Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
2 minuty spóźnienia = zakaz wstępu na maturę
AutorWiadomość
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 1,286

Ministrer Edukacji wstawił sie za spóźnialską Roksaną, Ciekawa jaka będzie decyzja OKE.

Cytat:
Roksana uczennicą była średnią, problem miała jedynie z punktualnością. - Tylko w klasie maturalnej 25 spóźnień odnotowanych w dzienniku. Poza tym kilkadziesiąt nieusprawiedliwionych nieobecności na pierwszych bądź ostatnich lekcjach - mówi dyrektorka liceum.

Cytat:
Minister podkreśla, że Roksana spóźniła się "nieznacznie".

- Egzamin rozpoczynał się o godz. 9, ale uczniowie mieli być w szkole już o 8.30. Roksana przyszła dwanaście po dziewiątej, czyli 42 minuty po czasie. A prawo mówi: termin dodatkowy przysługuje tylko tym, którzy się spóźnili albo nie przyszli na egzamin z przyczyn losowych. Czyli, gdy ktoś rękę złamie albo autobus się popsuje. W tym roku mieliśmy dwa takie przypadki. Obie osoby dostały dodatkowy termin w czerwcu.

A jak tłumaczyła spóźnienie Roksana?

- Nie uzasadniała. Od dyrektora jej szkoły wiem jednak, że wcześniej spóźniała się na lekcje. Potwierdziła to także matka Roksany. Nawet odwołanie dziewczyna złożyła po terminie. Miała dwa dni, a przyniosła je do komisji czwartego czy piątego.

Więcej o sprawie na gazeta

Moim zdaniem jednoznacznie wynika, że była nieodpowiedzialna.

Pozdrawiam Maciej
15.05.2007 19:09:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Demonesssa

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 395

maciej, czytalam gdzies ze ty sam jestes mistrzem spozniania sie wiec przyganial kociol garnkowi

spoznienie sie nigdy nie jest taktowne trudno sa tacy ludzie ALE na takim egzaminie????? komisja nie tyle powinna przymklnac oko tylko zoabcyzc czy stalo sie to losowo to raz a dwa czy faktycznie moglo zaklocic przebieg egzaminu

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
16.05.2007 08:04:42
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,541

Jesli przyszla 12 po 9:00 to moglo by zaklocic - wchodzac na sale napeno polowa osob i (jak nie wiecej) oderwalo by sie od pracy. Powinna dostac inny termin (czerwiec) i po sprawie Smile

16.05.2007 08:41:38
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

ale powinna dostać ten termin. A tu sie zanosi że nie dostanie i będzie miała nie zaliczone :/ współczuje jej. Sama się czasami spóźniam no ale na matre już sobie pilnowałam Animatedwink

16.05.2007 09:34:01
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
maciej
Administrator
*

Portfel: 1,286

Demonesssa napisał(a):
maciej, czytalam gdzies ze ty sam jestes mistrzem spozniania sie wiec przyganial kociol garnkowi

Zdarza mi sie spóźnić na coś mniej ważnego, to fakt. Ale na coś co wiąże sie z moja przyszła kariera, życiem itp nie pozwolił bym sobie Smile A matura hmm uważam ze jest ważna. W jej wieku nawet bardzo ważna Smile

Myślę, ze na pewno dostanie ten dodatkowy termin, za dużo media narobiły szumu Smile

Pozdrawiam Maciej
16.05.2007 10:40:34
Demonesssa

*

Portfel: 395

chyba ten czerwiec to najlepszy pomysl ze wszystkich bo i ona ma dobrze i w sumie komisja wyszla jako tako

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
16.05.2007 14:15:52
Falkhor
Administrator
*

Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Heh Smile komisja wyszłą na konsekwentnie wyrachowaną Tongue a ministerstwo na... dające się ugiąć Tongue

16.05.2007 16:02:03
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
lukascompl

*

Portfel: 149

i bardzo dobrze- zawsze się cos może stac w czasie drogi- dlatego należy przybywać wczesniej- juz nie mówiac o maturze, gdzie trzeba się na chwile odstresować zająć miejsce i wylosować miejsce gdzie się będzie pisać taki pierwszy ważny egzamin ehh

20.06.2007 22:04:30
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: