Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
17.10.2007 100-lecie Koła Gospodyń Wiejskich w Handzlówce
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
17.10.2007 100-lecie Koła Gospodyń Wiejskich w Handzlówce

Cytat:
W programie:

Start - godz. 14.00 - Msza Św. w kościele parafialnym

- Zwiedzanie muzeum
- Przemarsz do świetlicy Ośrodka Kultury
- Przemówienia
- Prelekcja "Aktywność społeczna mieszkańców wsi i wykorzystanie jej form do działań na rzecz rozwoju i budowania społeczności obywatelskiej"
- Część artystyczna w wykonaniu zespołów Centrum Kultury Gminy Łańcut.

Źródło - Gmina Łańcut

Koła Gospodyń Wiejskich niejednokrotnie spotykają się z nieuzasadnioną krytyką, żartami, niewybrednymi komentarzami. Dlaczego? Bo zapewne większość z tych, którzy sobie z KGW żartują nie mają pojęcia, czym ta 'formacja' się zajmuje... w przypadku Handzlówki - z powodzeniem - już od 100 lat!

Gospodynie nie zajmują się tylko kucharzeniem, chociaż wiele czasu w kuchni spędzają, aby cieszyć męskie podniebienia i zgotować strawę tak dla dużych jak i małych. Kuchni nie dość - gospodynie podśpiewują, przygwizdują i śpiewają, wyszywają, tworzą... słowem - nadają w silnym stopniu charakter wiejskiemu kolorytowi kulturalnemu.

Warto więc się wybrać i nawet oklaskami podziękowac im za wiele lat pracy na rzecz innych Smile

16.10.2007 10:03:23
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Jaruszczow

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 585

ja bardzo dobrze wiem czym sie zajmują i zajmowały na przestrzeni 100 lat Smile przepisywałem referat który był odczytywany na tej imprezie Smile

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
18.10.2007 21:10:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Jaruszczow, To moze jakaś relacja? Co się tam działo? A moze był jakis poczęstunek? Żadnych fot nei zrobiłeś?? Cool

19.10.2007 09:10:48
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 335

Jaruszczow, wklej go tu

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
19.10.2007 09:14:35
Jaruszczow

*

Reputacja: 0
Portfel: 585

relacja może będzie w GGŁ... ale jak będę miał czas to spróbuje coś naklikać na ten temat... tylko muszę podpytać uczestniczki/organizatorki... bo ja nie brałem udziału w uroczystościach... dojechałem dopiero po zakończeniu żeby posmakować wypieki Smile

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
20.10.2007 11:00:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Jaruszczow, O żesz Ty, wjazd na impreze 'na sępa'? Tongue To nam chociaż rzuć sprawozdanie Animatedwink Jakis ochłap Animatedwink I co tam było do wszamania?? :sweet:

20.10.2007 20:10:13
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: