej mojej dziurze

Ta szybkość nie tak szybko Animatedwink
Ale w ciągu kilku lat na terenie gminy będzie dostępny Wimax, który będzie darmowy dla całego regionu. Smile Ale nie ma co oczekiwać takich transferów hyhy

Pozdrawiam Maciej
30.08.2007 12:59:57
SunShine

*

A to jak darmowy to może być Smile i tak chyba mało kto przebije mój niski transfer Biggrin no chyba że okimaxim. Tylko ja nie należe do gminy łańcut Tongue

30.08.2007 16:33:25
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

Impregnaty pozycjonowanie stron napisy do filmow pozycjonowanie stron Torby papierowe