Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
20.08 i 17.09 - Oddaj krew!
12.08.2007, 16:30:20

Kiwi napisał(a):Wystarczajaco dokładnie opisałam czy o czymś zapomniałam ??

Jakie przykładowe pytania są w tej ankiecie ?
jeżeli ktoś pamięta, prosze o wypisanie ich Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
12.08.2007, 17:09:52

Kuru, oj tego jest dużo.

Ale takie przykładowe:

Kiedy ostatnio oddawałeś/aś krew?
Czy kiedykolwiek chorowałeś na choroby (np. żółtaczka)?
Czy w ciągu ostatniego roku(?) robiłeś sobie tatuaż, kolczyka, miałeś operację, miałeś zabieg stomatologiczny?
Czy w latach 1980-89 przebywałeś na terenie Wielkiej Brytanii? (chodzi o możliwość zarażenia się BSE)
Czy przyjmujesz jakieś leki? (tam są wypisane i ty zaznaczasz które przyjmujesz lub nie)
Czy byłeś narażony na zarażenie chorobami takimi jak żółtaczka, HIV itp.?

Dla kobiet:
Czy jesteś w ciąży lub byłaś ostatnio.
Czy miesiączkujesz? Jeśli tak to kiedy ostatnio.
itp.

Oczywiście pytania na ankiecie nie brzmią tak samo jak powyższe ale to jest coś w tym stylu. Na wiekszość powinieneś odpowiedzieć NIE. Ale ta ankieta nie jest taka straszna. Zajmuje ok. 5-10 min. dla tych co oddają krew pierwszy raz, a dla weteranów (takich jak ja :] ) to potrzeba 1-2 minutki i gotowe.
Ale jak chcesz się przekonać to jedź do krwiodawstwa. Polecam Rzeszów, bo kiedy Ci tylko pasuje możesz oddać. Ale w Łańcucie też nie jest źle ale niestety tylko raz w miesiącu.
Nie zapomnij dowodu osobistego Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy