Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
1 września
AutorWiadomość
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 2
Portfel: 1,397
1 września

1 września zawsze kojarzy się z początkiem roku szkolnego. Oczywiście różnie bywa z tym w praktyce jak np. w tym roku, gdyż dzisiaj jest 3 września i to właśnie ten dzień stał się pierwszym dniem nowego roku szkolnego.

Wiele osób z Was takowy nowy rok zaczęło, część w nowej szkole jak ja Smile
Obecnie chodzę do II LO, zapoznałam się z listą nauczycieli i powiem, że lepiej być nie mogło Biggrin za nic nie poszłabym do innego liceum. Klasa jest spora, ok. 32 osób w tym 4 chłopców Biggrin

Obawy i nadzieje zawsze sie pojawiają.

Jakie były Wasze obawy a jakie macie nadzieje? jak było kiedyś jak teraz...? Smile
Podzielcie sie swoimi doświadczeniami :kiss:

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
03.09.2007 11:17:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Reputacja: 0
Portfel: 3,494

Cytat:
Jakie były Wasze obawy a jakie macie nadzieje? jak było kiedyś jak teraz...? Smile

Ja jak szłam do Liceum to miałam lekkie obawy, ponieważ z mojej byłej klasy (z gimnazjum) była tylko 1 osoba :/ Ale z czasem z naszej klasy zrobiła się super paczka Biggrin I nawet teraz, parę lat od matury, nadal spotykamy się na zlotach i wspominamy stare dobre czasy Biggrin

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

03.09.2007 12:10:52
iwcia
Moderator
*

Reputacja: 3
Portfel: 1,829

Ja mam obawy Tongue zwłaszcze ze od jutro zaczynam uczyc dzieci muzyki Tongue hehe to dopiero bedzie Animatedwink tydzien temu na mysl o pierwszym wrzesnia cisnienie mi sie podnosilo Tongue a dzisiaj to juz wiem ze niema wyboru i jakos trzeba sie z nowym zadaniem zmierzyc Smile

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
03.09.2007 12:20:59
Megg
Moderator
*

Dokładnie iwcia,

Cytat:
a dzisiaj to juz wiem ze niema wyboru i jakos trzeba sie z nowym zadaniem zmierzyc

Ta myśl postawiła mnie na nogi Smile Poza tym okazało się że mam fajną klase i fajnych nauczycieli. Więc chyba lepiej być nie może. W klasie mamy 4 chłopców Biggrin dziewczyn jest chyba coś ponad 25. Mam nadzieje że sie zgramy Smile

Może macie jakieś rady oprócz tegoo że nie trzeba sie nic uczyć i ze będzie luz...? Tongue Tongue
Wiem wiem uczyć coś się i tak trzeba Animatedwink

Najbardziej obawiam się nauczycieli, bo w klasie zawsze znajdzie sie kogoś normalnego.

Życie trwa...
03.09.2007 13:21:41
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

Cytat:
Najbardziej obawiam się nauczycieli, bo w klasie zawsze znajdzie sie kogoś normalnego.

Nauczyciele to też normalni ludzie Animatedwink Tak naprawdę dopiero po latach docenia się ich trud i to, że pytali, robili kartkówki, niezapowiedziane sprawdziany Tongue Teraz wiem, że zależało im na tym, żebyśmy jak najlepiej zdali maturę.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

03.09.2007 13:28:48
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 5
Portfel: 1,335

ja poszedłem do liceum z 2 znajomych, poznałem fajnych ludzi i b. dobrze wspominam liceum, na studia poszedłem SAM, bez nikogo znajomego i poznałem jeszcze fajniejszych ludzi Biggrin szczególnie jedną koleżankę Animatedwink która wychodzi za mąż niedługo... ale będzie impreza....

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
03.09.2007 14:16:18
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Megg
Moderator
*

Towarzysz mi niepewność. Nie wiem czy dobry profil wybrałam, czy dam sobie rade... chciałabym aby wynik z matury zapewnił mi możliwość dostania sie na wymarzone studia. Dlatego wiem żę do matury nie przygotuję się nagle w kilka tygodni. Chociaż znając siebie... ale czy nie lepiej uczyć się porządnie przez 3 lata wybranych przedmiotów? I to właśnie ta mała obawa - czy dobrze wybrałam...

Wiem że nie jestem jedyna w takiej sytuacji. Wiele moich koleżanek poszło na pierwszy lepszy profil bo nie wiedzą co dalej... albo nie chcą się przyznać.
Ja myślałam daleko w przód. Ale zawsze może sie coś nagle zmienić...

Życie trwa...
03.09.2007 14:42:18
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

Pamiętam pierwszy dzień szkoły w Medyku. Profesorki się przedstawiły i od razu zaprosiły wszystkich do zabawy, która miała na celu zintegrować nas i umożliwić nam poznanie siebie, swoich imion, zainteresowań itp. ;D Pamiętam, że z początku trochę się denerwowałam, ale jak już przeszliśmy do tańców to zapomniałam o obawach ;D Po takim pierwszym dniu znałam już 30 ludzi z twarzy i imienia Smile Wspominam ten czas bardzo sympatycznie Smile

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
03.09.2007 15:48:03
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

! września... jest OK Smile Tak szczerze mówiąc - po wakacjach zawsze już chciałem do szkoły. podobało mi się - mówiąc z punktu widzenia TERAZ - wejście w przwidywalność, rytm nauki, to, że ktoś jest za mnie odpowiedzialny Biggrin Szkołą ejst bezpieczna, jednak Animatedwink

Ale studia... sprawiły, że życie stało się ciekawsze a 1 września oznaczał tylko początek kampanii wrzesniowej (porpawek). Więc... czas zmienia wiele rzeczy Smile

03.09.2007 19:28:25
Megg
Moderator
*

Gothka =), na pierwszej lekcji WFu mieliśmy tańce integracyjne!! Jakieś afrykańskie, Grecki i jakieś tam Biggrin hehe, spoko Biggrin Biggrin

Życie trwa...
04.09.2007 18:38:53
marcelka

*

Portfel: 765

Megg napisał(a):
na pierwszej lekcji WFu mieliśmy tańce integracyjne!! Jakieś afrykańskie, Grecki i jakieś tam

pewnie masz wf z panią Z..? bo ona słynie z tych tańców xD

"Świat bez kar, świat bez wad - to sen
I jak ptak, nieba blask - piękny sen"

04.09.2007 19:28:15
Megg
Moderator
*

Hehe, jest spoko Kisstogether przynajmniej narazie,a le pierwsze wrażenie jest ok. Z tego co wiem będzie dobrze Smile Pytała się czy ktoś tańczy i powiedziała że ceni takich ludzi i żey się nie dziwić jak poprosi o pomoc w prowadzeniu lekcji :O zatkało mnie.
Wiecie co, na prawde oprócz jednego nauczyciela jest tak że lepiej nie moło być ale mimo wszysttko się ciesze Biggrin Na tych przedmiotach na których mi zależy jest ok, a z tymi z którymi nie chce mieć doczynienia też orpócz jednego jest OK Biggrin jak tu się nie cieszyć...? II LO Biggrin i ciągle słysze to "kici kici..." Rotfl

Dziękuję za rady, cieszę się że poszłam do II LO i każdemu będę polecać właśnie tą szkołę. Smile

Życie trwa...
04.09.2007 20:30:27
Padlinka

*

Reputacja: 1
Portfel: 1,431

:lol-above: tance integracyjne . teraz od rozgrzewek sie nie odgonisz Biggrin

ja lubie swoja szkole ma swo klimat .
Megg witaj w szkolnym gronie Smile :kiss: