Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
[*] ... WTC 5 lat później... [*]
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
[*] ... WTC 5 lat później... [*]

Tak, to już 5 lat mija od momentu, gdy część z nas widziała w TV chwile, gdy duże pasażerskie samoloty uderzały w wielkie wieże WTC...

Cytat:
Raport minutowy
8:46 Z prędkością 790 km/godz Lot 11 wbija się w pierwszą wieżę WTC między 94. a 98. piętrem
9:03 Lot 175 uderza w południową wieżę WTC z prędkością 950 km/godz trafiając między 78. i 84. piętro
9:37 Lot 77 uderza w Pentagon
10:03 Lot 93 rozbija się na pustkowiu w Pensylwanii. Giną wszyscy pasażerowie, którzy stawili opór terrorystom

Źródło - Interia.pl

Wszystkie serwisy informacyjne w dniu obecnym prezentują nagłówki o 5. rocznicy tych wydarzeń. Bardzo wiele przez ten czas powiedziano, świat się zmienił, bo zmieniła się mentalność mieszkańców USA i reszty świata, gdyż pierwszy raz atak terrorystyczny zagroził takiemu wielkiemu państwu - co przekłada się na strach mniejszych i wydaje się mniej na taką ewentualnośc przygotowanych.

Osobiście nigdy nie zapomnę mojego zaskoczenia - byłem wtedy na wyjeździe. Włączam telewizor, patrzę, a tam jeden płonący wieżowiec i po chwili w drugi wlatuje i wybucha wielki samolot. Na prawdę nie wiedziałem wtedy, że to są wiadomości. Przez chwilę myślałem, że to fragment jakiegoś filmu, ale już po chwili wiedziałem, że dokładnie w tej chwili na żywo widziałem, jak następuje drugi atak na WTC...

Zdania bywają podzielone - wiele osób doszukuje się w tym wydarzeniu spisku, niedopatrzenia, czystej pychy USA i że ten kraj sam na siebie ściągnął ten atak. Byc może nigdy nie będzie dane nam poznać prawdziwego przebiegu i przyczyn zamachu z 11. września.

Faktem pozostaje to, że zginęło wiele osób. Z czego prawdopodobnie wszyscy nie mieli powodu, aby w tej katastrofie umierać. Poza terrorystami. Świat na pewno zmienił swój pogląd na możliwość zagrożeń, które swym zasięgiem obejmują już cały glob i na bezwględnośc osób, które nie zawahają się użyć przemocy w walce o swe mniej lub bardziej słuszne racje.

Nieniejszym chciałbym tylko tą symboliczną świeczką [*] uczcić pamięć o osobach, które bez żadnej przyczyny zginęły w tym tragicznym i bezsensownym akcie przemocy.

11.09.2006 09:55:13
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
Portfel: 1,286

Falkhor napisał(a):
9:37 Lot 77 uderza w Pentagon

Hmm ostatnio wpadlo mi to na poczte ... (plik swf)

Pozdrawiam Maciej
11.09.2006 16:28:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Pamiętam, że 11. września 2001, ogladałam wspólnie z moją mama wiadomości o 15:00, gdy nagle wstrząsnęły mna informacje o tym przerazającym zamachu. Nie zapomne słow mojej mamy - "to poczatek wojny" - ja patrzyłam wtedy w nią jak na ducha. nie wiedziałam, co tez mam o tym mysleć. Gdy usłyszałam o liczbie zabitych, zamarłam, przeszedł przeze mnie dreszcz i poczułam strach i obawe. Jak sobie pomyśle, że taki straszny los mógł przytrafić się każdemu z nas .......

Jak dla mnie ta data to początek nowej epoki w dziejach świata - epoki strachu, przerażenia i obawy o zycie kazdego człowieka na świecie. Zaczął się okres, kiedy to kazdy człowiek na Ziemi zaczął się uważniej rozglądać wokół siebie bacząc,, czy aby razem z nim do autobusu nie wsiada terrorysta, czy nie stoi on obok z ładunkiem przyczepionym do pasa ...........

Ja również w tym miejscu pragne złozyc hołd tym niewinnym ludziom, którzy zginęli w czasie ataku na WTC [*] [*] [*]

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
11.09.2006 18:12:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku