Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 Następna > Ostatnia »
(Bez)alkoholowe problemy Millenium?
AutorWiadomość
siss

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 791

Zgadzam się z Ahabem, ale w sumie wszyscy macie po trochu racji. Nie jest dobrze, że w sąsiedztwie pubu, gdzie piwo leje się hektolitrami przebywają dzieci. Te zajęcia, tańce, odbywają się też wieczorami-bo panie prowadzące mają po kilka grup, dzieci lekcje do popołudnia itp.
Nie słyszałam jeszcze o jakiejś drastycznej sytuacji wynikającej z tego, ale w sumie... Różni są ludzie, a po wypiciu to się można wszystkiego spodziewać. Może i przyjść do wypełnionej oparami alkoholu głowy i taka myśl, żeby się "z gówniarzami zabawić".

Z drugiej strony w Łańcucie nie ma wielu takich lokali. Było kilka, poupadały. Milenium się trzyma, strat raczej na pewno nie ma i widma bankructwa też. Bywa naprawdę fajnie, atmosfera znośna.

Jestem więc za oddzieleniem całkowitym pubu od reszty wewnątrz budynku. Na zewnątrz to raczej nie możliwe, chyba że zrobią wejście przez dach Tongue

A tak w ogóle, to co na to MDK?

28.03.2007 18:37:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Ahab

*

Portfel: 843

Nie zapominajmy o piciu w parku.

Swego czasu w parku były ławeczki, można było w lecie sobie posiedzieć, a przez pijaczków i wszelaką wulgarną młodzież zdecydowano zdemontować ławki ! Z tego co wiem sprzedawano je za symboliczną kwotę kilku zł za sztukę !

Może w to nie uwierzycie ale spotkałem się z opinią, że nie ma to jak wódeczka w parku ! W odpowiedzi strzeliłem kolesiowi, że równie dobrze może załatwiać swoje potrzeby fizjologiczne w kuchni zamiast w WC...

Do pijaczków wszelkiej maści: Jak są bary i puby, to w nich chlajcie, i to z umiarem ! Nie łaźcie z piwskiem po całej gminie, uprzykrzjąc życie innym !

Liberate tute me ex inferis
28.03.2007 18:53:41
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 335

Kto kilka lat temu by pomyslal ze takie malolaty beda lazily piane po miescie. Zenada, oznk zlych czasow. A millenium... badzmy szczerzy... co to za "klub" czy "pub" Bylem kilka razy... Naprawde szkoda czasu, zdrowia. Tyle burakow w 1 miejscu...

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
28.03.2007 19:01:19
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Prot

*

Reputacja: 1
Portfel: 457

Bake napisał(a):
A millenium... badzmy szczerzy... co to za "klub" czy "pub" Bylem kilka razy... Naprawde szkoda czasu, zdrowia. Tyle burakow w 1 miejscu...

sam pisałeś że byłeś kilka razy wiec też się zaliczasz do tych buraków odwiedzających milenium, ostatnio byłem tam w tamtym roku i faktycznie lokal spada na dno. Bijatyki, zalani goście w trupa i nikt nie reaguje... takich lokali nam nie trzeba w Łańcucie! Trzeba dbać o swoją reputacje.

Bake napisał(a):
Kto kilka lat temu by pomyslal ze takie małolaty będą laziły piane po miescie.

zawsze łaziły i będą łazic... kilka lat temu to chodziło więcej narkomanów niż napitych małolatów... ale nie trzezwi goście i panny to chyba norma w każdym mieście... nie mam nic przeciwko temu aby ktoś w jakiś dzień wypił za dużo ale niech wraca do domu spokojnie a nie zaczepia każdego napotkanego przechodnia i niszczy znaki i przystanki autobusowe.

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
29.03.2007 00:27:26
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Ciekawe jest to, że alkohol w lokalu dizsiejszego Millenium jest tam od 10 lat. Obecny właściciel zyskał sobie uznanie tym, że jako pierwszy
- wyremontował lokal
- zatrudnił profesjonalną firmę ochroniarską,
- założył 8 kamer monitoringu (!),
- zaprzestał sprzedaży napojów wysokoprocentowych (kiedy była tam kawiarinia, to można się było napić czegoś 'mocniejszego')
- organizuje imprezy, jakich do tej pory nie było w Łańcucie (np. koncerty)
- szkoła muzyczna Yamaha, która ma tam zajęcia od dłuuuugiego czasu - wydała oświadczenie, że nigdy rodzice dzieci nie zgłąszali skarg wynikających ze złego zachowania klientów pubu.

Takie są w sumie fakty. Mniej 'oficjalnymi' faktami jest to, że Pub ma problem 'z zapleczem' MDKu - tzw. 'murek'... Sam tam poszedłem ostatnio z ciekawości, i są kapsle z alkoholi, których w Millenium dostać nie można. Do tego potłuczone szkło koloru różnego.

Szukając źródeł innych opinii - są możliwe dwa wyjścia, które w ostatecznej ocenie można by uznać za sprawiedliwe: sprzedaż alkoholu po godzinie 20.00 lub zdecydowane odgrodzenie sie od 'sfery' MDKu.

Wg mnie - całkowity zakaz handlu alkoholem - a szczególnie piwem, bo innego tam nie ma - nie byłby sprawiedliwy a byłby przynajmniej upraszaczając - przeskoczeniem problemu, a nie jego rozwiązaniem.

siss,

Cytat:
Z drugiej strony w Łańcucie nie ma wielu takich lokali. Było kilka, poupadały. Milenium się trzyma, strat raczej na pewno nie ma i widma bankructwa też.

Bake,

Cytat:
millenium... badzmy szczerzy... co to za "klub" czy "pub" Bylem kilka razy... Naprawde szkoda czasu, zdrowia. Tyle burakow w 1 miejscu...

Hmmm... dobry przykład dwóch przeciwstawnych zdań :lol-sweat:

Ja jestem tam gościem sporadycznym. Rzadkim. Ale wiem, że ten lokal walczy o jakiś poziom i jednocześnie walczy z przeszłością. Ostatnia akcja, w której zbito szybę i ktoś się zranił w szyję - przykra sprawa, ale z tego co wiem - to szyba nie zbiła się sama, tylko w wyniku nadmiaru czyjejś energii... Bijatyce zapobiec nie można, można ją tylko przerwać (i to nawet, gdy bijący się są trzeźwi)...

29.03.2007 07:01:50
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

Popatrzcie tak: pizzernia zielona alkoholou nei ma a klienci są ?! - to tez o czyms swiadczy.
Ja mam zdanie neutralne - mimo ze mieszkam blisko mdku nie przeszkadza mi to co sie tam dzieje, a to ze odwiedze milenium 2 razy do roku to inna sprawa zadko bo zadko ale jakby mieli zlikwidowac to bym nei plakał

29.03.2007 16:11:01
Dubi

*

Portfel: 210

Qmar napisał(a):
Popatrzcie tak: pizzernia zielona alkoholou nei ma a klienci są ?! - to tez o czyms swiadczy.
Ja mam zdanie neutralne - mimo ze mieszkam blisko mdku nie przeszkadza mi to co sie tam dzieje, a to ze odwiedze milenium 2 razy do roku to inna sprawa zadko bo zadko ale jakby mieli zlikwidowac to bym nei plakał

równiez mieszkam blisko i osobiscie nie przeszkadza mi to co tam sie dzieje,ale przeszkadza innym i chyba warto rozwiazac ten problem, mam tylko pytanie ... kto wydał decyzję na sprzedaz alkoholu? czemu wlasnie teraz komus to przeszkadza?

29.03.2007 17:14:00
Ahab

*

Portfel: 843

Dubi napisał(a):
kto wydał decyzję na sprzedaz alkoholu? czemu wlasnie teraz komus to przeszkadza?

Bardzo trafna uwaga !

Historia lubi się powtarzać - kiedyś było głośno o pewnym właścicielu firmy przewozowej, który zainwestował spore pieniądze w interes, gdy nagle przy drodze dojazdowej do siedziby postawili znak ograniczający tonaż do iluś tam ton...

Oczywiście firma już wcześniej zaczeła jakoby przeszkadzać wielu osobnikom - no bo jak ktoś ma kase to trzeba być dla tego kogoś kut***m.... Taka polska zawiść....
Zaczeły się awantury, wzywanie policji etc.

Najciekawsze, że tym samym ewenementom nie przeszkadzały ciężarówki po kilkadziesiąt ton, które jeździły tą samą drogą do kamieniarza (czy jakiegoś tam zakładu obróbki kamienia).

Nie ma firmy - ludzie narzekają, że brak pracy.
Jest firma - źle bo komuś tam pijaczek na odcisk nadepnął...

Nie ma dróg - źle.
Chcą budować drogi - też źle...

Ps. Ktoś powie, że taka firma przewozowa może być nieprzyjemna w sąsiedztwie - mieszkam na rzut kamieniem od firmy transportowej i jakoś nikt nigdy nie narzekał.

Wybaczcie za offtopa.

Liberate tute me ex inferis
29.03.2007 18:04:24
Qmar
Moderator
*

Zaden offtop nawiazanie do temtau. Ahab podał bardzo dobry przyklad i zgadzam sie z nim. Jesli komus ktos przeszkadza to trzeba mu zatruc zycie - ten temt poruszany byl juz w innym topicu.

29.03.2007 18:22:10
Falkhor
Administrator
*

Ahab, Qmar, Racja - jak dla mnie to też nie offtop, tylko bliżniaczy przykłąd tego, co potrafi zdziałać ludzka zawiść. jak wspomniałem w przydługim poście poprzednim - szkoda, ze nikt nie zajmie się 'tyłami' MDKu, gdzie panuje znacznie mniej literacka atmosfera niźli w Millenium.

29.03.2007 19:53:10
Cerberion

*

Portfel: 378

dziwne ze dopiero po tylu latach ktos to zauwazyl ael to i tak bujda na resorach - to lokal jak kazdy inny a nawet wybitniejszy bo imprezy ciekawe robi (koncert szantów np) noooo i dlaczego miasto nie ruszy zadka i nei zrobi porzadku ZA MDEKIEM????? tam na murku przy drzewach i krzakach najgorszy element siedzi! strach czasm do biblioteki isc przez blonie.

lokal fajny - z tego co wiem wlasciciel ten nowy wydal ponad 100.000 zlotych zeby go wogole do ladu doprowadzic i pewnie drugie tyle planuje wydac na rozbudowe (ma byc sala na balety taka jak w operze no moze mniejsza ciut ale maja dodac chyba ten ogrodek do reszty i zabudowac calosc.

oddzielic PUB od MDKu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZOSTAWCIE ten pub!

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
01.04.2007 08:05:51
typ
: )
*

Portfel: 183

i jak wygląda sytuacja z tym pubem?
ludzie gadają że ma stracić koncesje, czy to prawda ?
dziwne rzeczy, ostatnio się dzieją, wysoko % napoje znikają z supermarketów które prowadziły takie stanowisko. Alkoholowy na AK już długi czas świeci pustkami...

Związek Socjalistycznych Republik Europejskich

Socyjalizm każdemu równo nosa utrze: Bogatych zdusi jutro – a biednych: pojutrze... Aleksander Fredro
07.04.2007 09:02:56
Falkhor
Administrator
*

typ, Hym. Ostatnio w ASI przy PKSie... dział monopolowy był... zamknięty. czy to ma związek z postem czy coś?

Co do PUBu - ponoć na gromkich słowach Radnych się skończyło... przynajmniej na razie.

07.04.2007 09:17:04
Qmar
Moderator
*

Ostatnio zalatwiajac sprawe w mdk-u zauwazylem kartke na drzwiach millenium: "wejscie do pubu od ogródka" a alkohol dalej sprzedaja chyba nie wiem nei bylem ostatnio

btw/typ, fajny avatar Drwi

07.04.2007 09:28:24
Prot

*

Reputacja: 1
Portfel: 457

Falkhor napisał(a):
Ostatnio w ASI przy PKSie... dział monopolowy był... zamknięty. czy to ma związek z postem czy coś?

skończyła im się koncesja na wódkę i wino, dowiedziałem się od takiej miłej pani kasjerki Cool

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
07.04.2007 09:55:43
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: