Odpowiedz  Napisz temat 
12.10.2007 Chciał pracować? Nie, wolał okraść dziecko...
Autor Wiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
nfm: 16,039
12.10.2007 Chciał pracować? Nie, wolał okraść dziecko...

[center] [/center]

Cytat:
Policjanci KPP w Łańcucie ustalili sprawcę kradzieży telefonu komórkowego na szkodę ucznia gimnazjum w Łańcucie. Aparat został odzyskany i zwrócony właścicielowi.

Podczas wczorajszych zajęć uczeń gimnazjum idąc na lekcję wychowania fizycznego pozostawił telefon komórkowy w plecaku na korytarzu. Po lekcji stwierdził, że ktoś ukradł aparat. Szybkie zgłoszenie pozwoliło na ustalenie sprawcy, którym okazał się 30 – letni mężczyzna tymczasowo pracujący w szkole.

Telefon Siemens o wartości ponad 400 zł. został odzyskany i zwrócony właścicielowi, natomiast mężczyzna wykonujący w szkole prace konserwacyjne odpowie za kradzież.

Źródło - KPP Łańcut

Ledwo zaczął pracować, a już chciał się szybko obłowić... Straci pracę, napluje sobie w życiorys i jeszcze pewnie albo zapłaci, albo posiedzi. I jak tu kogoś zatrudnić na krótko, bez większego rozpoznania? Poza tym trzeba być na prawdę draniem, by okradać dziecko :/

16.10.2007 09:38:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Kuru

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
nfm: 1,020

Hahaha...

Co za głupota zostawiać telefon w takim miejscu.
Na dodatek telefon za 400 zł - czemu od razu nie za 1800 Biggrin

Sam mam telefon wart napewno mniej niż 100 zł i nie boję sie ze ktoś mi go zapierniczy.
Mało kiedy z niego korzystam (CZASEM się przydaje) , prawie zawsze tuż przed końcem okresu ważności karty - czyli po 90 dniach - lubie przef*utac kase na dobroczynne (harytatywne) sms'y bo nie wiem kiedy doładuję kolejny raz konto. Wiem że teraz kasa przechodzi na następny miesiąc ale w jakimś tam okresie trzeba doładować znowu kartę... Na wypadek gdybym nie doładował wolę te kase przeznaczyc na cos pożytecznego.

16.10.2007 10:59:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
SunShine

*

nfm: 1,319

heeh no ja też się zastanawiam po co takiemu "dziecku" taki telefon Tongue mój telefon nawet 100 PLN nie jest warty Biggrin jest oryginalny i "budzi podziw" Tongue a doładowuje raz na rok bo potem blokują kartę Tongue
A że ukradł... no cóż :/ nie ładnie z jego strony, widocznie myślał że w gimnazjum, gdzie kradzieże i pobicia są na porządku dziennym nie wyjdzie na jaw że zrobił to 30 letni pracownik szkoły... się trochę przeliczył...

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
16.10.2007 12:17:30
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
darekielb
Fotoamator
*

nfm: 278

ja też mam telefon warty pewnie około 100 zł
Nigdy nie przykładałem wagi do zabawek w telefonie, bo to nie ma być zabawka tylko telefon (ma dzwonić i odbierać połączenia + sms-y).
Aparat cyfrowy mam dobry, więc w telefonie nie musze mieć jego namiastki :lmao:
PS. z tego, co widzę na praktyce w gimnazjum na przerwach to dzieciaki naprawdę noszą takie telefony do szkoły i tylko się tym złomem bawią na przerwach i przechwalają, kto ma lepszy itd. Nie wiem czy to jakaś choroba tego wieku czy co ^_^
Ja swoim telefonem prawdopodobnie mógłbym obezwładnić osobę, która chciałaby mnie okraść Drwi

Swoją drogą koleś niezłą opinię sobie załatwił

Moje fotki
16.10.2007 18:31:34
Kuru

*

Zauważyłem też, że mój "gów*iany" telefon ma lepszy zasieg (odbiór w budynkach) niż taki nowiutki "full wypas" model wart ponad 1000 zł Smile
Znam osoby które mają b. dobre (wypaśne) telefony a nie potrafią nawet zrobić takim zdjęcia - bardzo dużo bajerów, ale żadnych w zastosowaniu.

16.10.2007 19:29:13
Falkhor
Administrator
*

nawalic sobie w papiery jako złodziej okradający dzieci, to nawet gorze, jakby ktoś miał w papierach, że okradał senatorów :nerd:

Co do telefonów w szkołach - tak szczerze mówiąc - dawniej jak rodzic chciał coś od dziecka, to dzwonił do szkoły. I nie trwało 5 minut, jak za chwilę dzieciak był w sekretariacie... Wg mnie w szkołach nie powinno być telefonów komórkowych. Serio... I to nie tylko jesli chodzi o kradzież, ale także o to, że

darekielb,

Cytat:
tylko się tym złomem bawią na przerwach i przechwalają, kto ma lepszy

100% racji...

17.10.2007 07:26:33
mnemonick

*

nfm: 218

o ile wiem to w gimnazjach łaćcuckich istnieje zakaz używania tel. komurkowych lecz nikt się tym nie przejmuje a tym bardziej nikt tego nie egzekuje jak w niemczech tam jak ktoś używa telefonu w szkole to jest mu rekwirowany przez nauczyciela i sprzedawany z przeznaczeniem środków na cele szkolne lub charytatywne.
P.S. najleprzy telefon to jego brak wtedy jesteś wolny i nieuzależniony... Smile

nie badz taki elokwentny bo twoj konwencjonalizm sceptyczny moze doprowadzic do zniwelowania wszystkih twoich argumentow
17.10.2007 17:44:32
Kuru

*

mnemonick napisał(a):
o ile wiem to w gimnazjach łaćcuckich istnieje zakaz używania tel. komurkowych lecz nikt się tym nie przejmuje a tym bardziej nikt tego nie egzekuje jak w niemczech tam jak ktoś używa telefonu w szkole to jest mu rekwirowany przez nauczyciela i sprzedawany z przeznaczeniem środków na cele szkolne lub charytatywne.

Kompletny idiotyzm Smile Nie wiem co powiedzieć...

mnemonick napisał(a):
P.S. najleprzy telefon to jego brak wtedy jesteś wolny i nieuzależniony... Smile

Też tak myślałem - do czasu, bo przecież są sytuacje gdy tel. kom. jest bardzo przydatny Smile

17.10.2007 18:06:45
mnemonick

*

nfm: 218

Kuru napisał(a):
Też tak myślałem - do czasu, bo przecież są sytuacje gdy tel. kom. jest bardzo przydatny

A do czego ci potrzebny przedtem ludzie listy pisali i wszystko było ok i wspaniale a teraz każdy goni nie wiadomo za czym i klepie po komurce. Idziesz ulicą i zauważasz chorobe społeczną idzie młoda panna i ściska telefon jesteć w urzędzie ktoś dzwoni na wykładzie ktoś dzwoni w kościele ktoś dzwoni.
Wychodząc z założenia że szczęśliwi ludzie czasu nie liczą to czy oczymś dowiem sie dzisiaj czy jutro to mi nie przeszkadza Tongueuppyeyes:

nie badz taki elokwentny bo twoj konwencjonalizm sceptyczny moze doprowadzic do zniwelowania wszystkih twoich argumentow
17.10.2007 18:18:22
Kuru

*

Cytat:
A do czego ci potrzebny przedtem ludzie listy pisali i wszystko było ok i wspaniale a teraz każdy goni nie wiadomo za czym i klepie po komurce. Idziesz ulicą i zauważasz chorobe społeczną idzie młoda panna i ściska telefon jesteć w urzędzie ktoś dzwoni na wykładzie ktoś dzwoni w kościele ktoś dzwoni.
Wychodząc z założenia że szczęśliwi ludzie czasu nie liczą to czy oczymś dowiem sie dzisiaj czy jutro to mi nie przeszkadza

Mnie chodzi bardziej o praktyczne zastosowania - np. zamówić taxi, wezwać pomoc, wysłać sms'a w jakiejs pilnej sprawie.

A patrząc na ilosć przychodzących sms'sów to najbardziej kocha mnie moja porąbana sieć "pomarańcza", która wysyła do mnie co chwila reklamy i promocje (co mnie bardzo denerwuje - do tego stopnia, że dzwoniłem do nich by nie wysyłali mi tego g...a, ale nie podziałało... zmienie chyba operatora na Play)

17.10.2007 18:42:33
Falkhor
Administrator
*

Ciekawi mnie fakt, jakie 'sito' stosuje szkoła dobierając sobie pracowników...? Czy wystarczy brak pospolitych przestępstw? A może przeciwko ludzkości? Czy wogóle - łądny usmiech i chec do pracy?

18.10.2007 08:11:20
darekielb
Fotoamator
*

nfm: 278

mnemonick napisał(a):

I tu się mylisz tam gdzie mam praktyki jest zakaz używania telefonów (z tym, że na lekcjach Smile nie podczas przerw, bo to jest czas wolny i tam nie można zabronić ich używania). Byłoby to sprzeczne np. z Konstytucją.
Na własne uszy słyszałem wypowiedź dyrektora przez radiowęzeł jak omawiał zasady korzystania z telefonów i kiedy je można używać w szkole. Na przerwie można dzwonić, pisać sms-y bez żadnych konsekwencji, a na lekcjach, jeżeli ktoś wyjmie telefon i będzie go miał w ręce, na ławce lub go będzie używał, to nauczyciel ma "obowiązek" zarekwirować ten telefon i oddawany jest dopiero na zakończenie roku z tego, co pamiętam. I jak na razie nie widziałem na lekcjach telefonu w rękach uczniów (i to mi się podoba), za to na przerwach prawie nie wypuszczają ich z rąk ^_^

Moje fotki
18.10.2007 17:37:13
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *