Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
16.11.2007 Zabójczy i nielegalny alkohol w Soninie
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
16.11.2007 Zabójczy i nielegalny alkohol w Soninie

Cytat:
[center] [/center]

Łańcuccy policjanci prowadzący czynności w sprawie nagłego zgonu młodego mężczyzny, który miał miejsce końcem października br., ujawnili fakt nielegalnego handlu alkoholem. Procederem tym parał się mieszkaniec Soniny. Podczas przeszukania jego posesji znaleziono kilkadziesiąt litrowych butelek piwa i papierosy bez polskich znaków akcyzy, które, rzecz jasna, zostały zatrzymane. Zabezpieczono także, w poczet grożącej mu kary, samochód osobowy.

W tym tygodniu dokonano kolejnego przeszukania u tego samego mężczyzny. Powodem tej czynności było wyjaśnianie przyczyn kolejnego nagłego zgonu. Brat zmarłego wskazał miejsce, gdzie obydwaj kupowali alkohol. Był to ten sam dom w Soninie. Policjanci ponownie znaleźli butelki z alkoholem oraz kilkadziesiąt kartonów papierosów, wszystko bez polskich znaków akcyzy.

Policjanci pracują teraz nad wyjaśnieniem skali całego procederu.

Źródło tekstu i fotografii - KPP Łańcut

Aż dwie osoby przypłaciło życiem konsumowanie alkoholu z tego źródła. Czy będzie mowa o doprowadzeniu do śmierci? Nieumyślnym zabójstwie? Czy po prostu efekcie spożycia skażonego alkoholu 'niby' pitnego?

17.11.2007 07:51:19
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Padlinka

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1
Portfel: 1,431

taa glosno sie na wiosce zrobilo i nie fajnie . ale prawda jest taka ze nie tylko u nas tocza sie takie sprawy i nie tylko w Soninie sprzedaja taki alkohol . tylko ze widocznie ludziom nie wystarczylo sprezdawac z malym zyskiem dobrego alkoholu tylko musieli oszukiwac ;/ i efekt jest

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
17.11.2007 10:29:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Lusi

Reputacja: 0
Portfel: 11

Jednak najbezpieczniej jest taki towar kupować w sklepie....Słyszałam że chłopak który zmarł na CPNie w Soninie udławił się własnymi wymiotami :/ A chłopaki którzy z nim pili na początku myśleli że udaje a potem jak zauważyli, że chłopak się naprawdę dusił to dali nogi za pas... Nie wiem ile ma to w sobie prawdy... Ale coś na pewno jest czy na tej wiosce można spotkać samych ŻULI ??

Każda historia siedzi w nas...Tworzysz ją Ty...Tworzy ją czas...
27.11.2007 01:36:28
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

nie rozumiem tego ... 15 zł i jest poł litra wodki... czy to drogo????

Sonina to w ogóle masakra jest, pełno chuliganów itp....

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
27.11.2007 10:07:50
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Joy_ride

*

Portfel: 703

Bake napisał(a):
15 zł i jest poł litra wodki... czy to drogo????

jak na wódę z przemytu i w dodoatku 0,5l to trochę drogo

w tesco mozna wódę kupić taniej i to z polmosu łańcut Biggrin ostatnio kupowałem (rok temu) po 12,99 za 0,5l Tongue i zapewne cena się zbytnio nie zmieniła :|

fakt np. ukraińskie wódki sądobrej jakości powiem że nawet bardzo dobrej ale tylko kupowane w porządnych i sprawdzonych sklepach (mowa o sklepach w ukrainie)

bo co innego na ukraińskim bazarze czy też w jakiejś budzie przy granicy gdzie mogą nawet nasikać do butelki, zafoliować i nakleić banderole Tongue

co do sprzedaży wódy, piwa i fajek z przemytu to w okolicach łańcuta można się nieźle zaopatrzyć na święta bożego narodzenia na kilka lat do przodu Tongue tyle towaru jest po domach, piwnicach i stodołach ukrytego Biggrin

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
28.11.2007 13:41:01
Padlinka

*

no ale wiesz Joy_ride, nie akzdemy przemytnikowi wystarczy 15 zł za litr wodki . czesto czuc ja plastikiem ( lub kiedys - o zgrozo- podawano w tv ze przewozono wodkewbakach po benzynie ) . wodka majona , przelewana , dolewana . wiec sie nie dziwic ze truje

Bake, jest tylu samo co w lancucie i na innych wioskach Smile tylko na mniejszym obszarze , wiec widac

28.11.2007 23:16:21
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 785

nie ma jak to polska czysta z monopolowego,ja sie dziwie ludziom co pija takie specyfiki nie wiadomego pochodzenia,ja to bym takiie omija z daleka,kto wie co potem sie moze stac,stracic wzrok czy cos jeszcze innego czy jak w tym przypadku życie,tak wiec jesli juz mamy ochopte sie tak koniecznie napic wybierajmy nasz krajowy alkohol przynajm,niej jest sprawdzony i raczej mamy pewnosc że oprócz kaca na drugi dzien nic nam nie bedzie wiecej dolegac :]

29.11.2007 00:18:36
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

michas, Mysle podobnie. Mnie zamiasta 5 flaszek oślepiającego alkoholu wystarczy jedna krajowa. Problem mają alkoholicy i ci, co moga pić cokolwiek za jak najmniej. A to już jakas patologia.

29.11.2007 11:23:03
tmsiwy

*

Portfel: 14

Lusi napisał(a):
Jednak najbezpieczniej jest taki towar kupować w sklepie....Słyszałam że chłopak który zmarł na CPNie w Soninie udławił się własnymi wymiotami :/ A chłopaki którzy z nim pili na początku myśleli że udaje a potem jak zauważyli, że chłopak się naprawdę dusił to dali nogi za pas... Nie wiem ile ma to w sobie prawdy... Ale coś na pewno jest czy na tej wiosce można spotkać samych ŻULI ??

Chciałbym się ustosunkować jako mieszkaniec Soniny do niektórych słów w tym temacie
"Podobno" prawdą jest że on udławił się własnymi.... i że jego kumple dali nogę. tez mozna zauważyć ze on był nołogowym wiec pewno pił ten "gorszy" alk.

Mamy tu do czynienia z dwoma rodzajami nielegalnego alkoholu "orginalny" z przemytu z akcyzą coprawda ukraińską ale jednak zwykły etylenowy alkohol (swego czasu chodził po 9zł za 0,5L). który jest tak samo niszcząca wątrobe jak i nasza wodka.

I mamy druga sprawę co do kupowania spirytusu tego wożonego z UA w bakach i nawet polskiego kradzionego np z polmosu w Łańcucie który jakby nie patrzec jest "czysty", Ale samo "rozmajanie" go zostawia wiele niejasności jak i ten z baków i ten polski może być majony z różnymi specyfikami zeby zaoszczędzić "np dodatek do płynu spryskiwaczy do samochodu", Który sam miałem nieprzyjemność sporzywac z kolegami jak byłem młody i głupi :/ dosłownie zajeżdząło spryskiwaczem (1L za około 15zł). Więc zwykły żulik napewno to wybierze. A już wogóle masakra jak mają alk metylowy ;/

A w soninie nie ma samych żuli nawet jet ich tak nie dużo jakby się zdawało tylko często widzi sie tych samych Tongue A i huliganów też nie ma dużo przynajmniej ja ich nie widze Animatedwink

Czy naprawde jest jak jest???
04.12.2007 21:53:26
Padlinka

*

wiesz co siwy mi sie wydaje ze mimo wszystko wiekszosc mlodych pije ten tani .

05.12.2007 00:10:50
tmsiwy

*

Portfel: 14

Padlinka napisał(a):
wiesz co siwy mi sie wydaje ze mimo wszystko wiekszosc mlodych pije ten tani .

Tak mi również się tak wydaje oszczędność przedewszystkim ;/

Czy naprawde jest jak jest???
05.12.2007 22:43:43
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: